ВУЧИЋ ОТКРИО: У последњих 24 сата дошло је до страшних поремећаја који ће деловати и на Србију

VUČIĆ OTKRIO: U poslednjih 24 sata došlo je do strašnih poremećaja koji će delovati i na Srbiju

9 marta 2022

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u emisiji „Fokus“ na televiziji B92 govorio je o aktuelnim dešavanjima u svetu i Srbiji.– Voleo bih i nadam se, ali ne verujem da će doći do dogovora u Ukrajini. Ne mogu da nastupam kao analitičar da se ne bi pogrešno tumačili moji zaključci. Očekujem snažniji nastavak ruske ofanzive u narednim danima. Na žalost, voleo bih da kaže da očekujem da će se smiriti situacija. Za nas je važno da analiziramo dešavanja. U poslednjih 24 sata došlo je do strašnih poremećaja koji će delovati i na Srbiju – rekao je Vučić i dodao:

– Bajden je zabranio uvoz nafte. Na američkom tržištu je 3,4 posto ruske nafte. Očekujemo sutra odluku EU. Oko toga postoje različiti stavovi. 40 posto EU potreba za gasom oni dobijaju iz Rusije. Oko 30 posto nafte. To ne može lako da se nadoknadi, ni preko SAD, ni preko Katara. Zato je važno da sagledamo našu poziciju,. Već je Orban rekao da to ne može da se izdrži, bugarski premijer takođe. Ako odluka bude da se zabrani uvoz svih energenata, mi ćemo biti u problemu. Jer ne mogu da padnu sa neba. I mi sada tražimo odakle možemo da nabaljamo. Sada tražimo način da se snabdemo iz Trećih temalja. Danas je usvojena odluka vlade koja se odnosi na odricanje carine od prihoda za uvoz energenata iz trećih zemalja – rekao je predsednik Vučić.

KOMENTARI17 komentara

 1. Pijandurista says:

  Samo nek srpski drzavni vrh pusi evropske tompuse, mozda ce to da nas ugreje.

  • Tračanin says:

   Znači glancajmo cipele za protest, ovaj put najsjajnije!

 2. doktrina soka says:

  KOJI ZAKLJUCAK OD AV,MORATI CEMO SE SNACI ZA NAFTU I GAS IZ TRECIH ZEMALJA,sto znaci nije sija nego vrat,necemo uvesti sankcije Rusiji,ali cemo IPAK uvesti. E MOJ Vucicu,poderali smo mi te cioele i odgledali sve tvoje performanse. Drze njega FASISTI IZ lONDONA ZA GUSU ILI CES PLESATI PO NASIM NOTAMA ILI TE NECE BITI. U svim institucijama sede zapadne gazde i diktiraju,STO STE U OBRENOVCU LOZILI BLATO,CUTIS A NE SMES DA PISNES,BICE LOVA PO SRBIJI OD SELA DO SELA. RIO TINTO ULAZI NA VELIKA VRATA U SRBIJU, POSLE IZBORA,SVE TAJNE SE ZNAJU. TAKO MOZE DA VLADA SVAKA NEPISMENA BABA ILI DEDA. MOZE SVE DA SE DONESE IZ VAZDUHA KAO I ZAGADJENJA i cccc 19 pa i nafta. pa i gas,ako moze iz SADe moze jeftino i iz Rusije. SRECA GLEDA A VRAG NEDA. VIDETI CEMO KAKO CE PROCI IZBOR. Vec zovete telefonima gradjane da ,pravite ankete,pravite,ali ovaj put licitacija za jedan glas pocetna cena je 1000 e,a ne piosljivih 100 za zamagljivanje ociju,sto i mala deca znaju da su male pare. A tek opozicija sa Marinikom I ONOM POBRGULJOM USROM IZ KNINA. MA sve glumce prepoznajemo SOJIC LEPO KAZE.....

  • Kosovac says:

   @ doktrina soka, …..Evo svi vidimo da je Vučić ipak uveo sankcije Rusiji. Bedno, bolje da je odmah iskreno to rekao posle razgovora sa Kvinta ambasadorima, nego da ovako vrti prste i laže kao malo dete. ……………U pravu si kolega to za Rio Tinta, ali ta predsednikova laž će se podvesti u podgrupu „veleizdaja“ i udruživanje sa EU u vršenju zločina nad svojim narodom.

   • Vlada says:

    Kako ti pametnjakovicu mislis da dobijes gas iz rusije ako bugari zatvore gasovod. Mozda avionom.

    • Kosovac says:

     @ Vlada, …..Slušaj ti pluskvampametnjakoviću, ovu rečenicu je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao „da će država reagovati u slučaju da dođe do novih poremećaja na svetskom tržištu i ukoliko EU DONESE ODLUKU o zabrani uvoza ruske nafte i gasa. Kad EU DONESE ODLUKU o sankcijama, kaži pošteno da li je Vučić dužan da sprovodi tu ODLUKU, odnosno da i na terenu On uvede sankcije Rusima? Srpski rečeno, pošto je EU donela odluku, ja kao njihov klaster-kandidat sam dužan da tu odluku sprovedem i da uvedem sankcije Rusiji. ………………..Nisam ja kolega na kraj srca, ako Bugari zatvore gasovod (kao kada su napravili eksperiment onomad), onda slobodno može Vučiću da bude mirna savest, niko sem Drugosrbijanaca mu neće to zameriti, bez obzira što je On sluga okupatora. Sigurno ne može Vučić, ni ja, ni ti, da zabrani Bugarima da rade ono što su najbolje kroz istoriju naučili.

   • Rahmanjinov says:

    Čekaj brate,nisi u pravu osuđujem glasanje protiv Rusije u UN,sankcije nismo uveli,on samo kaže ako EU uvede sankcije na naftu,mi moramo da uzmemo od trećih zemalja,što je logično,jer kako misliš da se nama isporuči Ruska nafta,kad smo mi okruženi EU,mi sankcije nećemo uvoditi,ali moramo da dobijamo naftu,a ta nafta ako ne bude Ruska biće neke druge države,ako Mađarska,Ruminija,Bugarska uvedu te sankcije kako da do nas stigne Ruska nafta,ja ne znam avionom,ovde je pitanje logistike,a ne sankcija.

    • Kosovac says:

     @ Rahmanjinov, …..Sestro slatka, nemoj da se praviš blesava jer ti to nisi. Nije tvoj posao da se sekiraš kako će da se uvozi nafta. Ne mora avionom, može Dunavom na primer. Dunav je međunarodna reka, prima velike rečno-morske brodove, a protiv rumunskih i bugarskih NATO gusara će valjda Rusi naći lek, imaju oni iskustva. Mogli bismo i Mi tu malo da pripomognemo a ne samo da gledamo kao zevzeci. Možemo kroz Makedoniju kao prošli put, sada samo treba malo potplatiti Zaeva i sve to uračunati u cenu. Ti ipak treba da se sekiraš samo ako predsednik Vučić uvodi sankcije Rusima i to naročito na ovako kurvinski način. Objasni šta je trebalo Vučiću ono glasanje protiv Rusije u OUN. Šta mu je trebalo da se srpska delegacija priključuje onom čoporu u Ženevi i okrene leđa izlaganju Sergeja Lavrova sa video-bima. Pa onda napraviti glup izraz lica i reći: „Ne, mi ne uvodimo sankcije Rusiji, samo smo poslušni evrokandidati“. Znamo mi da je teško parirati ako ona matora drtina Džo Bajden „zabrani uvoz nafte“. Ne treba tu velika filozofija, 1) ako Bajden (EU) zabrani uvoz nafte (ruske), onda Vučić ne sme da uvozi naftu (rusku).Zašto? Bajden nije predsednik Srbije. 2) Ako Vučić ne posluša, uvešće sankcije i Njemu Vučiću, opet zabrana, opet ne sme da uvozi naftu, pa opet okreni-obrni, gde god da se okrene dupe mu se nalazi pozadi (velika misao Mao Ce Tunga). Znači, Vučić treba da odluči samo jedno, a to je da li će da se ponaša normalno, ili da se ponaša kao peder, kurvinski kao sada što je izjavio nameru da podrži sankcije Rusiji. ……………Pa će onda Srbija da dočeka da ispostavi račun za sve kriminalne postupke evroatlante, neće nadam se kao Miroljub Labus kada se vratio sa „uspešnih“ pregovora sa MMF, da kaže: „Uspeli smo da nam dozvole da vraćamo dugove“.

     • Rahmanjinov says:

      Brate,onaj ko uvede sankcije taj sigurno neće ostati na vlasti,pa da je 100 puta izabran,ja sam stvarno mislila da je nemoguće,ali nema oprosta za ono u UN,ne daj Bože da neko proba,taj neko neka se ne vraća u Srbiju. A taj Labus,brate post je i ne bi da se grešim više,Bog neka im sudi i njemu i svima koji su zaradili na Srpskoj muci,i bedi,Bog da im da i njihovim najmilijima.

      • Kosovac says:

       @ Rahmanjinov, …..Uplašio sam se da nisam bio grub u svom komentaru, ali hvala Bogu vidim da se ne ljutiš, a ipak ću da se izvinim za svaki slučaj. Sećam se kada smo dali iste komentare, kao da smo se dogovarali, znači da baš isto mislimo i to je velika stvar, to ne bi trebalo kvariti.

    • Tračanin says:

     Znači glancajmo cipele za protest, ovaj put najsjajnije!

 3. Stefan G. says:

  Kakve veze odluke EU imaju sa Srbijom kad ste vi trebata da stitite interese Srbije a ne EU nacista?

  • Velika Metla says:

   Stefan G. nisu ga Srbi doveli na vlast, nego upravo nacisti iz EU, domaći uhlebisti i njihov lični interes . Zato i mora da ispunjava zadatke tih nacista. Ova njegova priča mi liči na uvođenje sankcioja Rusiji posle izbora u Srbiji. Nadam se da grešim.

 4. Ja says:

  Sad će tvoj arapski prijatelj da ti pošalje baržama Dunavom milione tona, šta se sekiraš

 5. rade says:

  Vucic ne smije izdati Rusiju,jer je ona jedini garant opstanka Srbije i Srba.A Rusi nikad ne ostavljaju prijatelje na cijedilu.Ruska vojska ce ubrzo osloboditi usce Dunava na Crnom Moru.Rijecna veza Rusija-Srbija je cinjenica.

 6. Rostand says:

  Aleksandar Vulvije 1.,priča o poremećajima.Pa ti si brajko odavno sve poremetio,isprevrnuo,upropastio tako da tu nema ništa novoga.

 7. Kosovac says:

  Posmatrajući dosadašnje posledice ovih „istorijskih“ sankcija koje je Evropska Unija uvela Rusiji, dolazimo do zaključka da su one uvedene i Srbiji, pa i svim članicama Evropske Unije. Ako je nekome kriva Rusija, šta je tu kriva Srbija, Mađarska, Nemačka,…. ……………Posmatrajući akcije koje izvodi Svetska Zelena Banda, dolazimo takođe do zaključaka da su one uperene ne samo na prostor Velike Srbije, nego su uperene i na sve zapadne zemlje, uključujući tu i imperije Nemačku, Englesku, Ameriku. ……………Ja sam pratio tragove, i došao sam do zaključka da stvarno postoji neka sila koja ne potiče iz ovih nabrojanih država, ona samo koristi njihovu vojnu, intelektualnu i monetarnu silu. To je jedna nadnacionalna za sada virtuelna država, umrežena na svim koordinatama na kugli zemaljskoj. Umreženi su i svi predsednici država, izgleda da im se Putin odmetnuo. Oni deluju na sorošoidni način, nisu ni masoni, ni iluminati, ni alumniati, ni komunisti, ni demokrati. E neću da vam kažem kako se oni nazivaju i kako se dijagnostikuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *