ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ЕРДОГАНУ

VUČIĆ ODGOVORIO ERDOGANU

22 jula 2021

Komentarišući najavu turskog predsednika da će krenuti u lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova predsednik Srbije kaže da će razgovarati s njim.



„Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila. Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu, obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje“, rekao je Aleksandar Vučić u Despotovcu

„Ako od 1. septembra, dokad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo“, dodao je Vučić.

„Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo“, rekao je Vučić.

Dodao je i da veruje da će Erdogan ublažiti taj stav, ali ako ne ublaži, Srbija će se boriti.

„Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na KiM, ali videćete i to da ni mi nismo tako mali“, kazao je Vučić.

O izjavi Bakira Izetbegovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića povodom reči ministra MUP-a naše zemlje Aleksandra Vulina. „Nisam neko ko će da zapuši usta bilo kome. To može da radi Bakir (Izetbegović). Vulin je moj prijatlej sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup na koji sam bio pozvan. On je imao govor i nije moje da ga ućutkam“, kazao je Vučić tokom posete Despotovcu.

„Srbija ima svoje granice i one su priznate u UN i one nas jedino interesuju, računajući i Kosovo i Metohiju kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244. Tačka. Neću da se izvinjavam nikome više, nikada više“, naveo je on.

“Oni su ti koji govore o ukidanju RS. Vulin je govorio o nečemu što misli, to pitajte njega… Interesuje nas samo da čuvmao svoje”, dodao je predsednik Srbije.

KOMENTARI



3 komentara

  1. Gardista says:

    Septembar je tu,spremaj prnje AV.

  2. da da says:

    Turčin lojavi najavljuje komadanje Srbije,a ovaj ga naziva velikim liderom.Stvarno nemam reči.

  3. Ivan Grozni says:

    Kalimero,Kalimero Kako se narodu ne cadi da te vise slusa?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *