ВУЧИЋ ОДГОВОРИО БОРЕЉУ: „Док се не формира ЗСО, у Брисел могу само туристички“

VUČIĆ ODGOVORIO BORELJU: „Dok se ne formira ZSO, u Brisel mogu samo turistički“

9 februara 2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da može jedino da ide turistički u Brisel sve dok ne bude osnovana Zajednica srpskih opština.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu Žozepa Borelja da će pozvati njega i Kurtija u Brisel kako bi, kako je rekao, izgurali „plan“, Vučić je rekao:

„Video sam izjavu, mogu da guraju šta hoće, ali moraju da kažu šta je smisao toga, nikada nisam izbegao razgovor ni o čemu, ni po kojem pitanju – pre toga ZSO. Ako mislite da me zovete u Brisel i da me nagovorite da kažem ZSO istovremeno sa ne znam čim ili posle ne znam čega – nemojte da me zovete. Zovite me da dođem turistički, a nisam zainteresovan, bio sam u Briselu 200 puta. Ako me zovete, obavestite me da su isporučili ZSO, kada to isporuče dolazim da razgovaram o svemu drugom“, poručio je Vučić.Napomenuo je da će doći i turistički ako hoće, kako Srbija ne bi bila kriva za nešto.

Ali, očekujte od mene da prihvatim promenu pristupa koja je već dogvorena, istakao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Aljbin Kurti izbrojao da u Srbiji postoje 11 predsednika opština koji nisu srpske nacionalnosti, a da Srbija njima ne daje nacionalne asocijacije, Vučić je rekao da je to „budalaština i bezobrazluk“.

„Kurti bi hteo da poistoveti državno-popravni status Sbije i onoga što on naziva republika Kosovo, ali mi upravo imamo razgovor zato što to nije isto. Nema šta on da razgovara o centralnoj Srbiji, imamo jednu temu o kojoj razovramo i to je jedina tema na stolu. Ali, kada je neko mislio da ima pravo da bude bahat, jer ima velike i moćne zaštitnike… Ti besmisleni trikovi ni kod mene, ni kod bilo koga drugog ko se ozbiljno bavi svojim poslom, ne prolaze“, poručio je Vučić.

Videćemo šta će sad Amerikanci i Evropljani da urade

Vučić se i osvrnuo i na reči predsednika privremene skupštine Kosova Glauka Konjufce, istakavši da je on samo rekao ono što svi oni misle o formiranju ZSO.

„Ovo prenemaganje u kojima tobož prihvataju sve, da bi ušli u UN, a da onda formiraju ZSO, bilo je besmisleno. Čestitam im na tome što su iskreni, jer nikada nisu ni planirali da formiraju ZSO. Sada ćemo da vidimo šta će da rade Amerikanci i Evropljani“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da ako misle da se o nečemu razgovara, ZSO mora da se implementira

Gljauk Konjufca je komentarišući izjavu američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će ZSO biti formirana sa ili bez premijera tzv. Kosova poručio da je to nemoguće i da će u tom slučaju zajedno sa građanima izaći na ulice. Konjufca je kazao da bez premijera Kosova, ZSO ne može da se formira.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Vujadin says:

  Nedam Valač, nedam Gazivode, nedam pozivni broj, nedam elektroprivredu, nedam civilnu zaštitu, nedam tablice, nadam granične prelaze, nedam, nedam, nedam...Kako vjerovati dokazanom lažovu???

  • Rostand says:

   A onda se ono NE ekspresno negdje izgubi i ostane samo DAM,jeftino dam samo da rasprodam.

 2. milorad5 says:

  KONAČN NEŠTO PAMETNO,MA IMA DA GA MOLE DA DODJE ALO,VIDEĆETE.KONAČNO PREKIDANJE LAŽNIH PREGOVORA.SAD ĆE MORATIDA DODJU SA OTVORENIM KARTAMA NA RAZGOVORE A NE SA TORBOM PUNOM GLUPOSTI.NAMA ODGOVARA DA VREME PROLAZI,NJIMA NE.

 3. persida says:

  Gotov je, nervna boest ce ga uzeti u narucje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *