ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ЕРДОГАНУ

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ЕРДОГАНУ

22 јула 2021

Kоментаришући најаву турског председника да ће кренути у лобирање за независност тзв. Kосова председник Србије каже да ће разговарати с њим.„Ердоган је велики политичар, реално, и Турска је велика сила. Покушаћу да разговарам са њим. До 1. септембра, према Вашингтонском споразуму, обе стране имају обавезу да нема лобирања за признање ни отпризнавање“, рекао је Александар Вучић у Деспотовцу

„Ако од 1. септембра, докад важи ваш споразум, крену, остаје нам да се бранимо“, додао је Вучић.

„Турска је велика слила, Ердоган је велики лидер, ја сам мали и занемарљив и Србија је мање значајна, али није толико мала да не би покушала да се супротстави, јер штитимо своје. Ово није турско и није припадало Турској и неће. Остаје нам да се бранимо“, рекао је Вучић.

Додао је и да верује да ће Ердоган ублажити тај став, али ако не ублажи, Србија ће се борити.

„Ми алтернативу немамо. Штитићемо народ на KиМ, али видећете и то да ни ми нисмо тако мали“, казао је Вучић.

О изјави Бакира Изетбеговића

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је изјаву Бакира Изетбеговића поводом речи министра МУП-а наше земље Александра Вулина. „Нисам неко ко ће да запуши уста било коме. То може да ради Бакир (Изетбеговић). Вулин је мој пријатлеј са њим се не слажем у неким стварима. То је био његов страначки скуп на који сам био позван. Он је имао говор и није моје да га ућуткам“, казао је Вучић током посете Деспотовцу.

„Србија има своје границе и оне су признате у УН и оне нас једино интересују, рачунајући и Kосово и Метохију као део Србије у складу са Резолуцијом 1244. Тачка. Нећу да се извињавам никоме више, никада више“, навео је он.

“Они су ти који говоре о укидању РС. Вулин је говорио о нечему што мисли, то питајте њега… Интересује нас само да чувмао своје”, додао је председник Србије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Gardista says:

    Septembar je tu,spremaj prnje AV.

  2. da da says:

    Turčin lojavi najavljuje komadanje Srbije,a ovaj ga naziva velikim liderom.Stvarno nemam reči.

  3. Ivan Grozni says:

    Kalimero,Kalimero Kako se narodu ne cadi da te vise slusa?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u