VUČIĆ: O izborima sam razgovarao i sa Rusima

VUČIĆ: O izborima sam razgovarao i sa Rusima

29 јануара 2014

POLITIKA Aleksandar VucicPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je, pre nego što je SNS odlučila da u Srbiji budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, više dana razgovarao sa različitim predstavnicima Ruske Federacije.

Vučić za hrvatski nedeljnik „Globus“, koji ga predstavlja kao najmoćnijeg političara u Srbiji, nije želeo da precizira koji su to predstavnici Ruske federacije, jer, kako je objasnio, to nisu bili javni razgovori.

„Ne bih govorio o tome. Jednostavno ne bi bilo fer, jer da su to bili javni razgovori, onda biste te zvaničnike i videli. Razgovarali smo o izborima, ali razgovaralo se i o njihovim ulaganjima u Srbiju, o investicijama“, rekao je Vučić za hrvatski nedeljnik, koji je na svom sajtu objavio deo intervjua sa, kako kažu, budućim premijerom Srbije.

Vučić je kazao da potpuno razume potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu.

„Isto tako odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima“, rekao je on.

Upitan da li su Rusi zaista bili protiv raspisivanja izbora u ovom trenutku, Vučić je rekao: „Ne bih se o tome izjašnjavao. Zato što sam u situaciji da ponajpre vodim računa o interesima svoje zemlje, a ne o potrebi vaših ili bilo čijih novina“.

Na pitanje kako se oseća – sretno, usamljeno, zabrinuto – Vučić je u razgovoru održanom u ponedeljak u Beogradu rekao „sve pomalo, i jedno i drugo i treće“.

„Prvo, srećan sam jer radim ono što volim, i činim ono što mislim da je dobro. Usamljen sam jer šta god uradio, i kako god uradio, svi, ili dobar deo javnosti, biće protiv tebe. A zabrinutost je, mislim, nešto što bi trebalo da postoji kod svakog normalnog i razumnog čoveka koji zna u kakvoj se situaciji nalazimo, šta je sve pred nama i koliko imamo problema, koliko prepreka…“, naveo je Vučić.

Naposletku, rekao je on, potpuno sam uveren da samo zabrinuti ljudi mogu doneti bilo kakav progres.

„A oni koji nisu zabrinuti i koji s lagodnošću i lakoćom gledaju na buduće dane, objektivno se i ne mogu suočiti s teškim izazovima koji su pred nama“, kazao je Vučić.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u