ВУЧИЋ: Пети октобар је Србију извео из изолације, али је постала плен пљачкаша

ВУЧИЋ: Пети октобар је Србију извео из изолације, али је постала плен пљачкаша

5 октобра 2018

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да није могуће дати једнозначну оцену тековина промена од 5. октобра 2000. године, јер су последице тих догађаја биле и добре и лоше.

„Није све црно или бело што се тиче 5. октобра, то су нијансе између црног и белог. Било је добрих ствари, јер више нисмо били изоловани, као земља смо се отворили. А било је и лоших ствари јер су најгори пљачкаши као плен заузимали све што је у Србији вредело а одустајали су од српских државних и националних интереса, и увели земљу у најтежу дужничку кризу од 2008. до 2012. године“, рекао је Вучић у хотелу Хилтон.Вучић је оценио да је данас у свим сферама друштвеног живота стање „десетоструко боље“ и као пример навео да има три пута мање убистава него 2001. или 2003. године, али и то што у Београду ради Народни музеј који годинама није радио.

„(Бивши председник СРЈ Слободан) Милошевић је уништавао економију, али не намерно и смишљено, него је политика увела земљу у сукобе. А Драган Ђилас и остали су крали и пљачкали све што је Милошевић оставио у наслеђе, макар у супстанци. Сваку фабрику су уништили“, рекао је Вучић и додао да су опозиционари Ђилас и Вук Јеремић међу најбогатијим људима, не само у Србији него у региону.

Коментаришући најаве да ће Покрет слободних грађана почети прикупљање потписа за његову смену, Вучић је рекао да је Србија демократска земља и да свако има право на прикупљање потписа, али да ће до краја године бити доста локалних избора на којима ће опозиција имати прилику да покаже своју снагу.

Могућа и исплата једнократне помоћи пензионерима

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је рекао да се разматра могућност исплате једнокаратне помоћи пензионерима, поред повишице која им следује ове године.

„За месец дана моћи ћемо да кажемо да ли ће моћи да се обезбеди та исплата“, рекао је Вучић новинарима у Београду, на конференцији „Ка безбеднијој Србији“.

Он је истакао да око 72 одсто пензионера у Србији живи тешко и да је важно да они буду нешто задовољнији и да осете резултате реформе.

Због тога је, како је рекао, тражио да и пензионери са примањима до 32.000 динара добију повишицу од пет одсто од октобарске пензије, иако им не следује после укидања закона којим су пензије веће од тог износа биле привремено умањене.

„Гледаћемо да за пензионере са најнижим примањима повишица буде стална а не привремена категорија“, казао је Вучић.

Навео је пример да ће његов отац, који има високу пензију, у новембру добити 9.000 динара више него што је имао у новембру 2014. године када су умањене пензије.

Без економске безбедности нема ни других врста безбедности

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је оценио да уколико нема економске безбедности, јачања економије, привредног раста и смањења јавног дуга, не може се говорити ни о другим врстама безбедности.

Вучић је на конференцији „Ка безбеднијој Србији“ говорио о томе да постоји неколико фактора безбедности.

„Наша политика је политика мира, рада, будућности, са том политиком ћемо наставити… Увек смо спреми да ставимо до знања да Србију нико неће моћи да гази и да је понижавају“, рекао је Вучић.

(Бета)

KOMENTARI2 коментара

  1. Dane Radakovic says:

    Srbiju su Opljackali i Prodali sps i srs milosevic i seselj oni vladaju 80 godina sa srpskim narodom i pljackaju ga i ubijaju po beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u