ВУЧИЋ ОДБРУСИО КОМШИЋУ: „Да укинемо Републику Српску? Па, не може!

ВУЧИЋ ОДБРУСИО КОМШИЋУ: „Да укинемо Републику Српску? Па, не може!

26 децембра 2019

АЛЕКСАНДАР Вучић је изјавио да је Србија само један од гараната Дејтонског мировног споразума и да поштује интегритет БиХ, те поручио председавајућем Председништва БиХ Жељку Комшићу да је Република Српска уставна категорија.

Председник Србије је указао на фер однос Београда према Сарајеву, рекавши да не зна шта је Комшићу засметало у Предлогу стратегије одбране и националне безбедности Србије.„Не знам шта му је сметало? Да је Република Српска у БиХ? Па, то је дејтонска ствар или ваљда неће да постоји Република Српска? Ми смо рекли да се залажемо за Републику Српску у БиХ. То сваки дан говоримо. Да укинемо Републику Српску? Па, не може! То је уставна категорија и пише у Дејтонском споразуму“, рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара у Смедеревској Паланци.

Он је истакао да, зарад изградње добрих односа, није реаговао када је Комшић пре неки дан говорио да је за њега самопроглашено Косово независно.

„Само нас пустите на миру. Ћутимо кад причате глупости о Косову и о свему другоме, ништа вам не одговарамо. Хајде, пустите нас мало“, поручио је Вучић.

Предлогом стратегије националне безбедности Србије утврђена је обавеза очувања и заштите српског народа где год да живи, а очување Републике Српске постављено као приоритет спољне политике.

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић оценио је да је Предлог стратегије одбране и националне безбедности Србије чин непријатељског односа према БиХ и да би њено усвајање донело додатне тензије на Балкану.

KOMENTARI5 коментара

 1. ss20 says:

  Pred nama izigrava narodnog heroja a kad ih sretne ne sme da im skreše u lice ono šta bi trebalo! Očajno loša politika!

 2. Rale says:

  Razlika između Vučića i te karikatur, Komšića ne postoji. Iste im gazde i finansijeri.

 3. Bora says:

  Balkan je prodat strancima i migtantima, još malo pa će Arabski i Nemački da budu primarni jezici balkana. Prodali smo Kraljevinu, rasturili Jugu, sada još ovo malo sirotinje da se proda, pa da se fatamo za kufere i torbe pravac na iskorištavanje u pljačkašku EU koja nam je nametnula rat i opljačkala mora, brda, doline, hotele, zemlje a nametnula mržnju i zavist i podelila nas na veru i naciju...

  • Istina says:

   samo vucic predsednik srbije moze da spasi da bude mir na balkanu .treba uspostaviti mirnim putem granice izmedu srba i hrvata i rat je zavrsen na zapadnom balkanu

   • Danijel says:

    Granica Srpska krajina drugo je svevokupacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u