ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО: „Ви да претите Србији тужбом за геноцид? Само вас упозоравам“

VUČIĆ POBESNEO: „Vi da pretite Srbiji tužbom za genocid? Samo vas upozoravam“

5 maja 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se tužba tzv. Kosova za genocid protiv Srbije može uraditi samo preko neke druge države, a to je Albanija.

On je, za TV Pink, poručio Albancima u Prištini, koji svakog dana prete Srbiji tužbama za genocid, da to ne rade.„Tužbu za genocid protiv države Srbije, koja je uvek i koja i danas formalno pravno postoji na KiM, možete da izvedete samo preko druge države, Albanije. To bi značilo de fakto početak ujedinjenja sa Albanijom. Upozoravam vas i molim da to ne činite“, naglasio je Vučić.

Pozvao je i one koji Prištinu i dalje, kako kaže, ljuljaju i paze kao svoje dete da to ne čine.

„Kao Boga ih molim da to ne čine“, rekao je on.

Vučić je ukazao da, kada ljudi iz inostranstva govore da su protiv promena granica ne govore istinu, jer su ono zapravo za promenu granica.

„Lažu otvoreno, oni su samo za to da se promene granice Srbije. Kada god kažu da su protiv promene granica, ja kažem „ti si još jedan od licemera koji želi promenu granica koja je ostvarena na silu kada smo imali nesposobnu vlast u Srbiji. Kažete protiv ste promena granica, a na Kosovu to opravdavate navodnom humanitarnom katastrofom. Zar nije bila veća katastrofa u Iraku i što onda Basru niste odvojili od Bagdada?“, rekao je on dodajući da to govori samo o licemerju tih.

„Što niste odvojili Kandahar od Kabula u Avganistanu. Homs od Damaskusa u Siriji? Samo ste Srbiji našli da odvajate iako nije bilo ni blizu humanitarne katastrofe?“, poručio jeon.

Kako je rekao, kada postavi pitanje – zašto neki imaju pravo na samoopredeljenje a drugi ne – kazu mu, preneo je, da treba da gleda da gura ekonomiju.

„Što bi im bila u interesu uspešna Srbija? Evropi je uspešna Srbija, Srbija bez Kosova. Zato su i protiv mini Šengena, protiv politike „Balkan Balkancima“. Uvek žele da podižu druge protiv nas, da Srbija ne bi bila jaka, ne bude dominantna“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

  1. Ivke says:

    Drhtala gora rodio se mis

  2. kojic jovan says:

    Da imas muda izveo bi vojsku na granicu sa Albanijom vec sutra.

  3. Penzioner says:

    Još jedna u nizu izjava za domaću upotrebu, preko svojih trbuhozboraca sa TV Pink, dok svojim mentorima, koji su ga "doveli" na vlast, ne sme zucnuti. Šalje poruku onima kojima je protivustavno dao ono što ni jedan državnik na svetu ne bi učinio, da još ne podnose tužbu za genocid, moleći ih kao Boga. Možeš misliti zavidan svet ne želi Srbiju jaku i dominantnu. Toliko dominiramo od dovođenja SNS na vlast da smo od nasleđenog javnog duga od oko 15 milijardi evra dogurali do duga od 42,3 milijarde, a sad za servisiranje postojećeg duga i "rupe u budžetu" zadužuje ovu "zapadnu koloniku" za još 7,6 milijardi evra, kako to objavljuju neki nezavisni portali. Mašala!I čovek priča da je srećan što narod ima pune frižidere (paučine), ali ne želi jesti meso, već na tanjir stavlja dve travke, ne želeći da se ugoji do neprepoznatljivosti, kao što je slučaj s njim. Nešto se ne sećam da sam bilo gde na slici gde on krka video da na tanjiru stoji trava, već mi svaki njegov obrok više liči na krsnu slavu srpskog domaćina. Ne znam da li će mu i posle sledećih, ko zna kojih po redu izbora, čiji se rezultat unapred zna, onaj jadničak opet poslati video poruku:" Vučiću, ljubi te brat, daj mi nešto da jedem, tri dana ništa nisam okusio ni ja, ni supruga, ni deca, a glasao sam za tebe". Dobiće opet paket sa nekoliko konzervi paštete, kilogram soli i šećera, litru ulja i pakovanje keksa, a ako se vakcinisao dobiće i novčanu pomoć od 3.000 dinara, pored onih 30, pa 60 evra, koje je on "dobio na poklon" od MMF i Svetske banke. Da, i srećan je što naša deca neće vraćati dug. Naravno da neće ni oni ni njihova deca, jer već sada ogromna većina dece nema pristojan jedan obrok. Ispred narodne kuhinje u blizini moje zgrade svakim danom je sve veći red. Neće biti da tu hranu nose psima i mačkama, jer gospoda te kućne ljubimce hrani granulama i mesom iz konzervi. Nego, da li nam je dinar i sad druga najjača valuta na svetu, ili je to i dalje bahreinski dinar? Bilo bi dobro da nam se obrati guvernerka, kojoj je do skoro viceguvernerka bila Dijana Dragutinović, članiva G 17+, čiji je bivši predsednik Mlađan Dinkić savetnik gospodinu predsedniku. Koliki je iznos plate guvernerke posle samopovećanja plata skupštinskim jednopartijskim poslanicima i naknada za članstvo u Upravnim odborima ministrima. Malo ih je koji ne obavljaju više od tri funkcije, a Boga mi ima ih mnogo i sa pet-šest, čija primanja premašuju iznos od pola miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *