ВУЧИЋ: Од чувања сопствене земље нема важнијег задатка

VUČIĆ: Od čuvanja sopstvene zemlje nema važnijeg zadatka

8 septembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije da su budući oficiri odlučili da služe otadžbini i da svojim znanjem, veštinom i snagom svog morala i rodoljublja štite nezavisnost i slobodu Srbije.„Od čuvanja svoje zemlje nema važnijeg zadatka. Vi sledite putokaze naših velikana, koji su, kroz burna istorijska vremena sa barjakom slobode, predvodili srpsku vojsku, ne pitajući kolika je snaga neprijatelja, jer su znali da ne može biti veća od njihove ljubavi prema slobodi i srpskoj otadžbini“, rekao je Vučić na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

Vučić je upitao kome su bile posvećene njihove misli kada su čvrsto držali štit i visoko uzdizali mač i odgovorio:

„Posvećene su nama, koji danas živimo u slobodnoj, voljenoj i poštovanoj Srbiji, a vi ste dragi kadeti, svojim izborom da budete pripadnici Vojske Srbije i zavetom da budete dostojni i ponosni naslednici časnih predaka, pokazali da su njihovi ideali živi i večni“, prenosi Tanjug.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zaharije qSerak says:

    Vidim evo skoro tridesetak godina kako cuvas-te svoju Drzavu.Vi ste neko koji ste toliko na vlasti i neko ko se pita,upravo onoliko koliko je Njemackoj trebalo da postigne poslije sunovrata,ono sto je danas.Srbijanska pametna mladost nema vremena.Skoro da je potroseno ono sto Vam je ostalo iza “mrskog “ Broza.Kada treba djeliti,trositi,onda se vrlo brzo dogovorite

  2. Aca says:

    Ti ce da im kazes?? Ti koji si ukinuo sve institucije RS na severu KiM od 2013 protivno Ustavu Srbije, ti koji si rekao da je Srbija uzaludno ratovala i da vise nece ratovati i ziveti od mitova. Pokri se bre i sakri u misju rupu sram da te bude.

  3. Dane Radakovic says:

    srbijom vladaju titini kriminalci iz 2 sv. rata srbi su pobijeni do jednog i unisteni radaju se samo kriminalci i lazovi i izdajnici u SRBIJI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *