ВУЧИЋ ОДГОВОРИО СКОТУ у вези руског центра у Нишу!

VUČIĆ ODGOVORIO SKOTU u vezi ruskog centra u Nišu!

16 juna 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija sama donositi odluke vezane za Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu i status zaposlenih u tom centru.

Vučić je ovo rekao povodom ranije izjave ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota da „ima dobrih razloga za zabrinutost“ zbog postojanja Rusko-srpsko centra u Nišu, i da je pitanje za Vladu Srbije šta misle da oni (Rusi) zapravo rade u tom centru“.

– Ne zanima me šta oni veruju i šta bilo ko drugi veruje, važno je šta verujemo mi jer je to (Centar) na teritoriji Srbije, i mi ćemo suvereno donositi odluku po tom pitanju. Videli ste kakvu smo odluku imali, videće i ubuduće kakvu ćemo imati, ali ćemo je sami donositi – rekao je Vučić.

Iako od osnivanja Rusko-srpskog humanitarnog centra, ruski zvaničnici traže potpisivanje sporazuma prema kojem bi zaposleni u ovom Centru dobili sličan diplomatski status kakav na teritoriji Srbije imaju pripadnici NATO, to se do sada nije dogodilo, iako se za to zalagao bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Smešten na nekoliko stotina metara od niškog aerodroma i na gotovo podjednakoj udaljenosti od autoputa, Rusko-srpski centar, odakle zvanično Rusi kreću u pomoć u vanrednim situacijama i slučajevima elementarnih nepogoda i tehnoloških havarija, ne prestaje da izaziva nagađanja da li se iza svega ipak krije namera Moskve da se vojno infiltrira na ovom, članicama NATO-a okruženom, prostoru.

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  I šta je Vučko rekao, osim što ništa nije rekao?

 2. goran says:

  Engleska magistrala: Beba Popović i Dule Mihailović odlučuju, Vučko klanja.

 3. pirus says:

  Skot na srpskom znamo sto znaci i to se nemoze promeniti.Pretsednik Srbije posto ima nadpolovicnu podrsku gradjana Srbije ima zakonsku obavezu postovati volju svojih gradjana za koje se zna kakvo mislenje imaju za Skota i skotova,a kakvo mislenje o Rusima.Gospodine pretsednice dajte diplomatski status Rusima u Nisu i zapusite usta svim zlonamernim skotovima.Samo tako opravdacete vasu podrsku gradjana Srbije, u protivnom u narednom periodu na Vasoj konferenciji za novinare imacete dva novinara kao Tadic.Zar ste spremni da spadnete na takav blam.

 4. Radoje Ćeranić says:

  Rusi treba da dobiju neuporedivo bolji diplomatski status, za razliku od NATO zlocinaca. Rusi treba da nam postave uslove,HOCETE li Hase prisustvo i podrsku pod tim uslovima ili Ne. Cudi me tako blag i nenametljiv stav rusa. Mi treba da insistiramo na njihovo prisustvo , a ne oni. A sejacima NATO bombi ukinuti sve povlascene statuse i hapsiti gamad.

 5. Trifun says:

  O tome treba odlucivati kada dode oruzje, prvo se dobro naoruzati pa onda okupatore i agresore istjerivati diplomatski iz svih uglova kad god se drznu te hijene da nas provociraju i napadaju nasu slobodu i suverenost. Korak po korak. Nema nazad.

 6. Dragan says:

  BONSTIL?

 7. Pero Joksimovic says:

  Da se ne lažemo! Srbija (to je Vučić) će sama odlučiti da ne da diplomatski imunitet ruskom centru za vanredne situacije u Nišu a, kad dođe vreme, raspustića taj centar i skinuti kamen s vrata prozapadne i anti ruske Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *