Vučić: Odnosi Srbije i Republike Srpske moraju da budu bolji

Vučić: Odnosi Srbije i Republike Srpske moraju da budu bolji

13 juna 2013

Aleksandar VucicAleksandar Vučić je izjavio da odnosi Srbije i Republike Srpske uvek moraju da budu najbolji, bez obzira ko je na vlasti u Beogradu i u Banjaluci.

„Naši personalni odnosi nisu važni, iako smo čuli teške reči na svoj račun… Odnosi sa RS uvek moraju da budu najbolji“, kazao je Vučić gostujući na bijeljinskoj BN televiziji.

Prema njegovim rečima, odnosi RS i Srbije treba da budu što konkretniji, podignuti na viši nivo i da se na dnevnom nivou rešavaju problemi.

Vučić je poručio da ne želi da se meša u političke odnose u Republici Srpskoj niti na bilo koji način da deli ljude u RS.

On je rekao da mu „nije palo lako“ kada je u izbornoj kampanji u Srbiji Milorad Dodik podržavao Borisa Tadića, dodavši da zato on ne želi da ljude u RS deli na bilo koji način.

Govoreći o borbi protiv kriminala i korupcije u regionu, Vučić je kazao da Srbija želi još bolju saradnju sa susednim zemljama na polju borbe protiv kriminala i korupcije.

„Kada ta borba krene kroz ceo region i kada se budemo delili na poštene i nepoštene, a ne da prebojavamo krvna zrnca, mislim da ćemo postići još ozbiljnije rezultate“, naveo je on, dodavši da za to postoji politička volja na teritoriji svih zemalja bivše Jugoslavije.

Ako svi u region budu pametniji, dodao je Vučić, ne pozivajući se na ljubav, bratstvo i slično, onda sve zemlje mogu da postignu mnogo bolje rezultate.

On je poručio da je Srbija spremna da svoja saznanja i indicije o umešanosti pojedinaca iz RS i BiH u kriminalne radnje ustupi svima onima koji su za to zainteresovani.

„Onaj ko je zainteresovan da dobije svaku vrstu informacije od nas, bilo da su to organi RS, bilo da su to organi BiH, dobiće ih u potpunosti“, naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je najavio da će narednih dana krenuti u realizaciju novih istraga spornih privatizacija, posle čega će krenuti borba protiv takozvane male korupcije, koja se odnosi na mito i korupciju u zdravstvu i školstvu.

„Nećemo samo da se obračunamo samo sa najvećim kriminalcima, sa onima koji su opljačkali našu zemlju. Hoću da pokažemo našem narodu da hoćemo da se obračunamo sa svakim ko misli da izvršenjem krivičnog dela može nešto da stekne za sebe“, poručio je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *