ВУЧИЋ ПОДСЕЋА: „Америка већ има базу у Србији“

VUČIĆ PODSEĆA: „Amerika već ima bazu u Srbiji“

7 jula 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas pisanje lista „Danas“ da SAD traže da otvore bazu na Ponikvama i podsetio da Amerika već ima svoju bazu na teritoriji naše zemlje — Bondstil.

„SAD već imaju svoju bazu na teritoriji Srbije, to je Bondstil. Mi želimo da imamo svoje centre“, poručio je on u izjavi novinarima.

Srpski predsednik je ukazao da Srbija nije bila pitana kada je ta baza građena na našoj teritoriji i da je to nije bio rezultat poraza, pošto se, primetio je, ne može reći da nas je neko pobedio, jer pobeda nije ako neko gađa sa ogromne visine, a vi ne možete da se branite.

„Mi tada nismo pitani i danas ne možemo da reagujemo“, konstatovao je predsednik.

Kazao je da nije ništa čuo o tome da SAD žele bazu na Ponikvama.

„Ako ’Danas‘ zna nešto više od mene, očigledno sam neko ko će malo da se pita za to“, ironično je primetio i dodao:

„Nisam čuo da su dobili neke dozvole za to, a ako dobiju — neka me obaveste“, odgovorio je predsednik povodom pisanja lista „Danas“.

Podvukao je da je Srbija vojno neutralna i da želi svoju vojsku, da ona bude snažna.

„Želimo svoju vojsku i da naša vojska bude jaka, garant bezbednosti i slobode za naše građane. Hvala svima na svakoj vrsti saradnje“, dodao je Vučić.

Rekao je da ne zna da li će neko uspeti da ga zameni na mestu predsednika, zato što smatra da mnogi nisu poklonici slobode i nezavisnosti Srbije.

„Ja sam neko ko je uvek više voleo da drži stranu morala, časti i obraza, nego stranu sile“, zaključio je Vučić.

Ne znam za transkript, imam poverenje u Anu

Vučić je rekao je da ne zna da li je premijerka Srbije Anu Brnabić dala transkript intervjua agenciji Blumberg ruskom ambasadoru.

On je dodao da ima apsolutno poverenje u Brnabićevu.

„Ne znam da li je ko davao bilo kakve transkripte. Niti me to zanima. Ja znam šta Ana misli, znam šta želi. Znam na kakvom putu se nalazi Srbija i uveren sam da će takvu politiku vlada Srbije voditi. Postoji većina u vladi i u Skupštini Srbije“, kazao je on novinarima i dodao da se Srbija nalazi na evropskom putu.

On je rekao da nije slučajno birao i odabrao Anu Brnabić i da zna da je ozbiljna i odgovorna žena.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je juče da je premijerka predala ruskom ambasadoru u Beogradu stenogram intervjua koji je dala za američku agenciju Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbija pre izabrala EU nego Rusiju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Ne bi se reklo da ti imas moral cast i obraz jer ti ne znas sta je to. Okaci tu tvoju i pinkovu propagandu macku o rep. Moral cast i obraz je kada nisi zapadni sluga da ne lazes ne krades da nemas nekoliko lica da ne obmanjujes Rusiju i sopstveni narod, a ti sve to radis. Vucicu da li taj tvoj put u eu ima uopste kraj. Nema ga, zato sto ce taj tvoj eu put da nas mrcvari dokle god ima od nas sta da uzme, a onda ce nas sutnuti kao istrosenu krpu, i sluzicemo im kao africki robovi nekada. Prestani vise da lazes ovaj narod zajedno sa pinkom da radis to za njegovo dobro. Ne,ti radis za okupatore i za sebe i voje prijatelje. A i taj Zeljko Mitrovic bi trebalo da odgovori kako se toliko obogati umesto sto se prepucava sa istim takvim kao on. Dosadise vise tim pismima i propagandom i bogu i ljudima. Svadjaju se lopovi medjusobom, izgleda opet oko nekog plena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *