ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО: „Завршио сам састанак са Меркеловом! АМЕРИКАНЦИ ТАЈ ФИЛМ НЕЋЕ ГЛЕДАТИ! Поручио сам целом Западу…“

VUČIĆ POBESNEO: „Završio sam sastanak sa Merkelovom! AMERIKANCI TAJ FILM NEĆE GLEDATI! Poručio sam celom Zapadu…“

11 juna 2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman na kompromis za rešenje kosovskog problema, ali da nije spreman da Beograd da sve, a da ne dobije ništa.

On je tako prokomentarisao izjavu profesora vašingtonskog univerziteta Dzon Hopkins i eksperta za Balkan Danijela Servera da Vučić nije spreman za istorijski kompromis.„Ja sam spreman za kompromis, ali nisam spreman da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa. Taj film neka zaboravi i on i svi drugi“, rekao je Vučić.

Danijel Server, profesor Univerziteta Džons Hopkins i albanski lobista, rekao je za Glas Amerike da se ljudi u Vašingtonu „zanose“ time da je srpski predsednik spreman da napravi istorijski kompromis.

On nije precizirao šta podrazumeva pod istorijskim kompromisom, ali je u više navrata u ranijim intervjuima ponavljao da ishod pregovora Beograda i Prištine treba da bude uzajmno priznanje i članstvo Kosova u UN.

Server je kritikovao i administraciju predsednika Donalda Trampa, i konstatovao da Tramp govori šta god želi, a jedan od rezultata je slabljenje Sjedinjenih Država, te da će se „stvari povratiti“ posle odlaska aktuelne administracije u Vašingtonu.

„Narednih dana sa Srbima iz CG o njihovim problemima“

Predsednik Vučić najavio je da će narednih dana razgovarati sa predstavnicima Srba iz Crne Gore, kako bi našli način da se pomogne Srbima u toj državi, a da se ne meša u njena unutrašnja pitanja.

Vučić je, upitan da prokomentariše pismo koje mu je uputio Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori povodom novog zakona kojim bi SPC bila oduzeta imovina, odnosno hramovi, rekao da je pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori veoma teško i ozbiljno.„Šta smo mi sebi uradili u periodu od 2005, 2006…? Ali, videćemo kako našem narodu da pomognemo, a da se ne mešamo u unutrašnje stvari druge države“, rekao je Vučić.

Vukasnović je, između ostalog, naveo da su Srbi u veoma teškom položaju u Crnoj Gori i zatražio od Vučića da ih zaštiti.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da mu ne bi smetalo da se svi političari udruže protiv njega, jer se, kaže, ne plaši narodne volje.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što Vuk Jeremić hvali ministra Ivicu Dačića, odnosno da li je to cena koalicije sa Bastaćem na Starom gradu, da li se svi pripremaju za izbore, ili Dačić Jeremiću čuva kadrove u Ministarstvu spoljnih poslova.

Vučić je rekao da mu je svejedno šta ko kome čuva i da mu je generalno drago kada se međusobno hvale.

„Neka svi rade svoj posao, ja ću da radim svoj, a narodne volje se nisam plašio nikada“, rekao je Vučić.

On je dodao da nije tajna da će, kao i na prethodnim izborima, svi želeti samo jednu glavu i da se dočepaju vlasti po svaku cenu.

„Ja se ne bavim kalkulacijama i dodvoravanjem političarima. Ja se ovim poslom bavim da bih uradio nešto za svoj narod“, rekao je Vučić.

On je rekao da mu ne smeta da se udruže svi sa svima.

„Mogu svi sa svima, sa svim Bastaćima, mogu da otimaju znakove i odvojeno i zajedno, narod će da odluči da li su oni bolja vlast, oni koji su opljačakli i razorili zemlju, ovi iz DOS-a, koj imaju po petsto miliona evra. Ja ću narod da poštujem“, rekao je Vučić.ZAVRŠEN SASTANAK SA MERKELOVOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije u lakoj poziciji po pitanju KiM i da nam je zato što pre potreban nastavak dijaloga, ali da nemamo o čemu da razgovaramo sa nekim ko je u 21. veku nametnuo necivilizacijske takse.

Upitan za navodni plan nemačke kancelarke Angele Merkel za rešenje kosovskog problema, rekao je da ga nije video.

„Ne mogu da komentarišem nešto što ne znam. Razgovarao sam telefonom sa kancelarkom Angelom Merkel, ali mi nije ništa rekla. Nije mi pomenula nikakav plan“, objasnio je on novinarima.

Vučić je naglasio da je vrlo komplikovana situacija po pitanju KiM, koju malo ko želi da razume, kao i da to što je toliko komplikovana donosi Srbiji mnogo problema.

„To što je danas mirno, to je dobro i to ćemo čuvati, ali to ne znači da jednog jutra ili noći nećemo biti iznenađeni novim provokacijama i novim napadima. I zato na dnevnom nivou ulažemo sve napore da se stabilnost sačuva i da to umemo da sačuvamo i garantujemo bezbednost našem narodu na celom KiM.“

Svakako za nas nije laka pozicija i mi bismo želeli nastavak dijaloga što pre, dodao je predsednik.

Podseća da je rekao „Amerikancima i Evropljanima, kao i Merkelovoj“ — o čemu hoćete da razgovaramo sa nekim ko nije u stanju da dopusti slobodan protok robe.

„To je civilizacijski nivo koji se ustanovio po okončanju carinskog rata s početka 20. veka, a sada smo u 21. veku“, naveo je Vučić.

KOMENTARI10 komentara

 1. Zoran says:

  Aleksandar Vučić: "Pokažite šta je to što treba da izglasamo u Skupštini o Kosovu, a da nije samo priznanje nezavisnosti ili 'nemoj nikad da priznaš', a tako neće biti ni jedno ni drugo"

  • Ivke says:

   More dosta mi je jadikovanje tog jade Vucka . Ko bre voli kukavce?

 2. Ignorantia iuris nocet says:

  Po Ustavu ne sme dati NiŠTA, tj ni m2, zakleo se nad Ustavom. Samo u tom slučaju dobijamo SVE! Vreme je nebitno. Ideja o referendumu je takodje p r o t i v u s t a v n a,jer nema te države gde je vladaru dozvoljeno da manipulacijom naroda, glasanja i medija izdejstvuje izdaju sa većinom izašlih glasača. O nekim pitanjima nema "internog dijaloga", Nepoznavanje zakona škodi.

 3. Ivke says:

  Ma nemoj oni napadaju , uvode carine otimaju ... i na kraju kao sskinu takse i onda mozes da podpises jer su dali i oni nesto??? E pa nece moci Vucicu NIje ti to dedovina neg je NASA i moji su se kao i ostali srbi borili i krvarili za svu tu staru Srbiju a narocito kroz Albaniju do mora. Zato ne samo da nemas prava da razgranicavas vec moras da trazis i SRBSKI SKADAR!

 4. Roki says:

  "Podseća da je rekao „Amerikancima i Evropljanima, kao i Merkelovoj“ — o čemu hoćete da razgovaramo sa nekim ko nije u stanju da dopusti slobodan protok robe. „To je civilizacijski nivo koji se ustanovio po okončanju carinskog rata s početka 20. veka, a sada smo u 21. veku“, naveo je Vučić." Pa dobro, sta onda ti razgovaras sa zapadom, oni malo malo pa uvode sankcije nekom, vec par godina drze sankcije Rusiji, sto njima ne kazes otvoreno da su divljaci, po tom kriterijumu...

  • Zoran says:

   Njega svakoo iole pametan ne uzima za rec.

 5. Sasha says:

  Kompromis podrazumeva da stanovnici Kosova i Metohije mogu koristiti samo jedan - srbski dokument, da sa njim mogu dolaziti na teritoriju uže Srbije, da Kosovo i Metohija moraju biti u sastavu Republike Srbije, jer tako stoji u Ustavu i u Rezoluciji 1244. To je nešto što se mora poštovati. Tu počinje, tu i završava kompromis.

 6. Zoran says:

  Vučić: Ako građani Srbije žele u budućnost uz loše odnose sa SAD - neka nađu novog predsednika

 7. . dragana says:

  KIM je Srbija. nema podele, predaje i slicnih gluposti

 8. persida says:

  Kosovo je Srbija. Jasno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *