ВУЧИЋ ОДБРУСИО КОМШИЋУ: „Да укинемо Републику Српску? Па, не може!

VUČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU: „Da ukinemo Republiku Srpsku? Pa, ne može!

26 decembra 2019

ALEKSANDAR Vučić je izjavio da je Srbija samo jedan od garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma i da poštuje integritet BiH, te poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Željku Komšiću da je Republika Srpska ustavna kategorija.

Predsednik Srbije je ukazao na fer odnos Beograda prema Sarajevu, rekavši da ne zna šta je Komšiću zasmetalo u Predlogu strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije.„Ne znam šta mu je smetalo? Da je Republika Srpska u BiH? Pa, to je dejtonska stvar ili valjda neće da postoji Republika Srpska? Mi smo rekli da se zalažemo za Republiku Srpsku u BiH. To svaki dan govorimo. Da ukinemo Republiku Srpsku? Pa, ne može! To je ustavna kategorija i piše u Dejtonskom sporazumu“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u Smederevskoj Palanci.

On je istakao da, zarad izgradnje dobrih odnosa, nije reagovao kada je Komšić pre neki dan govorio da je za njega samoproglašeno Kosovo nezavisno.

„Samo nas pustite na miru. Ćutimo kad pričate gluposti o Kosovu i o svemu drugome, ništa vam ne odgovaramo. Hajde, pustite nas malo“, poručio je Vučić.

Predlogom strategije nacionalne bezbednosti Srbije utvrđena je obaveza očuvanja i zaštite srpskog naroda gde god da živi, a očuvanje Republike Srpske postavljeno kao prioritet spoljne politike.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da je Predlog strategije odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije čin neprijateljskog odnosa prema BiH i da bi njeno usvajanje donelo dodatne tenzije na Balkanu.

KOMENTARI5 komentara

 1. ss20 says:

  Pred nama izigrava narodnog heroja a kad ih sretne ne sme da im skreše u lice ono šta bi trebalo! Očajno loša politika!

 2. Rale says:

  Razlika između Vučića i te karikatur, Komšića ne postoji. Iste im gazde i finansijeri.

 3. Bora says:

  Balkan je prodat strancima i migtantima, još malo pa će Arabski i Nemački da budu primarni jezici balkana. Prodali smo Kraljevinu, rasturili Jugu, sada još ovo malo sirotinje da se proda, pa da se fatamo za kufere i torbe pravac na iskorištavanje u pljačkašku EU koja nam je nametnula rat i opljačkala mora, brda, doline, hotele, zemlje a nametnula mržnju i zavist i podelila nas na veru i naciju...

  • Istina says:

   samo vucic predsednik srbije moze da spasi da bude mir na balkanu .treba uspostaviti mirnim putem granice izmedu srba i hrvata i rat je zavrsen na zapadnom balkanu

   • Danijel says:

    Granica Srpska krajina drugo je svevokupacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *