Вучић одлази са чела Бироа за безбедност!

Vučić odlazi sa čela Biroa za bezbednost!

1 novembra 2016

vucic-z56h-7u67

PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i o tome će u narednim danima obavestiti predsednika Tomislava Nikolića – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, ovo će biti prva konkretna politička posledica „slučaja Jajinci“ koji je razgolitio pukotine u bezbednosnom sistemu prvog čoveka vlade, koji četiri dana ni u pretpostavkama ne može da „napipa“ ko je ostavio arsenal oružja u blizini porodične kuće Vučića.

Kako prenose naši izvori, premijer se na ovaj korak odlučio, jer ga bezbednosne službe nisu uverile da drže konce u svojim rukama, a zapanjujuće je da su mu, od momenta otkrivanja „zolje“, bombi i municije na korak od roditeljskog doma, obaveštajci ispričali čak pet različitih verzija ovog slučaja?!

Do sada su na oružju otkriveni tragovi tri osobe, ali još nije utvrđeno da li su oni koji su ostavili opasni tovar nameravali da izvrše atentat na predsednika Vlade.

Stručnjaci u policiji i bezbednosnim službama pokušaće narednih dana da utvrde kome pripadaju otisci na „zolji“, bombama i municiji, pa će se tako istraživati i motivi „deponovanja“ oružja baš na mestu odakle bi predsednik vlade mogao da bude laka meta napadačima.

Posle novih otkrića, premijer Vučić u ponedeljak je iz Hamburga sugerisao da bi iza svega mogle da stoje i osobe koje se ne nalaze u Srbiji:

– Verujem službama i državi Srbiji, ali se plašim da ćemo teško otkriti ko je oružje doneo i u koje svrhe. Čini mi se da svako ko ostavlja oružje zna da „zolja“ nije praćka, pa bi bar nešto obrisao, ili zna da nije na teritoriji određene zemlje, pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag DNK.

Inače, forenzičari MUP Srbije, pored skidanja DNK materijala i otisaka s ručnog bacača i četiri bombe „kašikare“, detaljno su pregledali i pronađene metke. Sa svakog je uzet bris kako bi se pokušalo da se i na municiji izoluje biološki trag ili otisak koji bi pomogao u rasvetljavanju celog događaja. Ipak, mešanje ovih bioloških uzoraka otežava samu identifikaciju osumnjičenih. Za neke analize potrebno je i vreme, pa se procenjuje da će istraga da potraje.

Kako saznajemo, detaljno su forenzički pregledane i kutije u kojima je bio smešten otkriveni arsenal. Uviđajna ekipa je i na širem području oko mesta gde su zatečeni sanduci sa oružjem pokušala da utvrdi da li ima tragova guma automobila i otisaka obuće. Sve je to fotografisano i detaljno se proučava u pokušaju da se odgonetne kako se oružje stvorilo na tom mestu, u šumi.

Događaj u Jajincima otkrio pukotine u obezbeđenju prvog čoveka vlade

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je u Skupštini Srbije da su pronađani samo delimični tragovi koji se preklapaju i da njihova identifikacija neće biti laka. On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju:

– Malo je verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu samo da bi ga tu odložio. Imamo dva ili tri moguća scenarija. Nećemo dozvoliti da se ugrozi bezbednost premijera ili bilo kog drugog lica, niti bezbednost Srbije. Postoje i lica za koja policija veruje da mogu da učestvuju u rasvetljavanju događa.

Ceo slučaj ponovo je otvorio i pitanje bezbednosti premijera, pošto su povučene paralele s pokušajima atentata i samim atentatom na Zorana Đinđića.

– Ukoliko se utvrdi odgovornost pojedinih službi za propuste u obezbeđivanju premijera, takvi bi trebalo da se povuku. Ni moja ostavka nije upitna – rekao je Stefanović.

Ministar Aleksandar Vulin, pak, kao da ne ostavlja rezervu da se radi o zastrašivanju glavne političke figure u zemlji. On kaže da stabilna i samostalna Srbija smeta mnogima, ali i ističe da pokušaji da se pretnjama premijeru država vrati u prošlost i nestabilnost – neće proći.

KOMENTARI4 komentara

 1. garavi Srbin says:

  Još da hoće dati mili bog da ode i sa čela vlade !

 2. Trifun says:

  Vucic je slomio Srbiju, na srecu nije slomio narod jos ali ce ubrzo sa novim zaduzivanjem koje se planski radi prema nasim dzelatima sa Zapada kako bi nas vezao za njih. On zaduzuje zemlju sa 2.5 milijarde evra svake godine a ne mora da uzima devize da bi isplacivao plate i penzije. Dinare printa NBS, a ne MMF.

 3. nešo says:

  Čudo

 4. ‚1‚čuj says:

  PODNESI OSTAVKU NA MESTO PREMIJERA , PIČKO JEDNA I SKINI SE VIŠE OVOM NARODU SA KURCA. ŠTO TE ZAISTA NE UBIJE NEKOO, ALI STVARNO?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *