ВУЧИЋ ПОНОВИО: „Нема препрека за сарадњу са НАТО пактом!“

ВУЧИЋ ПОНОВИО: „Нема препрека за сарадњу са НАТО пактом!“

14 јуна 2017

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, у разговору у Београду са председником Парламентарне скупштине НАТО-а Паолом Алијем, да Србија остаје војно неутрална, али да та позиција није препрека за развој партнерске сарадње са НАТО-ом кроз Партнерство за мир.

Председник Вучић и Али су се сагласили да учешће делегације Скупштине Србије на годишњим заседањима Парламентарне скупштине НАТО-а, у својству придруженог члана, доприноси међусобном разумевању и поверењу.

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима, председник Србије је захвалио на улози Кфора као гаранта безбедности на Косову и Метохији.

Председник Вучић је истакао да Србија остаје војно неутрална, али да та позиција није препрека за развој партнерске сарадње са НАТО-ом у оквиру механизама Партнерства за мир у интересу јачања стабилности, посебно у региону Западног Балкана.

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а Паоло Али је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Он је изразио задовољство што је у протеклом периоду између Србије и НАТО-а интензивиран дијалог на највишем нивоу, уз поштовање позиције Србије о војној неутралности, наведено је у саопштењу.

KOMENTARI2 коментара

  1. hristina says:

    NATO je zlocinacka, fasisticka i okupatorska banda, a ti, Vucicu, si saradnik okupatora! Definitivno!!!

  2. Trifun says:

    Kako nema? Pa oni su nam okupirali teritoriju, napali nas protivno medunardnom pravu i UN Rezoluciji, zagadili zemlju nuklearnim otpadom...? To su nepremostive prepreke za narod. U cije ime Vucic daje ovakve izjave?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u