ВУЧИЋ ОТКРИВА: Претпостављам шта ће понудити Србији као решење за Косово – ОДГОВОР ЋЕ БИТИ „НЕ“

VUČIĆ OTKRIVA: Pretpostavljam šta će ponuditi Srbiji kao rešenje za Kosovo – ODGOVOR ĆE BITI „NE“

23 maja 2020

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna šta bi mogle biti ponude za rešenje pitanja Kosova i Metohije, dodajući da nazire šta bi moglo da bude, i da će, ako to bude tako, njegov odgovor biti „ne“.

Vučić je, upitan da li je dobijao ponude, kao što je razmena teritorija, to jest 17 srpskih sela na severu Kosova za Preševo, Medveđu i Bujanovac, rekao da ponudu takve vrste nije dobio.Kaže da je juče na sastanku Kvinte pitao da mu kažu šta to vide kao suštinsko rešenje, osim razne priče koje se prodaju novinama, ali da nije dobio odgovor.

„Ne znam šta je to što bi mogli da ponude. Nazirem šta bi moglo da bude, a, ako to bude onda, će odgovor biti „ne“, naglasio je on.

Na navodne ponude, kaže, neće da odgovara, jer su besmislene, poput Tačijeve.

„Kada pogledate Medveđu možete samo da se nasmejete. Tamo živi oko 6,5 odsto Albanaca. Ne razumem pod kakvim sporom su Bujanovac i Preševo? Nisam primetio da jesu. U Bujanovcu živi 42 odsto Srba. Ne razumem o čemu se radi. Kakvih 17 sela? Mi imamo četiri opštine na severu – Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovsku Mitrovicu. Imamo još šest priznatih većinskih opština, u koje nisu uračunati Prilužje, Plemetine i Babin Most“, objasnio je on.

Vučić je rekao da ne misli da je to rešenje.

Kazao je da onima sa Zapada koji su vodili kampanju protiv kompromisnog rešenja, a čije se navodno kompromisno rešenje zasniva na tome da Srbija prizna Kosovo, a potom nekada nešto dobije, poručio je da to da će Srbija nekada nešto dobiti okače „mačku o rep“.

„Jel` suština da svakim danom govorite da Srbija ne može teritorijalno ništa da dobije? Da analiziramo ko šta dobija i gubi. Vi ste protivpravno postupili priznajući Kosovo. Nema problema, nema promene granica, mi imamo svoje ustanovljene granice i Rezoluciju UN 1244. Pa da vidim šta ćete da radite“, poručio je Vučić.

Kaže da je slušao različite priče kroz medije, a ovako nešto o razmeni sela nije čuo i zato se nije time bavio, ali je dodao da ga zanima koja su to sela, prenosi Sputnjik.

„Ne, nisam imao ponude takve vrste. Ja sam predsednik Srbije, poštujem posao i proizvođača i prodavaca na pijaci, ali ja sam predsednik Srbije… Nisam video takvu ponudu. Spreman sam sve da čujem. Nisam to ni pročitao“, dodao je on.

Kazao je da je racionalan i pragmatičan čovek, i da ne voli da bilo kome pretimo, čak ni da odgovaramo na pretnje.

„Nije Srbija ni blizu ista država, kakva je bila pre 10 ili 20 godina. Srbija je danas za naše želje i dalje ne onoliko snažna koliko bismo želeli, ali mnogostruko snažnija nego 1999, 2000, 2006, 2008, 2010… Naše je samo da na pametan način vodimo politiku, čuvamo mir, guramo ekonomiju da bude što uspešnija. Da se u tome takmičimo sa ostalima i da budemo u tome ispred ostalih“, zaključio je on.

KOMENTARI12 komentara

 1. Djoka Brica says:

  Proklet bio onaj ko AV poveruje.

  • Pera Šuster says:

   A kada ti ne bi bio malo proklet? Imaš li šta pametnije da kažeš?

  • Zaliv says:

   Djoko menjaj terapiju. Vucicu veruje vecina naroda kada cete to shvatiti!? Time sto ne postujete predsednika ne postujete ni svoju drzavu ni narod. Ja nisam glasao za njega ranije ali sad hocu kad vidim koliko budala poput tebe ima koji su protiv njega. Verujem vecina vas vise i ne zna zasto laje protiv njega.....idu izbori a sto vise takvi kao ti lajete Vucic dobija sve vise glasova, samo napred!

 2. test01 says:

  Pinokio nos ti je sve veci !

 3. Penzioner says:

  Lepo reče Milovan Brkić da Vučić nikad nije zinuo a da nije slagao. Ovo što je rekao sve je laž od slova do slova. Naročito je najbezobraznija laž ovo što je navedeno u poslednjem stavu članka. Izjavu da je Srbija danas mnogostruko snažnija nego 1999, 2000, 2006, 2008, 2010… ne može prodati ni pacijentima Neuropsihijatrijske bolnice u Kovinu. Srbija je danas u odnosu na sve godine pre njegovog "dovođenje" na vlast samo ruševina koja se neće vratiti u stanje u kojem je bila 1999., kad su njegovi današnji "zapadni prijatelji" Srbiju, ni u narednih najmanje stotinu godina. Sve što ni jedna vlast pre njegove nije uspela uništiti uništio je on.Te nesretne 1999. on je bio toliko istraumiran ubijanjem nedužnih građana Srbije da mu je glavna briga bila nameštanje stana od 118 kvadrata, koji je dobio bez dana radnog staža. I dok danas njegovi privatni izvršitelji zbog duga od nekoliko hiljada dinara iz vlastitih domova izbaciše više od 3.500 srpskih domaćina, on za svoj stan, kao generalni sekretar SRS, nije plaćao ni račune za Infostan, ni za fiksni telefon, zbog čega mu je isključen. Toliko o njegovom poštenju i časti. Samo pre mesec dana pričao je da se od njega traži primena "Ahtisarijevog plana plus, plus". Za one koji to ne znaju, Ahtisarijev plan je predviđao priznavanje nezavisnosti Kosova, uz široku autonomiju za srpske opštine, uz punu vlast Prištine. Potpisivanjem protivustavnog Briselskog sporazuma on je upravo primenio Ahtisarijev plan, za koji veoma dobro zna da nije usvojen u Savetu bezbednosti UN, zbog ruskog veta, ali i da je Skupština Republike Srbije (pre samoproglašenja Republike Kosovo 2008. godine, pozivajući se upravo na Ahtisarijev plan), u februaru 2007. godine usvojila Rezoluciju o Kosovu, kojom su odbačeni svi stavovi iz predloga Martija Ahtisarija. Poslanici su se složili da se tim planom krši suverenitet i teritorijalni integritet Republika Srbije, kao međunarodno priznate države. Taj dodatni "plus" iz Ahtisarijevog plana nije ništa drugo do zahtev vlasti iz Prištine za proširenje teritorije i na opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu. Sad pominje rezoluciju 1244 (samo za domaću upotrebu, kao i uvek), a nikad je ni pred jednim međunarodnim zvaničnikom nije pomenuo. Da se držao te Rezolucije i Ustava sopstvene države, nema te sile koja bi ga naterala da prizna nezavisnost dela teritorije sopstvene države. Ali nije on "doveden" na vlast radi onog za šta se deklarativno zalagao na predizbornim mitinzima, već upravo zbog onoga što je uradio, na veliku sramotu srpskog naroda. Toliku je samostalnost u odlučivanju imao da je jedini predsednik vlade kojoj je uvek prisustvovao bar jedan ambasador po imenu Majkl (Kirbi i Devenport). Svaki termin na televiziji koji nije bio zauzet njegovim samohvalisanjem popunjavao je bivši američki ambasador Kajl Skot, uvek držeći lekcije Srbima, kao da im je bio postavljen za staratelja, ili je mislio da su im vrane ispile mozak pa se ne sećaju njihovog "milosrđa" koje je trajalo punih 78 dana.

  • Zaliv says:

   Pa ne moras verovati njemu, veruj drugima koji te podatke veoma ozbiljno prikupljaju. I vojno i ekonomski i u svakom smislu Srbija jeste daleko jaca nego svih tih godina koje se pominju. Zbog takvih kao vi Srbija nikad nece biti jaka koliko moze da bude jaka, samo brate lajete a ne znate ni zasto.

   • Penzioner says:

    Hajde mi navedi ko je te podatke, osim Vučića, prikupio? Da li ima bilo koga u Srbiji da će potvrditi da je danas stanje u ovoj državi bolje od stanja iz 1999. godine. Koliko fabrika koje su radile 1999-te danas radi? Koliko je vojnika imala Srbija te godine u odnosu na današnji broj? Koliko ima tenkova, topova i naoružanja uopšte danas u odnosu na 1999-tu? Ne bulazni. Voleo bih i ja da je istina ono što Vučić priča, ali je to daleko od istine. Pričao je on i bajna nam guvernerka da je dinar druga najjača valuta na svetu, a kad sam pogledao izveštaj najeminentnije ustanove video sam da je na prvim mestu kuvajtski, a na drugom bahreinski dinar, dok srpskog nije bilo nigde među osamdeset najjačih valuta sveta. Bajke može pričati samo onima kojima je daljinski upravljač jedino čudo tehnike kojim znaju upravljati. Eno ti odgovora na njegove tvrdnje na sajtu Srbijadanas.net. Izgleda da je i tebi Informer jedini izvor informisanja.

 4. Penzioner says:

  Iza reči "zapadni prijatelji" greškom sam izostavio reč "razarali".

 5. Penzioner says:

  Nadmašili ste portal Novosti.rs koji objavljuje ovaj članak. Još samo da ste objavili vest da je "vladalac" izjavio da Srbija za dva meseca počinje proizvodnju vasionskog broda za odlazak na Mars, pa da laž bude kompletna. Od svega što je izjavio mogu se uzeti kao istina one dve reči "mačku o rep".

 6. Penzioner says:

  Ako već objavljujete članak Novosti objavite ga onako kako ga objavljuje njihov sajt Novosti.rs. Tamo se deo teksta posle reči 1244 nigde ne pominje. Inače ostaje moj komentar koji niste objavili jer veoma dobro znate da je pod Vučićevom vlašću upropašteno sve što sve vlasti od Slobodana Miloševića do danas nisu upropastile. Nema oblasti u kojoj nije katastrofa. A kakvo bi stanje u bilo kojoj oblasti bilo kad je to najnekompetentnija vlast, kako je to u intervjuu izjavio Milan. St. Protić. Teško onom ko dođe na vlast posle ove pošasti. Ima da uživa kao miš u gvožđari.

  • Kosovac says:

   @ Penzioner, …..Sve si dobro opisao, više nego dobro. Ali si na kraju uprskao kao krava kad se ritne pa prospe pomuženo mleko. Gde nađe da citiraš misli onog idiota Milana St. Protića. Pozivajući se na misli i izreke tog stranog plaćenika, kvazi istoričara i petokolonaša, sam si i sebe svrstao u tu grupu. Ispada da umesto da pohvalite Vučića za izdaju Kosova, vi ga evo vidimo, kritikujete i „ljutite“ se na njega.

 7. Rista says:

  Smatram da ovaj portal ima sasvim dobar i raznovrstan izbor članaka iz sveta i sa naših teritorija i da je sve to neophodno za sveukupno sagledavanje situacije u i oko Srbije. Smatram takođe i da se dobro drži u današnjim vremenima dubokih kontrola interneta i medija od strane Zapada. Normalno da ima i svoj program, i mora da ga ima, ali na nama je da gledamo u članak, iza članka i kroz članak. Tako je svuda na svetu i nema potrebe da se ljutite na naslove jer oni su propagandni ali ni u kom slučaju protiv nas. Članci po našem ukusu ili protiv našeg ukusa su tu zato što je dobro da saznamo i za i protiv. Samo na strogo cenzurisanim stranicama sienena i većine zapadnih medija, državnih medija kine, rusije i većine jačih islamskih medija kao što je aldžazira imate usmerene članke. Aldžazira je između ostalog i ćerka sienena(jakšić je saradnik aldžazire ali zlurado mislim da je Jakšiću zabranjen ulazak u Egipat)Nije bolje ni u ostalim državama i njihovim medijima, ali manje više nisu od nekog značaja za nas. Na primer, mene uopšte ne interesuju mediji Australije i Japana. Ali hoću rado pročitati neke članke iz medija Indije. Nemo sad da mi neko kaže ko sam i šta sam, jer ja ovde imam neke zabrane i te teme uopšte ne komentarišem, ali svoj stav ne menjam i izabrao sam šta mi ostalo. (a baš sam se ražalostio što sam na neke teme 100% šutnut). Ima gde sam ja obradio te teme u detalje i ostavio neizbrisiv trag. A znate ono "Kome se ne sviđa...". Budite sigurni da se ni jednom portalu ne sviđa ako se nekome ne svidi jer to može da uzme maha. Koliko srpskih portala je zatvoreno na internetu u zadnjih par godina,jeza me vata. Takođe očekujem novi talas udara zapada na slobodne i poluslobodne srpske medije i koliko sam sposoban sa toliko pažnje pratim kako i šta sledeće dolazi sa zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *