ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО – ЗАПАД ЉУТ НА ЊЕГА: „Ништа своје не дамо! Поништавамо све акте институција на Косову!

VUČIĆ POBESNEO – ZAPAD LJUT NA NJEGA: „Ništa svoje ne damo! Poništavamo sve akte institucija na Kosovu!

11 oktobra 2016

csm_vucic_sinhua_c9f9a736e3

Vlada Srbije donela je danas odluku o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnjih privremenih institucija samouprave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče AD – rekao je premijer Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare posle sednice vlade.

Kosovski parlament usvojio je 8. oktobra zakon o Trepči, a kosovski premijer Isa Mustafa potvrdio da će „Trepča Sever“, kojom rukovodi Srbija, biti – ugašena.

– Ne mogu da razumem zašto su Albanci ovo uradili. Šta time žele da dobiju? Ne misle valjda da će u naš kombinat na severu da ulaze silom? Da kažu da je sva imovina njihova? Pa nije – rekao je Vučić.

Kako je istakao, „niko to ne može da nam otme“.

– Ne može da se dira u pravo svojine – istakao je Vučić.

On je upitao da li je moguće da su Albanci tak nešto uradili zbog njihovih unutarpolitičkih pitanja.

– Pa šta je sad ja trebalo da uradim? Da dođem ovde sa srpskom zastavom? – zapitao je premijer Srbije.

On je ocenio da je odluka kosovskih vlasti o Trepči, zapravo politička odluka koja samo može da donese štete Trepči i Srbiji.

Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnim posledicama po bezbednost zbog ovakve odluke, Vučić je rekao:

– Ako neko misli da pošalje Rosu (specijalne jedinice kosovske policije) na sever, ja ga molim da to ne radi, da o tome ni ne razmišlja – istakao je Vučić.

Dijalog o telekomunikacijama ostaje, ali prvo pitanje imovine

Što se tiče telekomunikacija, pitanja oko koga se takođe vodi dijalog između Beograda i Prištine, Vučić je rekao da će o tome nastaviti da se priča u Briselu.

– Ali, prvo treba da razgovaramo o imovini. Od početka sam u Briselu tražio da razgovaramo o imovini, ali oni nikada nisu hteli da se o tom pitanju priča – rekao je Vučić.

KOMENTARI40 komentara

 1. mmm says:

  Molim vas da mi neko objasni ovo: na nekoliko portala , kao Srbin info, N. standard, f>akti, poslato mi je da svoju adresu pošaljem na neku E pošto, za koju ja ne znam da postoji.Pre toga sam bila prijavljena, međutim, sada traže ponovnu prijavu na neku E poštu. Pokušavam nekako, ali ne ide. Ako eko zna, neka mi objasni, molim vas. Ne mogu da pišem komentare, a rado bih. Unapred moja zahvalnost.

  • Vladimir Janković Vlada says:

   Ostavite to, možda je virus, tj. mnogi šalju mejlove i traže vaše podatke da unesete a onda vas zaraze virusima. Najbolje je da na tim sajtovima na koje želite da se prijavite da dobijate mejlove, u odeljku "kontakt" nađete njihovu e-mejl adresu i na nju pošaljete svoj mejl i zamolite ih da vas oni lično unesu u svoju bazu za slanje mejlova.

  • Goran says:

   polja gdje upisujete vase podatke na kraju komentara (ime i e-posta), trebaju biti svaki puta napisane , ,,,,ako vam kompjuter upamti od prije a vi predate komentar, onda vam text nece biti objavljen

  • Srbin says:

   RUSI ZANEMELI ZBOG SOROŠEVE PORUKE PUTINU: Rusi, izdajte Putina, kao što su Srbi uradili sa .. – VIDEO Svako ko prati aktivnosti Džordža Soroša zna da ovog vatrenog i istrajnog neprijatelja Rusije karakteriše nezdrava opsesija sa živopisnim gestovima i simboličnim akcijama. On ne okleva da direktno apeluje na vodeće svetske političare, pa čak i pokušava da javno diktira politčkim odlukama lidera tih zemalja kao što su Nemačka ili Grčka, pa čak ponekad izgrdi i Evropsku komisiju, izveštava “Politrussia.com” Soroš bi lako mogao biti pogrešno smatran za seoskog psihopatu koji se samo iskoristio priliku da javno izrazi svoje precenjene ideje, ali stvari nisu baš tako jednostavne. Na kraju krajeva, on je taj koji sponzoriše brojne “obojene revolucije“ u mnogim zemljama. On bi zaista mogao da bude psihopata, ali on je uticajan i opasan psihopata. Ovaj put, američki oligarh je, sa velikim geopolitičkim ambicijama, odlučio da apeluje na Ruse sa pozivom da se ujedine i suprotstave ratnim zločinima koje je navodno učinila ruska vojska u Siriji. Sigurno nije slučajnost da je ovaj apel emitovan u medijima 7. oktobra, na rođendan ruskog predsednika. Ovo je neka vrsta rođendanske čestike ruskom predsedniku, kome Soroš u suštini obećava da će imati istu sudbinu kao nekadašnji predsednik Srbije, Milošević. POGLEDAJTE VIDEO: http://webtribune.rs/rusi-zanemeli-zbog-soroseve-poruke-putinu-rusi-izdajte-putina-kao-sto-su-srbi-uradili-sa-video/

 2. Barakuda says:

  Premijer, takozvani srpski se uvijek vadio na činjenicu da je predhodna vlada potpisala nekakav sporazum i da ON to mora da poštuje ! Kako sada odjednom je moguće da se poništavaju akti prištinskih vlasti ! Da me neko krivo ne razumije, da je ovaj AV, albanac po ocu, ikada bio patriota, poništio bi sve dosadašnje odluke štetne za Srbiju svih bivših vlada prije njegove ! Ali, kako on zna da upotrijebi u svakom njegovom izlaganju, ali, pa ali...

  • Niki says:

   Ako je predsednik Vlade Srbije (a ne premijer, jer taj termin ne poznaje Zakon o Vladi) izjavio da je Vlada Srbije donela odluku o poništavanju svih "pravnih posledica" akata i radnji privremenih institucija samouprave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče AD on samo time dokazuje da je laik za pravo. Vlada poništava "odluku" koju je donela ona sama ili organ njoj podređen, čija bi primena mogla izazvati štetne "pravne posledice" po državu. Nadalje, kako Vlada Srbije može poništiti odluku Vlade Kosova, s kojom je potpisala Briselski sporazum, priznajući joj državni legitimitet, jer međunarodne sporazume zaključuju vlade država, ili drugi ovlašćeni državni organi? Ne priznaje li se Kosovu po Briselskom sporazumu ustavna i zakonodavna nadležnost? Nisu li i parlamentarni izbori na Kosovu vršeni po Zakonu tzv. Republike Kosovo? Nije li te izbore raspisala Atifete Hahjaga, a ne Maja Gojković? Ako ne priznaje taj zakon zašto je Vučić terao Srbe na KiM da izađu na te izbore i ti izabrani Srbi su sedeli u Skupštini Kosova kad je donošena ova odluka? Zašto su vlasti u Prištini izjavile da pristaju na formiranje ZSO, u skladu sa Ustavom Kosova? Što je na takvu izjavu ćutao Aleksandar Vučić?

   • Miraš says:

    Onda je rešenje da poništimo ili suspendujemo Briselske sporazume. Istovremeno možemo i da odustanemo od EU integracija.

  • vasiljks says:

   Bolesnik je čak pred izbore i obećavao da će sve poništiti,što je protiv interesa Srbije potpisano,a on kao i svaki šizofreničar sa obrnutim razmišljanjem,sve potvrdio i još nudio ,prevazišao sve,sve predao - šipac bre to znam od 1998 god.

 3. siśo says:

  Ne brukaj oca i sjedi dje ti je mjesto niko te nista ne pita

 4. Goran says:

  po ko zna koji put u naslovu jedno a u textu drugo . U naslovu nista svoje nedamo ,,,,,,a u textu to nista je samo Trepca , i sad bi protuva trebala da bude heroj.

 5. Srbin says:

  Vučić je patetični demagog,Tiranija ludila se nastavlja iz perioda kada su novine zabranjivanje i strogo kažnjavane.Građani Srbije moraju da ustanu u odbranu države od ucenjenih i zdajnika, konvertita.Pozivam sve ljude koji vole našu Srbiju da se udruže. To je jedini način da se skine opasni totalitarni režim koji svakoga dana u svakome pogledu pokazuje znake gubitka zdravog razuma.

 6. Srbin says:

  Vuciceva nesposobna, usplahirena i kolebljiva vlast, uplašena od svakog ko se iole drzne da kritikuje, idealan je plen za svakog sa strane i ujedno pogubna za sopstveni narod.

 7. Srbin says:

  U Srbiji - ćute.Srbi - ćute... Kopaju sebi grob bez dna, u koji će ih položiti kad im iscede i poslednju paru, kad zatru i budućnost njihove dece.

  • Hitler Velicanstveni says:

   @Srbin smrdijanska djeca ce bit predata gay bracnim parovima na usvajanje. Moramo stvorit novu gay populaciju od bivse smrdijanske djece i nove ljude nove svjetske postrojbe

 8. Srbin says:

  Osiona i bezdušna vlast Vucica , pred svoje podanike postavila je samo jedan uslov: izdaja, ili crkni!Pa ti, Srbine, biraj.

 9. Srbin says:

  Mnogi će još u crno biti zavijeni dok narodu ne pukne film i prekine ovu bezdušničku rabotu Aleksandra Vucica..

 10. Srbin says:

  Da li će se konačno javnost dići i naterati pokrovitelje izdajnicko - razbojničke bande da joj stane na put?

 11. Srbin says:

  "građanin Vučić". Skroman dečko...Celu bi istoriju, i noviju i stariju, šćućurio pod svoj skromni državnički kišobrančić. Kao da se sećanju može podviknuti "Tišina tamo!". Da se izgovoreno može prebrisati naprednjačkom gumicom.

 12. Srbin says:

  Evo kako EU radi sa ovakvim i sličnim situacijama. DER SPIEGEL 1999 (Jean Claude Juncker-Žan Klod Junker) Predsednik EU grupe ministara finansija, u prevodu sa nemačkog, kaže; "Mi donesemo nešto, postavimo to u prostor i sačekamo jedno vreme, da l' će se nešto desiti. Ako nema velike galame i uzbune, jer većina njih ne shvataju šta je tu doneseno, onda radimo dalje, korak po korak, dok nema povratka više!". Reče Junker Špiglu kako oni rade u EU. Rekao bih TEZA+ANTITEZA = EU sinteza, na štetu nas.

 13. Srbin says:

  Aleksandre Vučiću lažni Srbine, lažni rodoljube, prodana dušo, nije prošlo mnogo vremena i pokazao si svoj pravo lice. Ti si trojanski konj, ti si Janus, plaćeni lažov i sluga kapitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Srbin says:

  Vucic, politička lutalica i čovek koji ne bira sredstva da produži svoju pogubnu vladavinu.

 15. Srbin says:

  "Prosečan gledalacu Srbiji , od kojih poneki još veruju da u televizoru žive mali ljudi, u Vucicu vidi viša bića .... "

 16. Srbin says:

  Uostalom, građanin Vučić ide utabanim i dokazano efikasnim stazama svog uzora Mila Đukanovića

 17. Kulak says:

  Kosovo je naše,a šiptarski pakao!

 18. Gojko says:

  Ovo je polednji stadijum ovog paranoidnog šizofrenog bolesnika nazovi premijera srbije.Sve je potpisao u korist šiptara jasno ko dan a sada se femka kao koka u onom vicu kad bezi od petla i kaze idem da otrcim jos jedan krug da ne misli da sam laka zenska.

 19. Marko says:

  sta je sad sendvicari? Lepo ste zdrali sendvice sa budjavom podrigusom i pili sokice pre izbora,i uzeli ''paketic'' u zamenu za glas ''velikom vodji''. S'a je sad bilo sabani?

 20. Tim says:

  Svi su izdajnici koji imaju interes a da vi imate interes i vi bi bi bili izdajnik, to smo mi...,

 21. Sindjelich 2 says:

  koji su to Oni?...nije samo Trepca u pitanju, u brisel ste potpisivali sve sto vam je NATO neradjivao, a kad ste se u brisel dobro nakrkali jagnetinu, u Bg ste se vratili kao mokre macke, unesto da srbski narod obavestite broselsko neradjenje otima nje KiM vi ste na prodavali magle da sve sto radite, radite u interes srbije....sram vas bilo!

 22. Pera says:

  A zasto ne ide pred savet bezbednosti??? Izdajice!!!

 23. maxa says:

  sve je to sarena laza. ljudi koji upravljaju nasim politicarima su se setili da mogu da se omrse na kosovu...

 24. Dondon says:

  Sve si to poklonio u Briselskom sporazumu i nemoj da se pretvaras kako siptari otimaju. Sami ste dali izdajnici i sad priredjujete saradu za srpaku javnost. Djubrad

 25. Lepi Milenko says:

  Čovek bar radi, a sta vi po cele dane kritikujete!!!

  • Dobrica says:

   Radio bi i ja za pola para koje uzmu sa strane, bio bi milioner-devizni.

 26. Bajurina says:

  Kisa pada Stbija propada,a snijeg puse Hrvati se guse!!!! Hahahahahaha

 27. Bajurina says:

  Becar zivi ko car i zaboli me za vase probleme politicke prirode. Ajd Trivune da popijemo po koju!!! Mani se juniverzuma tvoga hahahhahahha

 28. Don says:

  Momak ili si lud ili nas pravis ludima.Pa ti nikad ne bi ni dosao na vlast da se sam nisi ponudio da ces da potpises sve sto se trazi:)Ovi prdthodni to nisu hteli ni smeli.Koliko ja znam,a znam ti decko odlazis u decembru.Sve stranke su u Srbiji razbijene,pravice se neke nove,trenutno je tvoja na redu.To tebe muci,a ne Trepca ni Srpski narod:)

 29. mezimac says:

  Don .kako si dobio posao sa CIA .I ja bi voleo da se zaposlim kod njih :D

  • Dobrica says:

   Biće lepo dočekati dan kada budu pustili snimke iz Budimpešte gde su Šeki, AV i drugi dobijali kofere para (Ivicin koferčić je smešan naspram njihovih).

 30. Mudra sova says:

 31. Dobrica says:

  Govori o pravu svojine a nevraća restituciju (poljoprivredno i građevinsko zemljište, stanove, kuće i dr.). Komunistička deca neće da vrate ono što su im mame i tate otele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *