ВУЧИЋ ОБЕЋАВА: „Србија ће помоћи Србима у Црној Гори“

VUČIĆ OBEĆAVA: „Srbija će pomoći Srbima u Crnoj Gori“

28 decembra 2016

aleksandar-vucic-54-720

Vlada Srbije će pomoći sve institutucije srpskog naroda u Crnoj Gori i, kao što pomaže drugim Srbima u regionu, kroz svoje delovanje pomoći i Srbima u toj zemlji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnu s medijima, Mandić je u razgovoru ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i zatražio pomoć Vlade Srbije u internacionalizaciji i predstavljanju takvog položaja međunarodnoj zajednici.

Takođe je zatražio pomoć za srpske kulturne i nacionalne institucije u Crnoj Gori, istakavši da je Srbija i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, vodila računa o njihovom radu.

Premijer Vučić je istakao da se Vlada Srbije zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore i da, u okviru regionalne politike, čini sve što je u njenoj moći da bude faktor stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Mandić je, kako se dodaje, zahvalio premijeru Vučiću na iskazanom stavu i pomoći, naglasivši da Srbi u Crnoj Gori u zvaničnom Beogradu i Vladi Srbije vide najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera, na koga se mogu i moraju osloniti.

KOMENTARI3 komentara

  1. zoran says:

    Ne postoji tzv Crna Gora. Postoji samo Srbogora.

  2. mali says:

    kada se G.Vucic,osposobi,da pomogne Srbima u Srbiji,posle moze da razmislja o pomoci izvan Srbije..Srbija je potonula,i nije u stanju pruziti pomoc ni sebi samoj..

  3. mali says:

    Moralnu podrsku-da.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *