Vučić obećao ostavku ako Živković dokaže da Andrej Vučić ima privatnu firmu

Vučić obećao ostavku ako Živković dokaže da Andrej Vučić ima privatnu firmu

25 oktobra 2014

Zoran Živković_1341825377_670x0Poslanik sa liste DS Zoran Živković izjavio je danas u skupštini da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovoru na to „dobacio rukavicu”.

Ponudio je ostavku ukoliko Živković dokaže da je to tačno, a u suprotnom, kako je rekao, očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

„Ili ja ili vi, gospodine Živkoviću”, izazvao je premijer Živkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge laži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

„Mislim da je to pošteno”, rekao je Vučić i dodao da epilog mora uslediti u ponedeljak.

On je ukazao da je takva laž i ranije spominjana, na osnovu falsifikovanja ličnih dokumenata njegovog brata.

„To je i ranije bio pokušaj falsifikovanja i na tome su mu se izvinili svojevremeno i Tadić i Rakić. Nije vlasnik i nikada nije ni bio vlasnik firme. Ako je tačno da je moj brat vlasnik te fantomske firme, želim da vas obavestim, ja ću ispuniti želju vašu i Borka Stefanovića i neću biti predsednik vlade od ponedeljka”, rekao je Vučić u parlamentu.

Ukoliko se ispostavi da njegov brat nije vlasnik pomenute firme, od Živkovića, rekao je premijer, očekuje javno izvinjenje i da podnese ostavku na poslaničku funkciju.

„To je pitanje časti i poštenja”, primetio je Vučić.

On je najavio i da će njegov brat podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe, kako bi se definitivno utvrdile sve činjenice vezane za iznete optužbe.

Živković je na to tražio repliku, ali je predsednica parlamenta Maja Gojković odbila da mu ponovo da reč, konstatujući da je „dobio ponudu, te da se o njoj izjasni u ponedeljak”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Stojan says:

    Dovoljno je pogledati facu tog licemera...

  2. Louis says:

    I ovaj put ce, kroz neko vreme, premijer zaboraviti sta je obecao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *