ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ВОКЕРУ: „Ти то нама опет претиш?“

VUČIĆ ODGOVORIO VOKERU: „Ti to nama opet pretiš?“

9 maja 2017

Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS-a na Kosovu i Metohiji zalagao za ostvarenje tog projekta. Srbija će na svakom mestu i na svakom nivou iznosti ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM već borba protiv Srbije i stvaranje „velike Albanije“.

To je ekskluzivno za Sputnjik izjavio Aleksandar Vučić, premijer i izabrani predsednik Srbije, povodom jučerašnje izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na KiM Vilijama Vokera da ima projekat za „ujedinjenje Albanaca u Albaniji na Kosovu, ali i u dijaspori“.

Vučić kaže da je ovo „veoma važna vest i to ne bi trebalo da se propati samo kao dnevno politički događaj“.

– O ovoj Vokerovoj poruci ćemo tek da razgovaramo. I to na svim na nivoima u Evropi i u svetu. Nije Vilijam Voker tek tako nešto izgovorio. On je poručio da ima projekat, da ima plan za ujedinjenje Albanije, Kosova i takozvane albanske dijaspore. Dakle, de fakto, ima plan za stvaranje „velike Albanije“.

Premijer i izabrani predsednik objašnjava i zašto je baš Vokerova poruka, posle višednevnih priča o „velikoj Albaniji“ velika i važna vest za sve:

– Na te poruke čini mi se, nismo do sada dovoljno pažnje obratili. Obratićemo! Vilijem Voker je bio neko koje predstavljao „nezavisnu i objektivnu misiju“ Organizacije za evropsku bezbednosti i sigurnost. Ili su nas makar ubeđivali u to. Ne zaboravite, slučaj Račak je fabrikovan. Posle toga je i Milan Milutinović bio optuživan za to, pa se ispostavilo da nije bilo nikakve odgovornosti jer se ne može na fabrikovanom slučaju da se neko osudi. Ali, ne zaboravite, to je bio razlog, to je bio povod za veliki sukob. To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovek koji danas otvoreno pokazuje da je on u stvari velikoalbanski lobista. To je isti čovek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za Veliku Albaniju i to otvoreno kaže. On to više i ne krije.

– Pa čekajte – nastavlja Vučić – Ahtisarija su dovodili kao međunarodnog posrednika koji je trebalo da bude nezavistan, koji je trebalo da ponudi nešto što je objektivan plan za rešenje problema između Srba i Albanaca, a danas je i on u albanskom timu Prištine.

– Šta nam to sve govori. To nam govori da je sve od početka bilo usmereno, ne protiv Slobodana Miloševića ili ne svakako samo protiv njega. Već pre svega protiv Srbije. Sad za to imamo krunske dokaze. Sad to više nije pisanje naše štampe. Sad to nije pitanje da li to neko od nas misli. Oni su sami te dokaze ponudili, pružili ih celom svetu kao na tacni. Pa jel’ sve ovo treba da znači da sutra opet treba da verujemo u nekakve tobože objektivne međunarodne organizacije čiji će predstavnici na najdirektniji i najflagrantniji način da se zalažu za „veliku Albaniju“. Njihovi izveštaji su bili casus belli za rat. Za najdirektniji napad na Republiku Srbiju.

Vokerovo priznanje – važan slučaj

Premijer i budući predsednik Srbija ne misli da će Srbija uskoro moći da vrati stvari unazad niti da natera Ameriku ni 23 zemlje Evropske unije da povuku priznanje Kosova, ali velika diplomatska borba se nastavlja.

– Ali, danas imamo nešto što nije mala stvar. I ako pogledate, najveće, ne samo bitke, već dugoročne borbe, dobijali su oni na čijoj strani je bio moral. Sve je sada jasno svima. Vokerovo priznanje je veliki slučaj. Ovo je važan slučaj. Toliko važan slučaj da od ovoga nema odustajanja. O ovome sada mora da se govori. Ovo sada postaje potpuno jasno celom svetu. Dakle, oni su od početka imali u glavi stvaranje Velike Albanije a ne tobož, borbu protiv nekog režima. Sve je bilo izmišljeno. Sve je bila fikcija. Sve je bio samo Lajbnicov dovoljan razlog da bi se Srbija napala i da bi se od nje otkinuo deo teritorije. Ovo sa Vokerom neće tek tako proći! Nema mesta u svetu gde o tome nećemo da govorimo.

Nemoj više da nam pretiš

Vučić podseća i na Vokerov angažman:

– To je čovek iz OEBS, na stranu što je sarađivao sa Albanijom, na stranu što se angažovao od američke obaveštajne agencije. Je li moguće da ti čoveče koji si nam govorio da si neutralan i objektivan, danas se zalažeš za Veliku Albaniju? Još kažeš da imaš rešenje! Je l nam to opet pretiš? Nemoj više da nam pretiš! Nemoj više ni ti Vokeru niti bilo ko drugi da pretite Srbiji! Nit si ti tako jak, nit smo mi mali i slabi. Kao što je nekada bio slučaj. Pri tome, ne želimo da se nadjačavamo sa bilo kim ali ne mogu da verujem i u glavu mi ne ide da čovek koji je bi šef OEBS, ceo svet se zalagao da on bude tu, da tobože kontroliše šta Srbija radi na Kosovu i Metohiji. Šta je Srbija radila, kontrolisao je, a šta je on radio – pravio „veliku Albaniju“. To sad vidimo i to uopšte ne kriju. Taj bezobrazluk ide do tih granica.

Vučić za Sputnjik zaključuje:

– Borićemo se! Oni su i dalje svi zajedno. Mnogo snažniji nego mi. Ponosan sam na činjenicu da je sada svakome u svetu jasno na čijoj strani je moral. Ne zaboravite, ne postoji ništa važnije od toga. Uveren sam da će dobar deo ljudi početi da razumeva šta se dogodilo. Pa makar da to imamo za budućnost. Pa makar da uvek možemo da govorimo kako i na koji način i zbog čega je napadnuta naša zemlju.

KOMENTARI6 komentara

 1. pirus says:

  Gospodine premijeru a sad i pretsenice to sto vi konsantujete to znaju i mala deca.Posto kako kazete da sa ovim vokerovim inicijativom o velikoj albaniji dokazuje otvorena agresija protiv Srbije pokazite se kao veliki drzavnik i tuzite prvo OPSE a onda sve po redu,Nato sve drzave poedinacno koje su ucestvovali u namesteno bombardovanje,podnestite zahtev do OON da se ukinu sve nepravicne presude srpskik gradjana u vezi Kosova i Metohijei na kraju ispostavite racun o napravljenoj steti.Sada za sve to imate neopozive dokaze i zato pokazite se kao veliki drzavnik i zastitite interese Srbije i srpskog naroda u protivnom pojavice se opet neki novi voker.

 2. punca says:

  SVE je bilo protiv Srbije i zbog SRBIJE! Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije .

 3. punca says:

  AV ZAšto ste rušili SLOBO 5.oktobra ?! AV sada si ti na redu, ko psi dolaze da progutaju gazdu' - tebe !

 4. kiki ns says:

  A bogami treba tražiti i ratnu odštetu. Za početak od Nemačke i to prvo za drugi svetski rat,bilo je neki dan u postovima,a zatim i tužiti EU,NATO i sve po redu do boga,za sve ljude koji su stradali u "milosrdnom anđelu",podobijali kancere,za srušene mostove,bolnice,zgrade,fabrike... Mamicu vam .....

 5. hristina says:

  Tako je, Vucicu! Sputnik, Russia Today, Ruptly, da nas ceo svet cuje i gleda!

 6. slobo says:

  Vucicu Vucicu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *