ВУЧИЋ: Одговорићемо Црној Гори онако како заслужују!

VUČIĆ: Odgovorićemo Crnoj Gori onako kako zaslužuju!

18 juna 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom jučerašnjih događaja u Crnoj Gori, poručivši da će Srbija u narednim danima analizirati odluke crnogorskog parlamenta.

On je rekao i da Srbija neće donositi ishitrene rešenja.„Nećemo vređati one koji su donosili te odluke protivne interesa Republike Srbije. A narodu u Crnoj Gori da kažemo da smo uvek bili sa njima i bićemo sa njima. Mi bliže nemamo, i niko nikada neće moći da nas razdvoji. Ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji ili da bi učinili nešto protiv Srbije umeti da se odnosimo baš onako kako zaslužuju“, kazao je predsednik Vučić.

„Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži“ rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

„Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade“, kazao je predsednik Srbije.

On je rekao da ekonomski rast ne znači ništa ako i naše komšije u regionu nisu bogati.

„Zato smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori, i u svim drugim zemljama u okruženju, spremni da investiramo i uložimo u nove fabrike. I da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici, na primorju, svuda na svakom mestu. I zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju a negde ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije, i koje gledaju kako i na koji način da uvrede našu zemlju ili obeščaste naš narod. Za njih uvek ćemo imati pravi, adekvatan odgovor, koji će biti miran i takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički i podanički“, rekao je predsednik.

Vučić ističe da mi nemamo gazde u stranim ambasadama, i da je naš jedini gazda srpski narod i građani Srbije.

„Građani Srbije, narode, glavu gore, imaćemo još rezolucija i deklaracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Saveta bezbednosti, i neke druge rezolucije, i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donete. Ali mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da radimo sa svima i da pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo najbolju saradnju. A Srbiju, u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi. Napred Srbijo, bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili. Živela Srbija“, zaključio je predsednik Vučić.

KOMENTARI29 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Iskreno, slažem se sa predsednikom u potpunosti...jer, Vučić je shvatio da od verbalnih prepucavanja, nadgornjavanja i teških i uvredljivih reči nema ništa...od kafanskog heroisanja i zapaljivih govora takođe nema koristi...ali, samo fanatičnim radom, redom i disciplinom, samo merljivim rezultatima rada i podizanjem opšteg standarda življenja Srbija može da postane država za respekt i država u koju se gleda sa divljenjem i zavišću!!! To će biti naša prava i istinska pobeda nad svima onima koji nam ne žele ništa dobro.

  • Portopranco says:

   Ako ti crnogorski monstrumi sve nas Srbe i Srpkinje koji žive na svijetu proglašavaju genocidnima,onda svi mi imamo pravo da se sa tim crnogorskim monstrumima obračunamo.

  • Portopranco says:

   Arsen Dedić je Srbin iz Šibenika.Dakle,po ovim crnogorskim "stručnjacima",Arsen Dedić je genocidan.Nikola Tesla je Srbin iz Smiljana,dakle on je genocidan.

   • ostrogorski says:

    Zar nije Milo Đukanović, Petra II Petrovića Njegoša, proglasio šovinistom?

  • Velika Metla says:

   Ovaj PRCednik, bednik, je imao priliku da se pokaže prema onim " milogorcima" koji su svojim odlukama napravili OGROMNU štetu Srbiji pa ipak to nije uradio. U slučaju da ne znaš o kome se radi reći ću ti, to je Svetozar Marović. E, toga Marovića Muslija PRCednik čuva u Beogradu, umesto da ga preda vlastima u CG, pa neka se ako Bog da i pokolju međusobno nikakva šteta ne bi bila. Što više da se milogorskog nakota istrebi to bolje za majčicu Zemlju. Ali vlasti u Stradiji su kruton od vlasti, koje se ni za svoje gaće ne pitaju, nego ih drže ispod kolena s prknom okrenutim prema zapadu i UVEK na gotovs kad se zapadu prohte. Toliko o " ponosnoj" Sjerbiji.

  • Velika Metla says:

   Ovaj PRCednik, bednik, je imao priliku da se pokaže prema onim " milogorcima" koji su svojim odlukama napravili OGROMNU štetu Srbiji pa ipak to nije uradio. U slučaju da ne znaš o kome se radi reći ću ti, to je Svetozar Marović. E, toga Marovića Muslija PRCednik čuva u Beogradu, umesto da ga preda vlastima u CG, pa neka se ako Bog da i pokolju međusobno nikakva šteta ne bi bila. Što više da se milogorskog nakota istrebi to bolje za majčicu Zemlju. Ali vlasti u Stradiji su kurton od vlasti, koje se ni za svoje gaće ne pitaju, nego ih drže ispod kolena s prknom okrenutim prema zapadu i UVEK na gotovs kad se zapadu prohte. Toliko o " ponosnoj" Sjerbiji.

 2. Mile says:

  Odgovorice on jede govna po obicaju od kako je poceo da se bavi politikom

 3. DrDre says:

  Koliko se sećam, Putin je odmah uveo sankcije Turskoj i ukinuo letovanje tamo. Posle ga Turci molili i izvinjavali se. Međutim Rusi su Rusi, a mi smo mi. Oni imaju Putina.

  • persida says:

   I mi imamo Putina, jer bez Putinove podrske Vucic bi pao odavno.

 4. Dule says:

  Zapadne genocidne hijene i njihovi vazali postuju samo silu. Nista drugo. Tako da srpski narod na Balkanu mora da odgovori na agresiju ekonomskim podizanjem i nabavkama najsavremenijeg oruzja i razvojem vojne industrije. Moramo svi da budemo naoruzani do zuba spremni u svakom trenutku da branimo nasu slobodu.

 5. Covid histery imbecils says:

  Samo udari poreze na one koji odlaze u turizam u CG (i NDH isto) i to im je dosta.

  • Radojko says:

   ekolosku taksu, kao oni nama, samo mi njima 10 puta vise...

 6. Kulak says:

  Javno objaviti spisak s imenima i prezimenima svih zlikovaca iz crnogorskog parlamenta koji su sve nas Srbe i Srpkinje na svetu proglasili genocidnim narodom.Svim tim zlikovcima poimenično kao i članovima njihovih porodica trajno zabraniti ulazak u Republiku Srbiju.Trajno im oduzeti svu imovinu koju poseduju na tertoriju Republike Srbije.Za svima njima proglasiti međunarodnu poternicu zbog poticanja na versku i nacionalnu mržnju.Organizovati neprekidne demonstracije ispred kuća i stanova u kojima ti zlikovci žive.Urinisati i pljuvati po putevima kojima se ti zlikovci kreću.Tretirati ih kao zaklete neprijatelje dok ne izumru.

  • jovan says:

   I ja sam za slican pristup prema onima koji su izglasali"kvislinske- nato-shoptarsko-muslimansku- ustasku objavu! Ali mi prvo moramo u Srbiji, u BG i NS, rascistiti i zabraniiti rad NVO( koje drzava iz budzeta placa) koje isto sire LAZI o tzv."genocidu u Srebrenici 8 000 dzihadista", poliliticara tipa Canak, Ceda, DOSmanlija, glumatala, piskarala, pevaljke tipa Karleuse! Znaci mora biti kaznjivo sirenje haske Zapadne propagandne izmisljotine o opstinskom genocidu u Srebrenici (non sens samo po sebi), drugo, kao sto rece ministar Lepojevic da vidimo cinjenice sta se desilo kod oslobadjanja Srebrenice od dzihad zlocinaca, kako je od zaista ubijenih 442 muslimanskih boraca, doslo do broja 8000 koji cak i antisrpski haski mehanizam nije napisao!?? Ko u Srbiji, a i van Srbije siri lazi o "opstinskom genocidu u Srebrenici", a ne pominje pravi genocid, o GENOCIDU NAD SRBIMA u Trecem ratu protiv Srba u XX veku!?? Moramo kaznjavati sve koji poricu GENOCID NAD SRPSKI NAROD 90-ih, gde je minimum milion i po "milom" ili silom proteranih Srba sa svojih hiljadugodisnjih teritorija od strane Nato fadista i "novokomponovanih naroda". Tu ponajvise ima krivice za "drugosrbijance", "autosoviniste", sluge Zapada, Natofaisisticke pljackaske horde, koji su sve vreme rata 91-99 podrzavali Natoagresiju, NDH, Dzihad Bosnu, Veliku Albaniju, pa cak i NDV(nezavisnu drzavu vojvodinu, bez Baranje i Vukovara). Zakljucak, kaznjavati svakog u Srbiji ko laze da je u Srebrenici bio genocid nad muslimanima(ciji se broj nije ni smanjio za 8 000), vec to zvati zvanicno "mali Blajburg", streljanje zlocinaca.

 7. petrovgrad says:

  Usvajanjem rezolucije otvara se sezona lova na Srbe.

 8. Zoran says:

  Kao Izraelu, priznaces im Jerusalim jer ti priznali Kosovo. E jado od coveka.

 9. Čedo Majkino says:

  A kako to oni zaslužuju? U to vreme je bilo mnogo vojnih dobrovoljaca koji su išli u hrvatsku i bosnu da ratuju i sigurno ih je bilo među vojskom u Srpskoj, dakle ako ne osuđuju onda oni to podržavaju, a to im nije namera jer postoji tekovina koju su stekli za vreme Milove vlasti, možda i ne treba sve da bace u vodu, ali bi svakako trebalo da ispitaju na najvišem nivou Milov kriminalni genocid kojim se bavio jer je inače na crnoj listi FBI i to zvaničnoj kao ratni profiter i švercer.

 10. Leto stiže kako si mi ti? says:

  Pa Milu je đed bio četnik - vojvoda Blažo cetinjsko-zetski na kojeg se Milo kaže ponosi. Oni si imali Blažu a mi Dražu. Oni se rezolucijom čisto ograđuju od bilo kakvog genocida a Ratka i ne smeju da pomenu. Neka im to, zna se da su ti naši brđani uvek malo kasnili u realnom vremenu, ne znaju da je sada moderno ne priznavati genocid u Srebrenici, ali saznaće jednom, pa valjda i to uvedu u te njihove rezolucije ili vijećanja premudrijeh staraca. Šta ćemo mi to njima odgovoriti i šta ima da zaslužuju? Neka pripreme apartmane i spuste cijenu ako misle šta dobro činiti.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ja sam po nacionalnosti Srbin,a ovi crnogorski zločinci su sve nas Srbe proglasili genocidnima.Znači ja sam genocidan,moj otac i majka su genocidni.Moji sinovi su Srbi,dakle moji sinovi su genocidni.Moja kćerka je Srpkinja,dakle moja djevojčica je genocidna.Skoro svi moji prijatelji i prijateljice su Srbi ili im je jedan od roditelja Srbin.Dakle,skoro svi moji prijatelji i prijateljice su genocidni.E,kad će ti crnogorski zločinci prema nama Srbima i Srpkinjama tako da se postavljaju,imamo i mi pravo da im ostatak života učinimo gadnim.Vrlo gadnim.

 11. Nostalgicar says:

  E da je ova prodana dusa POKLONILA Crnog Gori 5 puta vise vakcina siguran sam da bi izglasani tekst parlamenta bio mrvicu blazi. Dokle ce Srbija pod vodstvom ovog %&#$@ stalno okretat drugi obraz svakom tko je ponizi? Nakon ovoga ništa ispod prekida odnosa i zatvaranje granice ne dolazi u obzir, ali svi mi znamo ko je Vucic i da nema hrabrosti poduzeti bas nista. Srbija pod ovim tipom stvarno zasluzuje sve sta joj se desava.

 12. Čist je ko Suza says:

  Vuči se toliko naduvao politikom da će zapad konačno možda odlučiti da mu napravi obojenu revoluciju. Dovoljno je da više ne ulaže u Srbiju putem vakcinacija 30 evra po glavi stanovnika.

 13. Rista says:

  Tipična ruska savremena politika. Od A do Š. Kad može Rusija, može i Srbija pa makar da kopira u nekom smanjenom izdanju. Nisu to atomske bombe. Naš istorijski najveći kvisling janičar nije Mehmed Paša Sokolović, nego Vučić. Ako gledate sa strane da je prvo kvisling, a drugo on radi većinom kako mu se naredi onda je to što nam ipak održava glavu iznad vode, sasvim u redu. To nije moć koju mu daje Amerika, to je nešto originalno Vučićevo i nije baš na liniji američkih naredbi ali da on samo malo jače iskoristi baš tu američku kvislinšku moć, Kosovo bi bilo priznato preko noći i mi Srbi bi mogli samo da idemo u ajduke i da nas Ameri skidaju ko vrapce. Nema nas kao Talibana, danas jedinstvenih boraca. Trenutno smo ograničeni sa svih strana, stanovništvo nam se iseljava, NATO steže...A Vučić bi dobio Nobelovu nagradu za mirnu izdaju svog naroda i bio bi slavan i prebogat. Svi mediji sveta bi ga plaćali da serenda ponešto svaki dan, kao i Gorbačov što se obogatio. Neka Vučka. Boljeg kvislinga mi nemamo, ali mogu da se kladim da imamo na stotine gorih kvislinga od Vučića. U Skupštini i oko Skupštine. Vrebaju ko kerovi lutalice da se dočepaju položaja vrhunskog kvislinga. Srbi, trenutno najbolje rešenje za Srbiju je - VUČIĆ! Ma znam da ga mrzite i ne volite, ne volem ga ni ja, ali bolje on nego neki Mehmed Paša Sokolović ili Gorbačov. A imamo ih, kažem, podosta. Ne treba vam puno razmišljanja da shvatite zašto sam na kraju podržao Vučića. Ja to od dva zla, manje. Pravo da vam kažem, poprilici se osećam nelagodno i sa strahom očekujem šta će biti ako nam na vlast dođe neki drugi kvisling? Vučić je kvisling ali nije janičar i to svi znamo. On je posledica okupacije i porobljavanja Srbije. To kratko i jasno znači - nije nam Vučić napravio ovakvu Srbiju. Ali šta ako sledeći bude i kvisling i janičar? Imate Zelenskog u Ukrajini, kao primer. Imate onog u Jermeniji koji je očas posla izgubio Nagorno Karabah. Svestan sam da plivam u mutnim vodama ovog trenutka, ali mi se čini da nemamo bistrijih voda od ove u koju sam ja uplivao.

  • persida says:

   Nalupetao si se Risto, ali i to je za ljude. Poredis imaginarno Vucica sa onima koji bi bili jos gori od njega, pa na osnovu tog besmislenog hipotetickog poredjenja uzvlacis zakljucak da je Vucic najbolji. Tako razmisljaju srpski penzioneri koji svi odreda glasaju za ovog izdajnika.

   • Rista says:

    Persidice, lutkice. Nemo se zalećeš uvek bez veze, kada imaš dovoljno dobrih zaleta i sa vezom. Drugim rečima, nemo ponekad kakiš bez veze. Ja ti pišem o trenutnoj situaciji kroz koju je ipak najbolje proći sa ovim kilavkom koji se usro od straha da će ga narod zgaziti ako prizna Kosovo. Bi to njegov strah ili nešto drugo, on ipak ima hrabrosti da izjavi da neće nikad priznati Kosovo i zato narod bez daljnjeg glasa za njega. Ako dođe neko samo malo hrabriji, ode Kosovo a ti posle čupaj kose zglave. Ne urličem ja "živeo vučić", nego "ne daj Bože gorega". Zato trenutno glasam za Vučića, pa šta nam Bog da.

   • Rista says:

    Usput, ja nisam penzioner. Još usputnije, uopšte ne računam sa bilo kakvom penzijom i to još odavno. Misliš, penzioner sam zato što ne krijem da sam metuzalem? Pa ima nas raznih, persice. Još uvek radim, kad mi se hoće, desetak sati dnevno. Kad mi se neće, pišem komentare.

 14. da da says:

  Ako si predsednik Srbije ti moraš regovati na način kakav zaslužuju ta govvna milogorska,da ti narod proglašavaju genocidnim i ti pričaš ovakve gluposti,ti čoveče nisi dostojan predsedničke funkcije,ali to smo znali od onog dana kad si ustašku lezbejku postavio na premijersko mesto i ponizio narod i državu.

 15. Milax says:

  Pogodak u centar. Ološ koji hoće da sruši Vučića će nas razbiti u komade. To su lešinari koji kruže i čekaju da ulete u njegovu fotelju. Rista je NAŽALOST 100% u pravu.Zapad tj Nemačka nas polako gura u propast, a mi im ljubimo skute.....

 16. Za Srbiju says:

  Doživotno zabraniti ulaz u Srbiju, svima koji su glasali ili bili suzdržani na Rezoluciju. Takođe, zabraniti i njihovim porodicama. Jer ni Rezolucija nije izglasana na godinu dana, već za sva vremena. Barem toliko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *