ВУЧИЋ ОБЈАСНИО ШТА ЈЕ ЗА ЊЕГА НЕМОГУЋЕ: Замислите мене да позовем народ на референдум…

ВУЧИЋ ОБЈАСНИО ШТА ЈЕ ЗА ЊЕГА НЕМОГУЋЕ: Замислите мене да позовем народ на референдум…

1 октобра 2018

Председник Србије Александар Вучић је из Москве прокоментарисао исход референдума у Македонији и истакао да Европа мора да се постави одговорније.

“Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може – мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић.Потом је “пресликао” ситуацију на Србију.

“Замислите мене да позовем народ на референдум и изађе 25, 35 одсто и ја кажем ‘победили смо’… То је за мене немогућа ситуација. Постоји демократија, постоје устави и закони да би били поштовани и онда када се одлука народа некоме не свиђа. Мени се не свиђа став људи у Србији, да седимо, ћутимо и да мислимо да ће са неба неко да помогне. Ја тај став поштујем ако је то став народа, џабе што мислим другачије, џабе што мислим да на одговорнији начин треба да решавамо нашу будућност, али моје је да поштујем свој народ и да разумем поруке које људи шаљу”, додао је Вучић.

Истакао је и да му је веома важна била реакција из ЕУ.

“Што се тиче света, очекивао сам више разумевања за стварне разлоге мале излазности и очекивао сам да неко на реалан начин то сагледа. Не можете заборавити шта је то што мисли народ, Европа мора да се постави одговорније”, навео је Вучић.

Председник Србије је рекао да Србија поштује договор Грчке и Македоније, али се мора поштовати воља народа.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Zoran says:

    Kod tebe nema ni suceljavanja opozicije i vlasti na nacionalnim TV-ima, kamoli referendum. To kod tebe bilo samo u vreme Tita: Rasturao Srbiju gradeci sebi karijeru. A Srbi ga obozavali.

  2. Nebeska Srbija says:

    Mi nismo mali narod SLEPCU.

  3. Miraš says:

    Tvrdi pazar da je i kako je on bolji od Zaeva. Boji se da ne primenimo isto kao Makedonke i Makedonci pa da lepo i mi bojkotujemo njegove izbore i referendume. Zar unutrašnji dijalog o KIM nije bio svojevrstan referendum i kako je uvažio rezultate tog dijaloga? Nikako nije uvažio šta mu velika većina učesnika u tom dijalogu govori. Ništa on nije utekao od Zaeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u