ВУЧИЋ: Пети октобар је Србију извео из изолације, али је постала плен пљачкаша

VUČIĆ: Peti oktobar je Srbiju izveo iz izolacije, ali je postala plen pljačkaša

5 oktobra 2018

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće dati jednoznačnu ocenu tekovina promena od 5. oktobra 2000. godine, jer su posledice tih događaja bile i dobre i loše.

„Nije sve crno ili belo što se tiče 5. oktobra, to su nijanse između crnog i belog. Bilo je dobrih stvari, jer više nismo bili izolovani, kao zemlja smo se otvorili. A bilo je i loših stvari jer su najgori pljačkaši kao plen zauzimali sve što je u Srbiji vredelo a odustajali su od srpskih državnih i nacionalnih interesa, i uveli zemlju u najtežu dužničku krizu od 2008. do 2012. godine“, rekao je Vučić u hotelu Hilton.Vučić je ocenio da je danas u svim sferama društvenog života stanje „desetostruko bolje“ i kao primer naveo da ima tri puta manje ubistava nego 2001. ili 2003. godine, ali i to što u Beogradu radi Narodni muzej koji godinama nije radio.

„(Bivši predsednik SRJ Slobodan) Milošević je uništavao ekonomiju, ali ne namerno i smišljeno, nego je politika uvela zemlju u sukobe. A Dragan Đilas i ostali su krali i pljačkali sve što je Milošević ostavio u nasleđe, makar u supstanci. Svaku fabriku su uništili“, rekao je Vučić i dodao da su opozicionari Đilas i Vuk Jeremić među najbogatijim ljudima, ne samo u Srbiji nego u regionu.

Komentarišući najave da će Pokret slobodnih građana početi prikupljanje potpisa za njegovu smenu, Vučić je rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo na prikupljanje potpisa, ali da će do kraja godine biti dosta lokalnih izbora na kojima će opozicija imati priliku da pokaže svoju snagu.

Moguća i isplata jednokratne pomoći penzionerima

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da se razmatra mogućnost isplate jednokaratne pomoći penzionerima, pored povišice koja im sleduje ove godine.

„Za mesec dana moći ćemo da kažemo da li će moći da se obezbedi ta isplata“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, na konferenciji „Ka bezbednijoj Srbiji“.

On je istakao da oko 72 odsto penzionera u Srbiji živi teško i da je važno da oni budu nešto zadovoljniji i da osete rezultate reforme.

Zbog toga je, kako je rekao, tražio da i penzioneri sa primanjima do 32.000 dinara dobiju povišicu od pet odsto od oktobarske penzije, iako im ne sleduje posle ukidanja zakona kojim su penzije veće od tog iznosa bile privremeno umanjene.

„Gledaćemo da za penzionere sa najnižim primanjima povišica bude stalna a ne privremena kategorija“, kazao je Vučić.

Naveo je primer da će njegov otac, koji ima visoku penziju, u novembru dobiti 9.000 dinara više nego što je imao u novembru 2014. godine kada su umanjene penzije.

Bez ekonomske bezbednosti nema ni drugih vrsta bezbednosti

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da ukoliko nema ekonomske bezbednosti, jačanja ekonomije, privrednog rasta i smanjenja javnog duga, ne može se govoriti ni o drugim vrstama bezbednosti.

Vučić je na konferenciji „Ka bezbednijoj Srbiji“ govorio o tome da postoji nekoliko faktora bezbednosti.

„Naša politika je politika mira, rada, budućnosti, sa tom politikom ćemo nastaviti… Uvek smo spremi da stavimo do znanja da Srbiju niko neće moći da gazi i da je ponižavaju“, rekao je Vučić.

(Beta)

KOMENTARI2 komentara

  1. Dane Radakovic says:

    Srbiju su Opljackali i Prodali sps i srs milosevic i seselj oni vladaju 80 godina sa srpskim narodom i pljackaju ga i ubijaju po beogradu

  2. padre says:

    Svi krivi, samo on prav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *