ВУЧИЋ ОДГОВОРИО на потез Приштине

VUČIĆ ODGOVORIO na potez Prištine

8 marta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Bukureštu da će u ovom, ali i narednih meseci biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji, te da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima, a na informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira Zajednicu srpskih opština reagovaće, kaže, kada sagleda stanje.

– Volim prvo da vidim o čemu se radi. Vidim da postoji nerazumevanje u javnosti o suštini Briselskog sporazuma. Doneću Briselski sporazum u danima pred nama i pročitati ga od A do Š, jer očigledno nije dovoljno da ga stavite na veb-straicu da svi mogu da vide, kako bi građani imali prilike da vide da je srž sporazuma ZSO – objasnio je on.

Izrazio je čuđenje da je doneta takva odluka i rekao da ne razume ako je doneta.

– Ostavite mi 24 sata da mogu da reagujem. Dozvolite da danas nisam mogao glavu da podignem od posla u Rumuniji. Ako je to tačno, ne znam kako bi moglo da bude bilo šta dobro, jer to znači da neko svojim odlukama uvodi u dodatnu destabilizaciju – poručio je Vučić.

Na dodatna pitanja šta će Srbija da učini, on je naglasio da ne može na takav način da razgovara, jer Srbija nije igračka.

– Ne možemo da se igramo i dajemo izjave kako nam nešto padne napamet i kako bi neko u Srbiji voleo da čuje. Moj posao kao predsednika je da ozbiljno i odgovorno sagledam stvari i onda pružim odgovor. Ako mislite da treba da se dopadnem naciji i kažem sada ćemo mi nekom i opsujem, da bi narod rekao neka si im rekao, to nije moj način i stil. To neki drugi neka se bave takvom politikom, kao što su besplatni prevoz, besplatni vrtići, svim mogućim besplatnim, pa smo na kraju videli kako su besplatno prošli – rekao je on.

KOMENTARI6 komentara

 1. pravda says:

  gosp Vucicu,pohapsi LOPINE i vrati narodu samo ono sto je od naroda ukradeno ,nece biti samo prevoz za dzabe,i vrtici,i sta jos.samo da podsetim koliko je Djilas marno para od platana na bulevaru a o mostu da nepricam.Lopove u zatvor

 2. Leonid23 says:

  Došlo je vreme da nam Šiptari drže lekciju, možemo puno naučiti od njih... Za početak kako se poštuje i brani ustav, makar i nepriznate države. Njima ustav ne dozvoljava formiranje ZSO!? A šta kaže naš ustav po pitanju Kosova, da li nam ko može objasniti, ima li neki pravnik u vladi, u Ustavnom Sudu Srbije, u Srbiji uopšte?! Zašto Srbija ne poštuje svoj ustav, već smo se podredili Ustavu nepriznatog Kosova?! I svoje sudije smo naterali da pred istim polože zakletvu! Čak smo podržali formiranje iste ove vlade, u stvari smo koalicioni partneri sa vladom Kosova, kako sada nerazumevanje, valjda je sve ovo neko dogovorio!? Mnogo pitanja je tu, koja nema ko da postavi, i na koja odgovor trebaju tražiti institucije i službe, a ne novinari.

  • Mali Vuk says:

   Upravo tako !!!

 3. Ilija Krneta says:

  vucic dobro razovlaci i vara sipce na kosovu dok vulin vojsku sprema i prima rusko orude VUCIC JE LEGENDA

  • Nebeska Srbija says:

   Ja ovolikog lazova video nisam.To je legenda..Ne,to je mit-bas kao i Boj na Kosovu!!Kosovo je svetinja gde svi polazemo ispit i svi cemo odgovor da damo!!Molim Boga da se urazumi i bude normalan i makar jednom da ne laze ovaj nas napaceni narod.

   • Velika Metla says:

    NS,ovaj narod je napaćen ponajviše zbog soptvenog kukavičluka!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *