ВУЧИЋ: Одговорићемо Црној Гори онако како заслужују!

ВУЧИЋ: Одговорићемо Црној Гори онако како заслужују!

18 јуна 2021

Председник Србије Александар Вучић огласио се поводом јучерашњих догађаја у Црној Гори, поручивши да ће Србија у наредним данима анализирати одлуке црногорског парламента.

Он је рекао и да Србија неће доносити исхитрене решења.„Нећемо вређати оне који су доносили те одлуке противне интереса Републике Србије. А народу у Црној Гори да кажемо да смо увек били са њима и бићемо са њима. Ми ближе немамо, и нико никада неће моћи да нас раздвоји. Али да ћемо према онима који су доносили политичке одлуке само да би напакостили Србији или да би учинили нешто против Србије умети да се односимо баш онако како заслужују“, казао је председник Вучић.

„Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, и од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија напредује најбрже у својој историји. Очекивали смо их од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али нисмо их очекивали од оних који су нам увек били најближи“ рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његова порука упућена српском народу где год да живи, који мора да издржи нападе и притиске.

„Није наша ни срамота ни кривица, само треба да држимо главу високо уздигнуто, да радимо што је могуће више, и да се боримо још снажније. Да се боримо за своју Србију и све наше грађане. Да одговоримо на сваку оптужбу, али да и даље градимо мир и чувамо стабилност. Да никога не вређамо и никоме не радимо оно што нама раде“, казао је председник Србије.

Он је рекао да економски раст не значи ништа ако и наше комшије у региону нису богати.

„Зато смо спремни да помогнемо и народу у Црној Гори, и у свим другим земљама у окружењу, спремни да инвестирамо и уложимо у нове фабрике. И да помогнемо и људима у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Подгорици, на приморју, свуда на сваком месту. И зато никада нећемо позивати људе да негде летују а негде не летују, али ћемо умети да направимо однос какав је потребан, однос какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада не консултујући Србију, а те одлуке се тичу Србије, и које гледају како и на који начин да увреде нашу земљу или обешчасте наш народ. За њих увек ћемо имати прави, адекватан одговор, који ће бити миран и такав да ће неки да помисле да је можда и кукавички, али никада неће бити удворички и поданички“, рекао је председник.

Вучић истиче да ми немамо газде у страним амбасадама, и да је наш једини газда српски народ и грађани Србије.

„Грађани Србије, народе, главу горе, имаћемо још резолуција и декларација по региону. Све ће бити преписане британске резолуције из Савета безбедности, и неке друге резолуције, и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима вам је јасно због чега и против кога су донете. Али ми ћемо да наставимо да разговарамо са свима, да радимо са свима и да показујемо народима у окружењу да са њима желимо најбољу сарадњу. А Србију, у њеном успону и расту нико неће моћи да заустави. Напред Србијо, бићемо много успешнији него што смо икада били. Живела Србија“, закључио је председник Вучић.

KOMENTARI29 коментара

 1. Srbski vitez says:

  Iskreno, slažem se sa predsednikom u potpunosti...jer, Vučić je shvatio da od verbalnih prepucavanja, nadgornjavanja i teških i uvredljivih reči nema ništa...od kafanskog heroisanja i zapaljivih govora takođe nema koristi...ali, samo fanatičnim radom, redom i disciplinom, samo merljivim rezultatima rada i podizanjem opšteg standarda življenja Srbija može da postane država za respekt i država u koju se gleda sa divljenjem i zavišću!!! To će biti naša prava i istinska pobeda nad svima onima koji nam ne žele ništa dobro.

  • Portopranco says:

   Ako ti crnogorski monstrumi sve nas Srbe i Srpkinje koji žive na svijetu proglašavaju genocidnima,onda svi mi imamo pravo da se sa tim crnogorskim monstrumima obračunamo.

  • Portopranco says:

   Arsen Dedić je Srbin iz Šibenika.Dakle,po ovim crnogorskim "stručnjacima",Arsen Dedić je genocidan.Nikola Tesla je Srbin iz Smiljana,dakle on je genocidan.

   • острогорски says:

    Зар није Мило Ђукановић, Петра II Петровића Његоша, прогласио шовинистом?

  • Velika Metla says:

   Овај ПРЦедник, бедник, је имао прилику да се покаже према оним " милогорцима" који су својим одлукама направили ОГРОМНУ штету Србији па ипак то није урадио. У случају да не знаш о коме се ради рећи ћу ти, то је Светозар Маровић. Е, тога Маровића Муслија ПРЦедник чува у Београду, уместо да га преда властима у ЦГ, па нека се ако Бог да и поколју међусобно никаква штета не би била. Што више да се милогорског накота истреби то боље за мајчицу Земљу. Али власти у Страдији су крутон од власти, које се ни за своје гаће не питају, него их држе испод колена с пркном окренутим према западу и УВЕК на готовс кад се западу прохте. Толико о " поносној" Сјербији.

  • Velika Metla says:

   Овај ПРЦедник, бедник, је имао прилику да се покаже према оним " милогорцима" који су својим одлукама направили ОГРОМНУ штету Србији па ипак то није урадио. У случају да не знаш о коме се ради рећи ћу ти, то је Светозар Маровић. Е, тога Маровића Муслија ПРЦедник чува у Београду, уместо да га преда властима у ЦГ, па нека се ако Бог да и поколју међусобно никаква штета не би била. Што више да се милогорског накота истреби то боље за мајчицу Земљу. Али власти у Страдији су куртон од власти, које се ни за своје гаће не питају, него их држе испод колена с пркном окренутим према западу и УВЕК на готовс кад се западу прохте. Толико о " поносној" Сјербији.

 2. Mile says:

  Odgovorice on jede govna po obicaju od kako je poceo da se bavi politikom

 3. DrDre says:

  Koliko se sećam, Putin je odmah uveo sankcije Turskoj i ukinuo letovanje tamo. Posle ga Turci molili i izvinjavali se. Međutim Rusi su Rusi, a mi smo mi. Oni imaju Putina.

  • persida says:

   I mi imamo Putina, jer bez Putinove podrske Vucic bi pao odavno.

 4. Dule says:

  Zapadne genocidne hijene i njihovi vazali postuju samo silu. Nista drugo. Tako da srpski narod na Balkanu mora da odgovori na agresiju ekonomskim podizanjem i nabavkama najsavremenijeg oruzja i razvojem vojne industrije. Moramo svi da budemo naoruzani do zuba spremni u svakom trenutku da branimo nasu slobodu.

 5. Covid histery imbecils says:

  Samo udari poreze na one koji odlaze u turizam u CG (i NDH isto) i to im je dosta.

  • Radojko says:

   ekolosku taksu, kao oni nama, samo mi njima 10 puta vise...

 6. Kulak says:

  Javno objaviti spisak s imenima i prezimenima svih zlikovaca iz crnogorskog parlamenta koji su sve nas Srbe i Srpkinje na svetu proglasili genocidnim narodom.Svim tim zlikovcima poimenično kao i članovima njihovih porodica trajno zabraniti ulazak u Republiku Srbiju.Trajno im oduzeti svu imovinu koju poseduju na tertoriju Republike Srbije.Za svima njima proglasiti međunarodnu poternicu zbog poticanja na versku i nacionalnu mržnju.Organizovati neprekidne demonstracije ispred kuća i stanova u kojima ti zlikovci žive.Urinisati i pljuvati po putevima kojima se ti zlikovci kreću.Tretirati ih kao zaklete neprijatelje dok ne izumru.

  • jovan says:

   I ja sam za slican pristup prema onima koji su izglasali"kvislinske- nato-shoptarsko-muslimansku- ustasku objavu! Ali mi prvo moramo u Srbiji, u BG i NS, rascistiti i zabraniiti rad NVO( koje drzava iz budzeta placa) koje isto sire LAZI o tzv."genocidu u Srebrenici 8 000 dzihadista", poliliticara tipa Canak, Ceda, DOSmanlija, glumatala, piskarala, pevaljke tipa Karleuse! Znaci mora biti kaznjivo sirenje haske Zapadne propagandne izmisljotine o opstinskom genocidu u Srebrenici (non sens samo po sebi), drugo, kao sto rece ministar Lepojevic da vidimo cinjenice sta se desilo kod oslobadjanja Srebrenice od dzihad zlocinaca, kako je od zaista ubijenih 442 muslimanskih boraca, doslo do broja 8000 koji cak i antisrpski haski mehanizam nije napisao!?? Ko u Srbiji, a i van Srbije siri lazi o "opstinskom genocidu u Srebrenici", a ne pominje pravi genocid, o GENOCIDU NAD SRBIMA u Trecem ratu protiv Srba u XX veku!?? Moramo kaznjavati sve koji poricu GENOCID NAD SRPSKI NAROD 90-ih, gde je minimum milion i po "milom" ili silom proteranih Srba sa svojih hiljadugodisnjih teritorija od strane Nato fadista i "novokomponovanih naroda". Tu ponajvise ima krivice za "drugosrbijance", "autosoviniste", sluge Zapada, Natofaisisticke pljackaske horde, koji su sve vreme rata 91-99 podrzavali Natoagresiju, NDH, Dzihad Bosnu, Veliku Albaniju, pa cak i NDV(nezavisnu drzavu vojvodinu, bez Baranje i Vukovara). Zakljucak, kaznjavati svakog u Srbiji ko laze da je u Srebrenici bio genocid nad muslimanima(ciji se broj nije ni smanjio za 8 000), vec to zvati zvanicno "mali Blajburg", streljanje zlocinaca.

 7. Zoran says:

  Kao Izraelu, priznaces im Jerusalim jer ti priznali Kosovo. E jado od coveka.

 8. Čedo Majkino says:

  A kako to oni zaslužuju? U to vreme je bilo mnogo vojnih dobrovoljaca koji su išli u hrvatsku i bosnu da ratuju i sigurno ih je bilo među vojskom u Srpskoj, dakle ako ne osuđuju onda oni to podržavaju, a to im nije namera jer postoji tekovina koju su stekli za vreme Milove vlasti, možda i ne treba sve da bace u vodu, ali bi svakako trebalo da ispitaju na najvišem nivou Milov kriminalni genocid kojim se bavio jer je inače na crnoj listi FBI i to zvaničnoj kao ratni profiter i švercer.

 9. Leto stiže kako si mi ti? says:

  Pa Milu je đed bio četnik - vojvoda Blažo cetinjsko-zetski na kojeg se Milo kaže ponosi. Oni si imali Blažu a mi Dražu. Oni se rezolucijom čisto ograđuju od bilo kakvog genocida a Ratka i ne smeju da pomenu. Neka im to, zna se da su ti naši brđani uvek malo kasnili u realnom vremenu, ne znaju da je sada moderno ne priznavati genocid u Srebrenici, ali saznaće jednom, pa valjda i to uvedu u te njihove rezolucije ili vijećanja premudrijeh staraca. Šta ćemo mi to njima odgovoriti i šta ima da zaslužuju? Neka pripreme apartmane i spuste cijenu ako misle šta dobro činiti.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ja sam po nacionalnosti Srbin,a ovi crnogorski zločinci su sve nas Srbe proglasili genocidnima.Znači ja sam genocidan,moj otac i majka su genocidni.Moji sinovi su Srbi,dakle moji sinovi su genocidni.Moja kćerka je Srpkinja,dakle moja djevojčica je genocidna.Skoro svi moji prijatelji i prijateljice su Srbi ili im je jedan od roditelja Srbin.Dakle,skoro svi moji prijatelji i prijateljice su genocidni.E,kad će ti crnogorski zločinci prema nama Srbima i Srpkinjama tako da se postavljaju,imamo i mi pravo da im ostatak života učinimo gadnim.Vrlo gadnim.

 10. Nostalgicar says:

  E da je ova prodana dusa POKLONILA Crnog Gori 5 puta vise vakcina siguran sam da bi izglasani tekst parlamenta bio mrvicu blazi. Dokle ce Srbija pod vodstvom ovog %&#$@ stalno okretat drugi obraz svakom tko je ponizi? Nakon ovoga ništa ispod prekida odnosa i zatvaranje granice ne dolazi u obzir, ali svi mi znamo ko je Vucic i da nema hrabrosti poduzeti bas nista. Srbija pod ovim tipom stvarno zasluzuje sve sta joj se desava.

 11. Čist je ko Suza says:

  Vuči se toliko naduvao politikom da će zapad konačno možda odlučiti da mu napravi obojenu revoluciju. Dovoljno je da više ne ulaže u Srbiju putem vakcinacija 30 evra po glavi stanovnika.

 12. Риста says:

  Типична руска савремена политика. Од А до Ш. Кад може Русија, може и Србија па макар да копира у неком смањеном издању. Нису то атомске бомбе. Наш историјски највећи квислинг јаничар није Мехмед Паша Соколовић, него Вучић. Ако гледате са стране да је прво квислинг, а друго он ради већином како му се нареди онда је то што нам ипак одржава главу изнад воде, сасвим у реду. То није моћ коју му даје Америка, то је нешто оригинално Вучићево и није баш на линији америчких наредби али да он само мало јаче искористи баш ту америчку квислиншку моћ, Косово би било признато преко ноћи и ми Срби би могли само да идемо у ајдуке и да нас Амери скидају ко врапце. Нема нас као Талибана, данас јединствених бораца. Тренутно смо ограничени са свих страна, становништво нам се исељава, НАТО стеже...А Вучић би добио Нобелову награду за мирну издају свог народа и био би славан и пребогат. Сви медији света би га плаћали да серенда понешто сваки дан, као и Горбачов што се обогатио. Нека Вучка. Бољег квислинга ми немамо, али могу да се кладим да имамо на стотине горих квислинга од Вучића. У Скупштини и око Скупштине. Вребају ко керови луталице да се дочепају положаја врхунског квислинга. Срби, тренутно најбоље решење за Србију је - ВУЧИЋ! Ма знам да га мрзите и не волите, не волем га ни ја, али боље он него неки Мехмед Паша Соколовић или Горбачов. А имамо их, кажем, подоста. Не треба вам пуно размишљања да схватите зашто сам на крају подржао Вучића. Ја то од два зла, мање. Право да вам кажем, поприлици се осећам нелагодно и са страхом очекујем шта ће бити ако нам на власт дође неки други квислинг? Вучић је квислинг али није јаничар и то сви знамо. Он је последица окупације и поробљавања Србије. То кратко и јасно значи - није нам Вучић направио овакву Србију. Али шта ако следећи буде и квислинг и јаничар? Имате Зеленског у Украјини, као пример. Имате оног у Јерменији који је очас посла изгубио Нагорно Карабах. Свестан сам да пливам у мутним водама овог тренутка, али ми се чини да немамо бистријих вода од ове у коју сам ја упливао.

  • persida says:

   Nalupetao si se Risto, ali i to je za ljude. Poredis imaginarno Vucica sa onima koji bi bili jos gori od njega, pa na osnovu tog besmislenog hipotetickog poredjenja uzvlacis zakljucak da je Vucic najbolji. Tako razmisljaju srpski penzioneri koji svi odreda glasaju za ovog izdajnika.

   • Риста says:

    Персидице, луткице. Немо се залећеш увек без везе, када имаш довољно добрих залета и са везом. Другим речима, немо понекад какиш без везе. Ја ти пишем о тренутној ситуацији кроз коју је ипак најбоље проћи са овим килавком који се усро од страха да ће га народ згазити ако призна Косово. Би то његов страх или нешто друго, он ипак има храбрости да изјави да неће никад признати Косово и зато народ без даљњег гласа за њега. Ако дође неко само мало храбрији, оде Косово а ти после чупај косе зглаве. Не урличем ја "живео вучић", него "не дај Боже горега". Зато тренутно гласам за Вучића, па шта нам Бог да.

   • Риста says:

    Успут, ја нисам пензионер. Још успутније, уопште не рачунам са било каквом пензијом и то још одавно. Мислиш, пензионер сам зато што не кријем да сам метузалем? Па има нас разних, персице. Још увек радим, кад ми се хоће, десетак сати дневно. Кад ми се неће, пишем коментаре.

 13. da da says:

  Ako si predsednik Srbije ti moraš regovati na način kakav zaslužuju ta govvna milogorska,da ti narod proglašavaju genocidnim i ti pričaš ovakve gluposti,ti čoveče nisi dostojan predsedničke funkcije,ali to smo znali od onog dana kad si ustašku lezbejku postavio na premijersko mesto i ponizio narod i državu.

 14. Milax says:

  Pogodak u centar. Ološ koji hoće da sruši Vučića će nas razbiti u komade. To su lešinari koji kruže i čekaju da ulete u njegovu fotelju. Rista je NAŽALOST 100% u pravu.Zapad tj Nemačka nas polako gura u propast, a mi im ljubimo skute.....

 15. За Србију says:

  Doživotno zabraniti ulaz u Srbiju, svima koji su glasali ili bili suzdržani na Rezoluciju. Takođe, zabraniti i njihovim porodicama. Jer ni Rezolucija nije izglasana na godinu dana, već za sva vremena. Barem toliko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u