ВУЧИЋ О СЛУЧАЈУ ХАРАДИНАЈ: Не штитимо злочинце, тражимо да ни други то не чине

VUČIĆ O SLUČAJU HARADINAJ: Ne štitimo zločince, tražimo da ni drugi to ne čine

11 januara 2017

aleksandar-vucic-54-720

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće da štiti ratne zločince, kao što nije štitio ni one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine.

–  Ne pada mi na pamet da štitim ni one koji imaju albansko ime i prezime ili bilo čije drugo ime i prezime, a koji su činili najteže zločine, u ovom slučaju protiv našeg naroda, ali rekao bih i protiv bilo kog naroda, rekao je Vučić za RTS.

One koji pokušavaju da mi pošalju poruku ili me zivkaju telefonom, objašnjavajući mi da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da Srbija traži izručenje Ramuša Haradinaja želim da pitam hoće li da nose ijednu glavu na svojoj savesti. Ja neću. Ne pada mi na pamet da bilo kojeg zločinca štitim, kao što nisam štitio one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine – istakao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema vremena da o izborima razmišlja dan i noć.

– Ne razmišljam o izborima dan i noć, nemam vremena, za razliku od drugih koji se bave samo da kažu nešto loše o meni, i ljudima sa kojima radim, ja imam obavezu da radim – rekao je Vučić u intervjuu Prvoj.

– Znali smo ko će biti protivnički kandidati, jedan od demokratskih kandidata je zloupotrebljavao državne instutucije, koristio je poziciju zaštitnika građana, a ustvari je predstavnik demokratske partije. Zaštitnik građana nema prava da se bavi politikom – rekao je premijer misleći na Sašu Jankovića.

Na pitanje novinara da li smatra da Janković nije dobro obavljao svoj posao zaštitnika građana, Vučić je odgovorio da je to besmisleno pitanje, jer “ne da ga nije dobro obavljao, nego ga nije uopšte obavljao”.

Premijer se osvrnuo i na višemsečeno pitanje o rušenju u Savamali za koje još nema krivca.

– Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio – sve ostalo je na nadležnim državnim organima – rekao je Vučić za TV Prva.

Govoreći o predsedničkim izborima, premijer je istakao da su Saša Janković i Vuk Jeremić apsolutni favoriti, na trećem mestu je Vojislav Šešelj, a takođe je potvrdio da SNS još uvek nema kandidata.

– Pokušaćemo da se suprotstavimo protivničkim kandidatima, njihovom novcu i medijskom uticaju – rekao je on.

Na pitanje da li će ostati premijer ako Jeremić ili Janković osvoje predsedničke izbore rekao je da neće želeti da pravi kompromise, kao i da ukoliko neko od kandidata demokrata pobedi na izborima, on neće želeti da ostane premijer.

On je ocenio da će “neki” pokušati da iskoriste predsedničke izbore ne da bi na njima pobedili, već da bi srušili Vladu Srbije i njene “dobre” rezultate i zemlju vratili u “kolotečinu prošlosti” – “vreme hiperinflacije i ogromnog deficita”.

On je takođe najavio da će u četvrtak otvoriti Mumbajsku berzu i ocenio da će to ostati upisano zlatnim slovima u istoriji jednog brojčano malog, ali ne u duhovnom smislu malog naroda.

Podsetio je da je prošle godine to učinio šeik Muhamed, kao i da su prethodne godine na nacionalni praznik dolazili francuski predsednik Fransoa Oland, predsednik SAD Barak Obama.

– To je velika stvar za nas – dodao je on.

(Telegraf)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ilija says:

    srbi u srbiji pazljivo pratite jugoslovenske radikale vucic i dacic pomzu seselju da pobedi za presednika srbije zato je i poslan iz haga srbijo sad ili nikad pazi kom dajes glas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *