ВУЧИЋ ОДБРУСИО НЕМЦИМА: Не пада ми на памет да разматрам платформу Приштине!

VUČIĆ ODBRUSIO NEMCIMA: Ne pada mi na pamet da razmatram platformu Prištine!

12 marta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je saradnicima Angele Merkel da mu ne pada na pamet da razmata platformu Prištine.

„Upozoravao sam EU na ovakav potez Prištine i oni su me uveravali da neće biti usvojena. Saradnici Angele Merkel su mi preneli poruku da se od Srbije sada očekuje uzdržanost“, rekao je Vučić za televiziju Prva.

Predsednik je podsetio da Priština nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, da su uveli takse koje nanose ogromnu štetu Srbiji i na kraju su doneli Platformu o kojoj nećemo ni da razgovaramo.

Na pitanje šta ako Albanci krenu nasilno da zauzimaju Sever, na primer Gazivode, Vučić je ponovio:

„Srbija će znati da odgovori.“

Predsednik je rekao da ne razume zašto ga stalno pitaju kad može da se očekuje dogovor sa Prištinom, kada uopšte i ne postoje razgovori:

„Samo traže od nas da priznaju nezavisno Kosovo, a to je nemoguće, Dijalog ne postoji!.“

Vučić je rekao da posle posete nemačkih zvaničnika očekuje da se bar pojača pritisak na Prištinu da ukinu takse.

Na pitanje da li SAD podržavaju razmenu teritorije, Vučić je rekao da nikada to od njih nije čuo. Povodom spekulacija da već postoje planovi za razgraničenje po kojima bi i Bujanovac pripao Kosovu, predsednik je rekao da „te gluposti ne želi ni da komentariše jer o tome neće razgovarati“.

Vučić je rekao da ne misli ni da će se razgovarati o njegovoj ideji razgraničenja.

„Plašim se da dugo nećemo ni videti nastavak dijaloga.“

rs.sputniknews.com

KOMENTARI9 komentara

 1. mrak says:

  Vi bas resili danas da se upiskimo od smeha, a!?

  • Ivana says:

   A već godinama se hvali kako ga Merkelica poštuje i štiti? Normalno gde neće izroda koji uništava svoju zemlju.

 2. ostrogorski says:

  E, neka si im skresao u brk! Samo, izgleda da ti je neko isključio plejbek pa, niko ništa nije čuo.

 3. Za Srbiju says:

  Al im je odgovorio!!?! Sve prazna priča pred izbore.

 4. Rale says:

  Dobar vic .....,ali nije baš vreme za tu vrstu humora dok dotični rasprodaje Srbiju.

 5. Gardista says:

  E sad Vucic treba nesto da im odgovori?

 6. Nebeska Srbija says:

  On se sa njima vec dogovorio i sad nama maze oci ovamo

 7. Nika says:

  VUČIĆ O KiM MISLI KAO ČEDA: Mi Srbi ne želimo da vidimo realnost u vezi Kosova… U ovom članku videh nagli zaokret Vučićeve politike u odnosu na onu iz vremena vladavine Zorana Đinđića, za koga reče da se, kao i Dobrica Ćosić, zalagao za podelu Kosova, što je notorna neistina (bar što se tiče stava Đinđića), do izjave o odluci MSP iz 2010. godine, iako MSP nije doneo nikakvu odluku već je dao "MIŠLJENJE". Svega se on sada seća samo se ne seća predizbornih obećanja, niti zakletve koju je dao na Ustav Republike Srbije i odredbi Rezolucije 1244 SB UN. Rekoh i povodom izjave Milojka Pantića na mitingu "1 od 5 miliona" da se nikad neću načuditi što Milojko napada Aleksandra Vučića, a simpatizer je Čede Jovanovića, te da i lud čovek vidi da Vučić sprovodi politiku Čede Jovanovića, a oba politiku Nevladinih organizacija. Uvek dođe maca na vratanca pa i on prizna do sprovodi politiku Čede Jovanovića, a onaj ko to ne vidi slep je kod očiju. Mnogo čega zajedničkog ima u postupcima Vučića i Čede Jovanovića, ali o tome piše samo magazin Tabloid. Koliko se sećam (a i danas se na JutJubu može naći video prilog o tome) Saša Radulović je rekao da je Vučić od njega, kao ministra tražio da firmi Čede Jovanovića dodeli subvenciju pozamašnog iznosa, što je on odbio, jer nije video nikakvog razloga za to.

  • Ivana says:

   Vučić, Čeda prašak, Čanak, Tadić, Biserko, Pešić, Lajt i ostali NVO su plaćenici istog zapada i rade na uništenju Srbije to svi znamo. Ali pitanje svih pitanja je srpski narod sve tobože heroji a ćute ko zaliveni sve kukavica do kukavice bez ja..a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *