ВУЧИЋ ПОНОВИО: „Нема препрека за сарадњу са НАТО пактом!“

VUČIĆ PONOVIO: „Nema prepreka za saradnju sa NATO paktom!“

14 juna 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru u Beogradu sa predsednikom Parlamentarne skupštine NATO-a Paolom Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO-om kroz Partnerstvo za mir.

Predsednik Vučić i Ali su se saglasili da učešće delegacije Skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine NATO-a, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Srbije je zahvalio na ulozi Kfora kao garanta bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO-om u okviru mehanizama Partnerstva za mir u interesu jačanja stabilnosti, posebno u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO-a intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. hristina says:

    NATO je zlocinacka, fasisticka i okupatorska banda, a ti, Vucicu, si saradnik okupatora! Definitivno!!!

  2. Trifun says:

    Kako nema? Pa oni su nam okupirali teritoriju, napali nas protivno medunardnom pravu i UN Rezoluciji, zagadili zemlju nuklearnim otpadom...? To su nepremostive prepreke za narod. U cije ime Vucic daje ovakve izjave?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *