ВУЧИЋ ОДБРУСИО СКОТУ: Да сам ја био тамо…

VUČIĆ ODBRUSIO SKOTU: Da sam ja bio tamo…

16 oktobra 2018

Šta god da su Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota, za nas su to takozvana vlada i takozvana država, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom izjave ambasadora SAD da je Kosovo suverena država i upitao zašto uopšte onda pregovaraju sa Srbijom i od Srbije traže da pruži utočište tobož suverenim državama u UN.

„Bilo bi lepo da je pokazao malo više poštovanja za zemlju domaćina“, kazao je Vučić i dodao da je i predstavnik vlade, koji je prisustvovao događaju na kojem je Skot dao tu izjavu, trebalo da reaguje.„Šta god da je ta takozvana vlada Kosova za vas, za nas je takozvana“, rekao je srpski predsednik i primetio da nije do diplomata da ispravljaju novinare, već da odgovaraju na njihova pitanja.

„Nažalost, nisam bio prisutan“, istakao je Vučić, ali i podsetio da nije reč o novom stavu američke administracije i da je zato mnogo skeptičniji po pitanju stavova Vašingtona prema Kosovu i Metohiji nego ministar Dačić.

Ipak, kazao je, reč je o velikoj sili, sa kojom moramo da razgovaramo.

Njihovo je pravo, ali i stil da tako govore i zastupaju svoje interese, a naše je da branimo srpske interese, dodao je predsednik Srbije.

Ostaje pitanje zašto uopšte onda promoteri Kosova kao suverene države uopšte pregovaraju sa Srbijom, zašto od Srbije traže utočište u UN, ako je reč o pravoj vladi i suverenoj državi, naglasio je Vučić, te konstatovao da nam, očito, slede veliki problemi i izazovi, poput najave mogućnosti formiranja vojske Kosova.

„Zašto i na osnovu koje rezolucije, kojeg međunarodno pravnog dokumenta formirate vojsku Kosova? Ne valjda na osnovu nekog unutrašnjeg akta takozvanog Kosova? Na osnovu neke rezolucije UN? Briselskog sporazuma? Gde to piše? Nigde!“, rekao je srpski predsednik.

Reč je o čistom nasilju, pravnom nasilju, posle kojeg, istakao je Vučić, sledi i fizičko nasilje i to je ono što nas brine, prenosi Tanjug.

„Kod nas niko ne leti naglavačke, ali bi dobio propisan odgovor, baš onako kako on štiti interese SAD, tako bi dobio i on, pristojan, odmeren, odgovoran odgovor iz ugla interesa Srbije“, odgovorio je Vučić na pitanje da li bi Skot „leteo“ da je on bio prisutan, kako je to sinoć rekao srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je sinoć reagovao na izjavu američkog ambasadora, ocenivši da  je Skot „u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo“.

„Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa“, rekao je Vulin.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  „Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade,rekao je Vulin! Hahahahahahahahahahahahahaha............,neće jezik na krivo,Vuline,neće! Evo i sam si priznao da vam je ova Skot-ina u Vladi!

 2. Aca Vuči says:

  "...Da sam bio tamo, video bi on svog Boga! Ali nisam bio tamo, jbg, ovaj put se izvukao, morao sam tetki lek i šamlicu da odnesem, čeka u redu za piliće u Ludilu!..."

 3. trikornjanin says:

  Kad Vucic bude rekao bilo kome ko je zainteresovan za KiM da Srbija aktivira napisanu tacku iz rezolucije 1244 i vraca nasu policiju i vojsku na te prostore dobice prvu prelaynu ocenu kao predsednik, Od kada je na vlasti pa do sada sto se tice problema zvano Kosovo pokazao je totalni neuspeh i iskreno - ne zelim da mislim da to radi namerno. I da ne spominje nikakve rezolucije u svojim izjavama jer je on prvi koji tu rezoluciju ne postuje.

 4. Ivan Grozni says:

  Savet za hrabrog AV.U diplomatiji postoje nacini kako nekome reci sta mislis. Demars. Diplomatska nota.U zadnje vreme polako nam se prezentuje tvrdnja da smo 1999 godine izgubili rat sa NATO paktom i za to "moramoda platimo cenu". Pa gospodo, sta vam u Vladi rade ont koji su taj rat izgubili. Zamislite da u nemackoj posle poraza sede clanovi Hitlerove nacisticke partije. Ovo sto se sa Srbima radi je totalno sizofreno. Lustracija ce morati kad tad da se uradi.Ovo stanje samo odgovara mafijaskim strukturama krimogene vlasti.

 5. Nebeska Srbija says:

  Kakav je ovaj Vulin znaci,bruka!!Ni pertle mu se ne vide koliko se uvlaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *