ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ШИПТАРИМА И ЗАПАДУ: „Приштина не мора да троши на авион до Вашинготна, одмах ћу им рећи да нећу признати Косово!“

VUČIĆ ODGOVORIO ŠIPTARIMA I ZAPADU: „Priština ne mora da troši na avion do Vašingotna, odmah ću im reći da neću priznati Kosovo!“

20 avgusta 2020

Haradinaj može odmah da okrene svoj avion i ne troši kerozin ako u Vašington ide po konačni sporazum, jer toga neće biti tamo, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Haradinaj je ranije danas izjavio da kosovski Albanci u Vašington putuju po konačni sporazum.Vučić poručuje da u Vašingtonu može biti razgovora samo o utvrđenim temama.

„Idemo u Vašington da razgovaramo o utvrđenim temama. Možemo da razgovarmao o svakoj temi, ali da oni dobiju sve, a mi ništa, i da ih priznamo, taj film neće gledati“, rekao je Vučić za Pink tv.

On ističe da je „svašta moguće“, ali dok je on pri svesti – tako nešto se neće dogoditi“, kazao je Vučić za Pink.

Rekao je da predstojeći razgovori svakako neće biti laki.

Što se srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji tiče najavio je da će to biti tema razgovora u Briselu.

Ukazao je da Srbija ne može da garantuje njihovu bezbednost, kada nema vlast posle povlačenja vojske i policije, a nije je imala ni tokom rata jednim delom.

„Stalnim ukazivanjem i velikom borbom uveren sam da ćemo biti u stanju da sačuvamo naše svetinje“, rekao je on.

KOMENTARI10 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Samo će im dozvoliti da uđu u UN, ali ih neće priznati. Nije šija, nego vrat.

 2. milorad3 says:

  Ajd sad nek se jave ovi što pišu već par meseci kako vučić radi za šiptare i kako eto samo što nije priznao kosovo.Ajde sad neka se jave, i neka objasne nama glupavcima koja je ovo nova zavera od vučića i zašto on javno kaže da neće da ih prizna nikada i da neće ni da ide u vašington ako nastave ovako kada bre on radi za njih i trebao bi da mrsomudi kako recimo..."postoje šanse za dogovor" ili recimo "napreduju pregovori i postignuti su veliki uspesi u otvaeranju granice sa kosovom i ekonomskoj saradnji na ravnopravnim osnovama " ili kako je "srbija posvećena istorijskom dogovoru sa etničkim albancima na kosovu:)"..Ovo su SVE citati naših predhodnih predsednika i velikih čuvara srbije i kosova:)Ako vučić radi za šiptare trebalo bi da nastaviu tom utabanom stazicom koja je polako vodila lažnu državu ka medjunarodnom PRAVNOM legitimitetu a ne da kaže kako neće ni da priča sa njima. To nije produktivan i politički korektan odnos BRE.Šta radi ovaj vučić-izdajnik jedan neće ni da priča sa dragim nam šiptarima koji nas ustvari uče SUŽIVOTU I DEMOKRATIJI i koji su nam POKLALI decu bre, za naše dobro.CCC kakav NE EVROPSKI političar i autokrata, ma srbočetnik je vučić sto posto.

 3. Avionu slomiću ti krila says:

  Ne da je odbrusio, jasno i razgolito. Šiptari ništa ne troše, njima sve već uplaćeno, srbi troše, ali treba otići i reći da "Srbija priznaje Kosovo i metohiju kao svoju pokrajinu kako to i piše u svim međunarodnim dokumentima."

 4. VRSK says:

  Tako si i za penzije rekao da nećeš da smanjuješ pa si smanjio!

 5. Slobodanka says:

  Kad imaš silu možeš da sprovodiš i bezakonje i zakonje, tako svet moćnih funkcioniše. Zapad je od 1991 do danas sprovodio nad nama bezakonje. Ali sad više nema onu odvažnu silu koju je imao 1991. EU ako želi Srbiju u EU treba da odustane od poglavlja 35, od zahteva da Srbija prizna Kosovo. Ako Nemačka i Francuska to ne shvate, nego naprimer nastave sa pritiscima te preko najnovijih Lajčakovih aktivnosti (Kosovo) objave nam sankcije to znači da EU neće dobiti u svoj sastav ni Srbiju ni današnju BIH. Uglavnom u više koraka će se razmotavati ono što je Zapad dosad zamotavao na tkzv. Zapadnom Balkanu.

  • Slobodanka says:

   Ne samo da Zapad nema onu nekadašnju odvažnu silu, nego pojavile su se i druge sile.

   • Gardista says:

    Polako...stara koka se dugo kuva, nemoj na prvu...i tako te fraze.

    • Slobodanka says:

     EU najverovatnije ni neće nikad primiti Srbiju da bude članica. Ili to će se desiti, što je manje verovatno, naprimer 2033 godine. Zašto sada insistiraju na rešavanju priznanja Kosova, što je inače obuhvaćeno poglavljem 35 "Odnosi sa Kosovom"? Mogli su to poglavlje ostaviti za pred kraj, naprimer za 2032 godinu. Zašto se žure? Odradjuju geopolitički projekat komadanja bivše SFRJ koji je započet još početkom 90-tih i traje do današnjih dana. ... Nije otvoreno ni poglavlje 31 Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika. Srbija bi odmah imala problem zbog spoljne politike zbog ne izricanja sankcija Rusiji. Čekaju da najpre Srbija prizna Kosovo jer znaju da neće biti dobro da Srbija izrekne sankcije Rusiji pre nego što izvuku to priznanje. Brine ih pravo veta Rusije i druge aktivnosti koje Rusija može da preduzme.

 6. Zorana says:

  Ne moze on svojima odgovoriti, ali zato uspesno prodaje foru jednom delu od 10% Srba niske inteligencije.

 7. uddu says:

  Ma ,da,nećeš priznati Kosovo,kao što nisi smanjivao plate i penzije,kao što nisi bio radikal sa Šešeljom,kao što nisi pozivao na etničko čišćenje (A čuli smo te,čak i videli ),kao što nisi uzeo pare za migrante ,Kao što nas ne lažeš za koronu,kao što nisi varao na izborima,kao što niko od tvojih ne učestvuje u proizvodnju droge,kao što niko od tvojih ne koristi službeni položaj,kao što niko od tvojih ne učestvuje u aferama...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *