ВУЧИЋ: „Почело је да се одмотава клупко по питању бомбардовања 1999. године“

VUČIĆ: „Počelo je da se odmotava klupko po pitanju bombardovanja 1999. godine“

18 maja 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počelo da se odmotava klupko po pitanju bombardovanja Srbije 1999. godine.

On je rekao da je počelo da se govori o onome što je bilo “diktat velikih sila”. On je još jednom zahvalio predsedniku Češke Milošu Zemanu na tome što se izvinio Srbiji zbog bombardovanja.Kako je kazao, Česi su pokazali da imaju iskreno prijateljstvo prema Srbima.

“Obećao sam predsedniku jednu stvar, mi ćemo da ispunimo to, a tiče se Češke kuće, mi ćemo to da ispunimo bez obzira na sve”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je kazao da je pričao sa Zemanom o Kosovu, te da je ušao u istoriju zbog onoga što je rekao danas o bombardovanju.

“Reč je o legendarnom političaru, čoveku koji ima svoj mozak. Ja sam ga upoznao sa našom željom da dođemo do rešenja, ali i da je za tango potrebno dvoje”, rekao je on.

Prema Vučićevim rečima, Zeman je vrhunski intelektualac.

“Mi ne tražimo sve, mi samo tražimo pravdu, mogućnost, ne da mi dobijemo sve, već da mi ne izgubimo sve, a da neko dobije sve”, rekao je on.

“Miloš Zeman je veliko intelektualno ime Evrope, čovek koji je dva puta pobedio na svoje ime na češkim izborima. To je čovek koji uživa ogroman autoritet u svetu”, kazao je on.

Dodao je da je zavideo Zemanu na tome koliko poštovanje i ugled uživa u Kini.

“Iskreno sam mu zavideo, to mnogi ljudi u Srbiji i Češkoj neće razumeti. On kada govori, on je predsednik Češke, reč predsednika Češke Republike ima ogromnu vrednost. On je na ručku rekao suštinu da ja mislim da ne postoji ništa važnije nego da se kaže da on jeste prvi predsednik koji se izvinio, ali svakako nije poslednji”, rekao je on.

Zahvalio se Zemanu na izvinjenju za bombardovanje, te rekao da je tom izjavom ušao u istoriju.

Vučić je rekao da će iguman manastira Visoki Dečani imati podršku Srbije po pitanju očuvanja te svetinje na Kosovu i Metohiji.

“Niko nema pravo da ugrožava manastir Visoki Dečani ni monaštvo koje tamo živi”, poručio je on.

(b92)

KOMENTARI9 komentara

 1. Rista says:

  Česi imaju češku kuću i u Americi, ali nemaju u Rusiji. Zeman je sekundarni svetski političar čija reč nigde ne važi osim u medijima. Srbija nema ništa od izvinjenja. Izvinjenje je takođe američki izum i samo je bacanje prašine u oči. Usput "izvinjenje" moraju svi da upotrebljavaju inače nemaju prolaz na Zapadu. I Putin se izvinjavao sve dok nije shvatio šta znači izvinjenje. Očo u Poljsku u vreme kada je bio na američkoj liniji, klekao pred Poljake i izvino se a Poljaci samo što ga nisu atentirali. Uskoro je odustao od izvinjenja, ali Vučić i dalje ostaje na američkom političkom putu. Za njega su izvinjenja kao neka pobeda. Sve su to teorije omekšavanja Srbije. Praktično bezvredne stvari ali ipak imaju praktičan efekat. Blokiranje Srbije sa uspavljivanjem. Mama istukla bebu da bi zaspala od iscrpljenosti i onda joj ljulja kolevku i peva uspavanke a beba iscrpljena od plakanja lepo ode u zemlju snova a mama može kod komšinice na kafu. Jeste malo grubo prema bebama ali takva je stvarnost. Samo mame nikada neće priznati zašto pomalo ćušnu bebinu guzu. Mada Srbija nije beba, dobila po guzi a mama Zeman ljulja kolevku. Aj Srbi ne nasedajte baš na svaku podvalu. Zeman je apsolutno prozapadno orijentisan bez obzira što vrlo često peva uspavanke. Zeman je u NATO paktu i tu je kraj priče. Da nas nije branio svojim tenkovima za vreme NATO napada? NIJE! Srbiju niko nije vojno pomogao i zato lepo dupe uza zid jer svi političari love poene sa nekim izvinjenjima i podvalama. Izvinjenja su jedna od novijih podvala CIJE i Amerika se čak poklonila japanskim žrtvama ali se ipak NIJE izvinila. Iako je politička lizalica zvana izvinjenje baš američka lizalica. Svi narodi danas glume satisfakciju kada dobiju bilo kakvo izvinjenje, iako svi znaju da za stvarne akcije genocida izvinjenje ne daje nikakvu satisfakciju osim naređene satisfakcije. Izvinjenje je dvostruka gluma. Onaj što zasro se izvinjava a onaj što bio posran zna da govna nisu oprana ali mora da kaže kako je sada sve lepo i idilično. Ko da Zeman nije bio u NATOU za vreme bombardovanja Srbije. Bio je. Zeman je sitan prozapadni političar sa rodoljubivim manirima. Njegove reči imaju istu snagu kao i reči Terezije "ako nemaju leba, neka jedu kolače!" Po ristinoj jezičkoj enciklopediji "kolači" su češka reč.

 2. jovan says:

  Znam da ce "drugosrbijancima" "ustaskom Beogradu" ovo izvinjenje za zlocinacko Natofasistickk bombardovanje Srbije 1999., od strane dvostrukog Predsedniku Ceske Zeman Milosa( Nomen est omen!), opasno rasbesneti! I jos, znam da je "in" pljuvati Vucica, ali on bar donosi rezultate u korist srpskog narod, dok su se njegovi oponentima zalagali za to isto bombardovanje i okupaciju Srbije, i proglasavanje Srba "genocidnim"- i na zalost jos su na slobodi i krenuce u pljuvanje i Milosa, zbog ovoga.

  • Velika Metla says:

   j-Ovan-e, ili si botina, ili glup ? Zato je tvoj Muslija dao UPRAVO ONIMA koji su bombardovali Srbiju 2 miliona dolara. Ajde ne prduckaj j-Ovan-e .

   • jovan says:

    Tvoja glupost je veca od vasione, tako da necu ni pokusavatu da ti objasnim! Takve ogranicene tipove koji gledaju partijaski ja gledam sa prezirom! Mene interesuje narod srpski i izvinjenje Velikog Milosa Zemana tvoja ogranicena pamet ne moze da pojmi, pa.mi tvoja uvreda ne znaci nista.

 3. Čist je ko Suza says:

  Probaj dobro da ga odmotaš jer gledam na yutube snimak kada se plačno izvinjavaš Klintonu što je morao da nas bombarduje i što si mu upućivao ružne reči, ti se kaješ a on te tapše po ramenu i smeška se. Zaista čudo.

 4. Si Ju Leter Aligeder says:

  A zatim je uplatio čitav jedan godišnji srpski budžet u fondaciju Klintonovih jer je podržao kandidaturu Hilary za predsednicu usa. Ali srbija ima para, od raznih obrta i pranja sada svima 2x30 eura. I pablo eskobar je delio pare sirotinji kao robin hud, a kad ga ubiše krokodili se poklaše da rasparčaju imovinu.

 5. Kosovac says:

  Pažljivo sam pročitao članak, i na videh nigde to klupče koje se odmotava. Možda se već bilo odmotalo, pa su ga tako odmotanog odneli u muzej, pa ja zato nisam uspeo da ga vidim. ……………Ali nešto se mislim, ja uopšte i ne znam kako izgleda klupče kada se odmota. Verovatno nije više okruglo.

  • Milan says:

   Izgleda da računa sa ovim > "On (Miloš Zeman) jeste prvi predsednik koji se izvinio, ali svakako nije poslednji”. Mislim da odsad SAD i NATO potrudiće se da niko više ne napravi izvinjenje. Eventualno Francuska, ali načekaćemo se i jedino u slučaju da Marin Lepen sledeće godine pobedi na predsedničkim izborima.

 6. FILIP says:

  Dve besmislene izjave: “Mi ne tražimo sve, mi samo tražimo pravdu, mogućnost, ne da mi dobijemo sve, već da mi ne izgubimo sve, a da neko dobije sve”. Iguman manastira Visoki Dečani će imati podršku Srbije po pitanju očuvanja te svetinje na Kosovu i Metohiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *