ВУЧИЋ ОТКРИО: Албанци нападају из правца…

VUČIĆ OTKRIO: Albanci napadaju iz pravca…

29 jula 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nisu potrebna nikakva posebna saznanja da bi se videla promena demografske slike na jugu centralne Srbije.

„Ne moram da imam nikakva posebna saznanja. Prođite „pipak“ nadomak Vranja danas. U Bujanovcu je bilo ranije više od 50 odsto srpskog staovništva, a danas je 41 do 42 odsto“, objasnio je on upitan da prokomentariše informacije da Albanci na isti način kako su osvajali Kosovo, kupovinom za velike pare nekretnina, pokušavaju da nasele jug Srbije.On je, u Nikincima nakon pokazne vežbe, rekao da je video kako su se Albanci strašno zabrinuli zbog njegovih reči da Srba ima sve manje u Čaglavici, Bresju i Kosovu Polju, te da je „Glas Amerike“, brojao Srbe.

„Što ne kažu koliko je Srba bilo u Čaglavici, Kosovo Polju, Bresju. Pogledajte da li u Bresju ima danas jedan ili dva srpska stana“, kazao je Vučić.

Rekao je da je problem u Srbiji što ne volimo da sagledamo istinu, šta kaže svet, već volimo da čujemo samo ono što o sebi kažemo.

„To nikada nisam razumeo. Ja sam rekao suštu i pravu istinu. Što „Glas Amerike“ nije kazao koliko je Srba prodalo kuće u Čaglavici i po kojoj ceni, na kakav način, kao i kako Albanci napadaju danas južni deo iz pravca Lipljana“, upitao je on.

Vučić je ukazao da država kroz različite fondove pokušava da spreči prodaju srpske zemlje oko manastira Gračanice.

Najavio je da će sa detaljnim podacima o prodaji imovine izaći uskoro pred javnost.

Kritikovao je što je nekima važnije samo da kritikuju njega, a da ih je braš briga za budućnost Srbije i našeg naroda na KiM.

Zastupam samo srpske interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zastupa jedino interese Srbije, za razliku od nekih koji ga kritikuju.

On je istakao da je njima cilj samo da se dočepaju vlasti zbog novca kojeg sada ima zahvaljujući sprovedenim reformama kako bi nastavili da kradu, a povodom izjava pojedinih crkvenih velikodostojnika rekao da imaju pravo da iznesu svoje mišljenje.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara posle pokazne vežbe VS u Nikincima rekao da se i nasmeje kada vidi naslovne strane pojedinih medija sa slikom vladike Amfilohija, ili da u Đilasovim i Šolakovim medijima citiraju pojedine crkvene velikodostojnike, a takođe i one iz nevladinog sektora koji od agnostika, ateista… postaju najveći vernici.

Kako je rekao, svojevremeno se nisu setili da daju slične komentare kada su neki drugi postavljali granice na Jarinju i Brnjaku, kosovske lične karte, davali legitimizaciju samoproglašenoj nezavisnosti pred MSP, dok prebacuju razne stvari njemu koji se bori da nešto uradi.

Dodao je i da se radi o onima koji su ćutke ili gotovo ćutke podržavali tu nezavisnost, a izgleda da im i smeta što se sada dešavaju stvari suprotne tome.

„Ne zastupam albanske interese – zastupam srpske interese i interese Srbije“, poručio je Vučić.

Naveo je i da kada je pričao o Vranju govorio je optimistično, a da o Vranju pričaju oni koji pojma nemaju o stvarnoj situaciji, već samo razmišljaju da se dočepaju vlasti, jer vide da ima novca koje je upravo on obezbedio sprovedenim reformama.

Da vređam crkvene velikodostojnike neću nikada, naveo je predsednik Srbije i dodao da se zalaže za odvojenost crkve i države, ali da mu neće smetati da crkva iznese svoje mišljenje niti zabranjivati ljudima da misle kako misle.

Na kraju je poručio da će izaći pred građane sa idejom za koju smatra da je najbolja za našu budućnost.

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  "Stradija" od Radoja Domanovića, satira - kritika apsolutističke vlasti... "... - Da, gospodine moj, tako je. Da ja nisam kao ministar vojni tako uradio, mogao bi koji od komandanata na jugu zemlje upotrebiti vojsku da oružjem pritekne u pomoć našim građanima i da proliju krv anutsku. Svi naši oficiri i misle da bi to najbolji način bio, ali oni neće da o stvarima malo dublje i svestranije razmisle. Prvo i prvo, mi, današnja vlada, hoćemo miroljubivu, pobožnu spoljnu politiku, mi nećemo prema neprijateljima da budemo neljudi; a što oni tako zverski postupaju prema nama, to će im Bog platiti večnom mukom i škrgutom zuba u paklu ognjenome. Druga stvar, gospodine moj dragi, koja je takođe važna, to je što naša današnja vlada nema pristalica u narodu, te nam vojska poglavito treba za naše unutrašnje političke stvari. Na primer, ako je koja opština u rukama opozicionara, onda treba upotrebiti oružanu vojsku da se takvi izdajnici ove napaćene otadžbine kazne, i da se vlast preda u ruke kome našem čoveku..."

  • Miraš says:

   anuti > Arnauti

 2. sergej says:

  Ko ne gleda prošlost ne vidi budućnost i stalno mu se događa istorija.Što ne odradiš do kraja ognjem i mačem ako ostaviš na pola onda se oganj i mač tebi vrati. I ko god kaže da ne treba se osvrtati na prošlost taj ti o glavi radi. Zašto su sve velike vođe ubijale prvog do sebe ako imalo primeti da bezazlene stvari nisu uredne.Prvo sve saradnike što sa Šiptarima i bezazleno petljaju pobiti prvo svoje jer su ti oni neprijatelji.Nema miroljubive politike a noževi su im našom krlju umazani i nikad nisu saprani.I deca će nam uvek ginuti ako ne gledamo prošlost jer je prošlost stalno kopirana.Svi su nacionalni nema internacionalni!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *