ВУЧИЋ: Обећавам Рами да се Косово и Албанија на класичан начин никада неће ујединити!

VUČIĆ: Obećavam Rami da se Kosovo i Albanija na klasičan način nikada neće ujediniti!

7 aprila 2015

Aleksandar-Vucic-21-630Premijer Albanije Edi Rama upozorio je da će se njegova država i Kosovo „ujediniti na klasičan način“ ukoliko Evropska unija ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

U zajedničkom intervjuu sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem za prištinsku televiziju Klan Kosova, Rama je rekao da ujedinjenje Kosova i Albanije ima dve alternative i da sve zavisi od EU.

Prvo je ujedinjenje u Evropskoj uniji, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će „dve zemlje biti prinuđene da se ujedine na klasičan način“, rekao je albanski premijer.

Rama je rekao da se „dve zemlje zauzimaju za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji“.

Tači je rekao da Ramine reči nisu pretnja Evropskoj uniji, već da je reč o realnosti koja se može ostvariti u budućnosti i koja može biti rezultat izolacije Kosova iz EU.

Rama je ponovio da je sramota za EU što se ne završava proces liberalizacije viza za građane Kosova koji jedini nemaju te olakšice u regionu.

Tači je kazao da je Kosovo već ostvarilo sve obaveze koje ima za liberalizaciju viza.

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je kao „izazivanje nestabilnosti u regionu“ izjavu premijera Albanije Edija Rame da će se njegova država i Kosovo „ujediniti na klasičan način“ ukoliko EU ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

Vučić je na Tviteru zamolio „albanske lidere“ da „prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu“.

„Obećavam premijeru (Albanije Ediju) Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže, na klasičan način nikada neće ujediniti“, napisao je Vučić na Tviteru.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Eeeeeeeeeeeee says:

    I pokazi im, ne samo obecavam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *