Вучић одао почаст жртвама у Сребреници!

Vučić odao počast žrtvama u Srebrenici!

11 novembra 2015

Untitled-7_620x0Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće i odao počast srebreničkim žrtvama u memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

Vučić je predvodio delegaciju Srbije koja je odala počast žrtvama, zajedno sa načelnik opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Polaganje cveća prošlo je bez incidenta, u Potočarima je bilo potpuno mirno, uz jake snage obezbeđenja.

Srpski premijer, u čijem je društvu bio i predsednik RS Milorad Dodik, uputiće se na regionalni investicioni samit u Srebrenici.

Predsednik Vlade Republike Srbije će u Srebrenici učestvovati na investiciono-razvojnoj konferenciji „Srebrenica 2015“.

Kako je saopštila vladina Kancelarija sa saradnju s medijima, konferencija će početi u 11 sati, u Kulturnom centru Srebrenica.

Vučić je, pred odlazak u Srebrenicu, poručio da će Srbija toj opštini dati značajnu donaciju u novcu i veoma značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

„To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba“, istakao je premijer.

Opština Srebrenica će, danas i sutra, na regionalnoj investicionoj konferenciji, predstaviti svoje privredne i prirodne potencijale, u znaku poruke: „Manje politike, više konkretnih projekata“.

Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsedavajući Savetu ministara BiH Denis Zvizdić, predsednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i zvanice iz društveno-političkog života.

U Srebrenicu dolazi i potpredsednik Vlade Crne Gore, izaslanici predsednika Slovenije, kao i zvanice iz Hrvatske.

„Ipak najvažnije je da će u Srebrenici biti premijer Srbije i predstavnici države i entiteta BiH u punom kapacitetu“, istakao je načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, u izjavi za Tanjug.

On je rekao da ne očekuje bilo kakve bezbednosne probleme i poručuje premijeru Srbije da može računati na „topao i prijateljski doček i gostoprimstvo“.

„Verujemo da će ovaj put, poučene iskustvom iz prošlosti, policija i bezbednosne agencije biti na vrhu zadatka“, rekao je Duraković.

Dolazak velikog broja zvanica, kaže Duraković, pokazuje da Srebrenica ima ulogu spajanja različitih politika i ljudi koji predstavljaju određene institucije u regionu, a od njih očekuje iskrenost, pragmatičnost i plemenitost kako bi se pomoglo da građani Srebrenice žive bolje.

Govoreći o očekivanjima, on kaže da će Srebrenica predstaviti svoje privredne i prirodne, turističke i industrijske potencijale, koji mogu da budu veoma zanimljivi za Srbiju, prvog suseda.

„Najbliži smo jedni drugima i možemo dosta toga uraditi kako bi bilo bolje građanima i BiH i Srbije“, istakao je Duraković i dodao da postoji mnogo prostora za saradnju na infrastrukturnim projektima.

KOMENTARI2 komentara

  1. miroslav says:

    Cijih 5 miliona eura si dao Srebrenici sotono?Koga ti predstavljas djubre jedno pokvareno!

  2. robokap says:

    Danas je OVO Picousto Albansko Đubre pljunulo U lice. svim SRBIMA a Posebno SRBIJANCIMA ČIJI JE PREMIJER jer jena dan KADA se KRALJEVINA SRBIJA našla na PoBEDNIČKOJ STRANI utzv.Velikom RATU rehabilitovao pretke ovih NAZOVI ŽRTAVA. Sve FRANJINE MUSLIMANE koji su 1914 kao tzv ""ŠUCKORI ""počinili Strašna zverstva nad SPISNICIMA njegovog NAZOVI dede VUKAŠINA ,na sve one Čiji su Dedovi i OČEVI kao HrVATSKO CVEĆE 1942 naterali sa FRANCETIĆEM da se juna 1942 bace u DRINU 1942 na Bratunac ,SKELANE i DRUGA sela oko SREBRNICE koje su popalili Pripadnici 28 divizije MUDŽKEDINSKOG HEROJA NASERA ORIĆA: ČIJI SI TI PREMIJER ĐUBRE NEDOTPANO BOSANSKO:JEBLI TE I BAKIR I OSTALI:VRATI SE NA DEDOVINU GOVNO DOSELJENIČKO:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *