ВУЧИЋ: „Огромна просторија, Путин и ја сами…“

VUČIĆ: „Ogromna prostorija, Putin i ja sami…“

25 decembra 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Moskvi imao dobre i sadržajne razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je naveo da su je najduži razgovor bio “u četiri oka”, ali nije želeo da otkrije detalje tog razgovora.

“Najduži je bio razgovor u četiri oka, ogromna prostorija, nas dvojica sami. To govori o pristojom odnosu. Razgovarali smo o situaciji u regionu, o očuvanju mira i stabilnosti, KiM”, rekao je Vučić na TV Pink.

Dodao je da je sa Putinom razgovarao o vojno-tehničkoj saradnji, gasovodu…

Na pitanje šta Putin kaže, Vučić naglašava da je rekao sve što je mogao, jer u suprotnom to “ ne bi bio razgovor u četiri oka”.

Dodao je da je primio titulu počasnog doktora u Mgimu – jednom od najboljih diplomatskih univerziteta u svetu.

“Imao sam tu čast da primim titulu počasnog doktora, tu titulu nije primio nijedan Srbin, ali nije primio nijedan Hrvat, Bugarin, Crnogorac… Primio ga je Širak, Sakozi, Ban Ki Mun”, navodi on.

Dodaje da je u Moskvi govorio šta je srpska politika i da “Srbija sme jasno i glasno da govori šta je srpska polirika”.

O sankcijama Rusiji navodi da dok je on predsednik, njih neće biti.

“Ja sam rekao narodu da idemo ka EU i moraćemo u 2018. da ubrzamo reforme i ekonomske i političke, ali sam takođe rekao narodu da nema razloga zbog kojih bismo uvodili sankcije Rusiji”, naglašava predsednik.

Na pitanje da li je tačno da li ga je Putin zvao na hokej, Vučić naglašava da je to istina, ali da mu je naveo da je “bolje da se ne meša u taj hokej”.

Vučić je podsetio i na vožnju u Putinovom automobilu prilikom posete ruskog predsednika Beogradu.

„Seli smo u Putinov automobil, specijalno ga je dovuko, i išli smo ka aerodromu Nikola Tesla, kad mi je rekao: „Svaka ti čast što si imao petlju da ove reforme pokreneš“, aja sam mu rekao: „Nisam imao izbora““, kazao je predsednik Srbije.

Na pitanje kako komentariše izjave američkog zvaničnika Hojta Brajana Jija i stručnjaka za Balkan Danijela Servera o tome kako Srbija treba da se okrene EU, Vučić je rekao:

„Mogu samo da kažem – Amerikanci su naši prijatelji, svi oni su naši prijatelji. Mi vodimo vladu i državu na način da pratimo interese Republike Srbije, a ne bilo koje strane sile, ni Amerike, ni Rusije, ni EU. Pritisaka će biti sa svim strana i neće biti lako odupreti im se“.

Predsednik Vučić je naglasio da je za sedam meseci razgovarao sa 71 predsednikom, premijerom, ministrima… raznih zemalja, da je pokrenut unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, ističući da je počelo da se govori o problemima, pravima, mogućnosti i budućnosti na Kosovu.

Predsednik ističe da Srbija danas gleda u budućnost i mir i da nećemo ponoviti greške iz 90-ih i 2000-ih.

„Izbeći ćemo pljačke, korupciju i mafiju i nećemo svojim odlukama praviti greške. Od januara do novembra 2017. smanjili smo stopu kriminala i broj ubistava. Kada pratite medije, rekli biste da se ljudi samo ubijaju, ali zvanični podaci govore drugačije“, rekao je Vučić.

Predsednik je, govoreći o večitom derbiju i incidentu koji se dogodio, istakao da je bilo propusta, ali da nadležni organi rade svoj posao.

KOMENTARI6 komentara

 1. ilija says:

  kako mozes reci da su srbima amerika prijetelji kad su proterali srbe i dali hrvatima i bosnjacima da ubijaju srbe i oni posle sipali bombe po srbiji vucic je smesan politcar

  • Velika Metla says:

   Ilija,i ti se ili praviš mutav,ili jesi mutav! Aman čoveče,pored ovakvog naroda on može i da izjavi,i da uradi,šta mu god volja! A on to upravo i radi! Vidiš li da se svi komentarluci svode na to šta je on uradio,a niko ne piše ŠTA bi njemu trebalo da se uradi? A i ne samo njemu!

 2. goran says:

  Laze kako zine, sve je izmislio. Razgovarao je sa Putinovim dublerom, ali on to ne zna.

  • Velika Metla says:

   Goran,mentalna bolest mu je ozbiljno uznapredovala,a razuma sve manje i manje!

 3. Trifun says:

  Ako Vucic uspije da naoruza Srbiju sa s-300 i PVO sistemima, a uspio je da obezbijedi te migove koji su dragocjeni za nasu stabilnost i nacionalnu bezbjednost, usudujem se da kazem da ce uci u nau istoriju kao jedan od velikana. Svi koji su ucestvovali da dode do realizacije toga zasluzuju najvise pohvale, a Bogami poneki i velike nagrade jer je to ogromna stvar za nas narod u ovom kriticnom momentu u istoriji. Nema nazad.

 4. triglav says:

  mi sami, putin uki goši, a ja tras po podu ... i tako sto puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *