ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Мене би било срамота

VUČIĆ ODGOVORIO EVROPSKOM PARLAMENTU: Mene bi bilo sramota

22 juna 2020

Neću dozvoliti da se vređa srpska demokratija, a štitiću je činjenicama i istinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ocene evroparlamentarke Tanje Fajon da je posle jučerašnjih izbora u Srbiji opao nivo demokratije. Mene bi bilo sramota da iznosim takave neistine, dodao je on.

On je na konferenciji za štampu sa Miroslavom Lajčakom u Beogradu odbacio optužbe Fajonove da je dokaz za manjak demokratije i najniža izlaznost od 2000. godine.„Mene bi bilo sramota da iznosim takve neistine“, rekao je Vučić i naveo da je 2012. izlaznost bila 46 odsto, značajno niža od jučerašnje i to u vreme pandemije.

„Kada smo (Nenad) Bogdanović i ja imali drugi krug izašlo je 440.000 u Beogradu, i niko se ne seća da sam pravio bilo kakav problem. Juče je za trećinu bila veća izlaznost u Beogradu, a u Srbiji znatno veća“, naveo je Vučić.

On je rekao da mi poštujemo sve evroparlamentarce i da je naše da se uzdržimo od komentara, ali je dodao da treba da pogledaju koliko su svi imali vremena da se predstave i sa kolikim rejtinzima su ušli i izašli iz kampanje, preneo je Tanjug.

Ukazao je da za uspeh na izborima nije važan spot ili bilbord, već sadržaj i program koji se nude.

„A oni su govorili da su mi i sin i otac i brat kriminalci, a ja nisam bogatiji ni za cent, dok oni mogu da kupe celo Dedinje i pola Beograda“, kazao je Vučić.

On je rekao i da je dovoljno snažan da časno iznosi istinu, a da ga je malo stramota za ove ljude iz EU koji se ne obaveštavaju iz relevantnih izvora, već putem tajkunskih medija.

„Neka nas pozovu, mi ćemo im dati podatke pa da nas kritikuju na relevantan i ozbiljan način“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Lazi, lazi Vele, lazi kuj te laze, samo nemoj Vele, mene da me lazes…

 2. Gagi says:

  Ova nasa drzava je pogresno koncipirana od 45-e godine. Od dobrih domacina je stvarana radnicka proleterska klasa, koja ce da "upravlja" nasim zivotima po utopijskom modelu svesti i ravnopravnosti. Ono sto je vekovima bio dokazani princip, da licne zasluge donose kvalitet zivota, alhemijski je promenjen i stvoren princip koji omogucava da se zivi bez licnih zasluga. Dovoljno je bilo da si "nas" i "medju nama" da bi mogao da koristis sve pogodnosti dohotka drzave i naroda.Tako je stvorena armija besposlenih demagoga ciji je osnovni cilj nemilosrdna "borba" za "bolje sutra" bez licnog ucesca u stvaranju drzavnog dohotka. Svi se secamo zivotnih zrtava i odricanja roditelja da "samo odskoluju" dete i ubace ga u drzavnu sluzbu. Tada je ispunjen zivotni cilj a nerad moze da donesi pozitivne zivotne rezultate. Nakaradno je ali istinito. Danas takvi reze i ujedaju kao vukovi,klali su ovce svih ovih godina i nije im bilo lose dok su ovce bile nezasticene i pasle koja je gde stigla. Urlici i zavijanja ovih, vremenom ce biti sve jace, imaju ogroman problem, ovce nisu raspustene kao nekada da bi bile lake zrtve za njihovu sigurnu egzistenciju. Ovce su sada sigurnije, nisu raspustene, one su danas u torovima i prilicno se vodi racuna o njima. Dobro se hrane da bi imali kvalitetnu vunu i da bi mogle redovno da se muzu. Tako radi svaki dobar domacin sa svojim ovcama, cuva ih zbog sebe. A, gladni vukovi, oni silom prilika moraju da se zivotno udruzuju sa kim mogu da bi preziveli, momentalno im se razum poistovetio sa hijenama.

 3. Penzioner says:

  Mene bi bilo sramota da lažem narod u Srbiji preko Tanjuga, koji ima samo jednog zaposlenog, ali dobija pozamašnu sumu iz budžeta Srbije, umesto da, kao bivša jugoslovenska agencija, bude ugašen. Evo ti dokaza koji demantuju iznete tvrdnje: IPSOS I CESID: Ukupna izlaznost 46,8 odsto, u Beogradu samo 34,9 Ovo u veoma stručnoj analizi izbora za „Srbin info“ i „Centar“, ističe politički analitičar Cvijetin Milivojević i naglašava da je u Beogradu, Vojvodini i centralnoj Srbiji izašao daleko manji broj ljudi od 50 odsto, a da režim onda pokušava da predstavi da je do 50 odsto došao većim odzivom u malim opštinama, gde je mala populacija. On je ocenio večeras (21.6.2020) da je izlaznost na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima bila „apsolutno najmanja“ od izbora 2008. godine. Za televiziju N1 naveo je da „ni u najluđim snovima“ nije moguće da izlaznost na današnjim izborima dostigne 50 odsto ako je, kako je podsetio, po podacima RIK-a do 18 časova glasalo 40,82 odsto upisanih birača u Srbiji. A evo rezultata parlamentarnih izbora održanih 2012. godine: - ukupan broj birača upisanih u birački spisak 6.770.013 - broj birača koji je glasao na biračkim mestima 3.908.652 (58,8%), a ne 46 odsto kako Ti navodiš. Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić 24,04 % Kad se uzme u obzir da je Crta konstatovala 5% nepravilnosti, a OEBS nije imao ni jednog posmatrača, dok opozicione liste za koje je SNS skupljao potpise za kandidaturu i lista "Suverenisti" Saše Radulovića i "Levijatan - Živim za Srbiju" nisu imali svoje kontrolore na „80% biračkih mesta, razmere izborne krađe se ne mogu ni naslutiti. Nego, šta traži Čeda Jovanović na proslavi pobede tvoje stranke? Koja uloga će njemu pripasti kad je na izborima prošao kao bos po trnju. Malo je ipak napredovao pa je dobio više od dva glasa, koliko je osvojio na predsedničkim izborima u svojoj izbornoj jedinici.

 4. uddu says:

  Neprijatelji Srbije i srpskog naroda oduvek su nam želeli sve najgore i radovali su se svakom našem zlu i našoj nesreći.Evo im sada opet prilike za radost.Kud ćeš većeg zla od ovoga što nas je zadesilo u nedelju.

 5. Penzioner says:

  U drugom komentaru zapitah se ko će posle Šešelja i Milice Zavetnice od sada sedeti na TV Hepi, kad ono već danas tamo Marić divani sa Milovanom Drecunom, koji je ostao upamćen po izjavi da je stvaranje Velike Albanije nezaustavljiv proces i glavnim i (ne)odgovornim urednikom Informera Draganom Vučićevićem, novinarom s kojim ni jedan novinar u Srbiji ne želi reč progovoriti. Tema je naravno Kosovo, a manipulator Drecun čita uvod Briselskog sporazuma, ali ne i ono što je tim protivustavnim sporazumom postignuto isključivo na štetu Republike Srbije. U prve tri rečenice pored uvoda, koji ne znači ništa, pomenu i Zajednicu srpskih opština i pravno obavezujući sporazum, ali šta on predviđa ne istrabunja ništa. Otkupljivača malina Vučićevića, posle uvodne manipulacije Drecuna, nisam hteo ni slušati. Kud me đavo navede da baš naletim na program Hepi TV, kad ionako televiziju ne gledam, a uredno je plaćam, te mi se smuči današnji dan. Pravilo je u ovoj zapadnoj koloniji da na svakom mestu umesto lošeg možeš očekivati samo još goreg, a najgora vlast u Srbiji ima ih napretek. Ispiračima mozgova nisu dovoljni Informer, Pink, RTS, Studio B i svi lokalni elektronski mediji koji kao pokvarena gramofonska ploča prenose laži RTS ili Pinka, pa se kao strvinari baciše i na Hepi. I do sad su evroatlantisti, razni analitičari i NATO lobisti bili najviđeniji gosti Marićeve "Ćirilice", ali mi i Jelenu Milić želudac može svariti, ali ovu dvojicu kad poželeo onda ih i video. E nema nam spasa.

 6. uddu says:

  Da,dragi naš vođo ,i nas je sramota !

 7. Penzioner says:

  Na izborima za gradonačelnika Beograda održanim 2004. godine u drugom krugu Vučića je pobedio Nenad Bogdanović, koji je osvojio 50,3 % glasova birača, dok je Vučić dobio 48,3% glasova birača. Inače, na izbore nije izašlo 440.000 birača kako Vučić tvrdi, već 461.713 birača. Dakle slagao je samo za 21.713 birača. Ako laže koza ne laže rog. To svako može proveriti. Hvala Bogu internet sve pamti, pa i sve njegove iznete laži, kojih ima ako ne stotinu onda bar više od pedeset.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *