ВУЧИЋ ОБЈАСНИО: Ево зашто Србија не може да призна Крим

VUČIĆ OBJASNIO: Evo zašto Srbija ne može da prizna Krim

30 marta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao se na situaciju sa Kosovom, objašnjavajući zašto Beograd ne može da prizna Krim kao deo Rusije.

„Ako bismo mi to uradili danas, mogli bi da naprave analogiju sa Kosovom. Rekli bi da je po istom principu i Kosovo nezavisno, i da mi više nemamo prava da se borimo za njega. Smatram da svaki normalan čovek i u Rusiji i u drugoj državi to razume“, rekao je Vučić televiziji „Rusija 24“.

Srpski lider je nekoliko puta naglasio da odnosi Moskve i Beograda ostaju dobri, da Srbija neće da podrži antiruske sankcije i da je taj stav nepromenjen.

„Recite mi da li Rusija ima boljeg prijatelja koji u najtežim uslovima čuva svoje prijateljstvo i ljubav prema Rusiji i ruskom narodu. Recite mi koja je to država i gde se nalazi?“, dodao je Vučić.

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Da je on normalan priznao bi Krim onog dana kad ga je Rusija proglasila svojom teritorijom. A da je sposoban političar to bi vešto iskoristio za plasiranje svetskoj javnosti našeg jednakog prava da i mi vratimo KiM u sastav Srbije. Ali to ne vredi objašnjavati njemu koji to zna, ali radi za tudje a ne za naše interese.

 2. test01 says:

  vucic nema problema da stvara narko drzavu na Srpskoj teritoriji i da rastura Srbiju ali zato ima problem sa priznavanjem Krima. Malo cudno kako sledi politiku zapada od A do Z, naravno, na stetu Srbije i Srba.

 3. Zoran says:

  Anaklogija Kosova sa Krimom je samo ako Kosovo ode u Albaniju, e onda nepriznavanjem Krima ne poriznajes ni Kosovo kao deo Albanije. Inace Krim nije zasebna drzava sto Kosovo zeli.

 4. Slobodanka says:

  Beograd na vodi - kompanija iz UAE u srcu Beograda. Kupovina PKB-a sa 17000 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta isto je izvršena od strane UAE. Naš putnička avio kompanija prodata je firmi sa značajnim učešćem arapskog kapitala. Upravo je prodata Luka Novi Sad, naša jedina ozbiljna luka na Dunavu, a opet UAE tj. arapima. Na kraju ko će kupiti crnogorsku Luku BAR? Verovatno Arapi. Krim je Rusija, a Kosovo je Srbija? Tako izgleda da na kraju biće Arabija i Srbija i Kosovo.

 5. Cetnik says:

  Krim je isto sto i Kosovo posto je Krim uvek bio ruski kao Kosovo srpsko. Rusi su vratili Krim a i Srbi ce Kosovo. Nema sta tu da se priznaje jer sve ostaje u granicama svojih drzava.

 6. Slobodanka says:

  I onda važno izjave "Srbija je ojačala", a zapravo pod vodjstvom prepametnog ništa nismo stvorili i nismo stali na svoje noge, nego "prepametni" i njegova sekta neprestano rasprodaju našu kuću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *