ВУЧИЋ ПОНОВО УБЕЂУЈЕ СРБИЈУ У ВЕЗИ КОСОВА: Морамо бити спремни на компромис, иначе…

VUČIĆ PONOVO UBEĐUJE SRBIJU U VEZI KOSOVA: Moramo biti spremni na kompromis, inače…

26 februara 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da moramo da shvatimo koliko je i zašto je važno da postignemo kompromis sa Prištinom, inače ćemo se, kaže, „udaviti u sopstvenoj prošlosti“.

– Zato toliko plediram na kompromis i zato toliko molim i tražim podršku i Evropske Komisije i svih svetskih sila da do te podrške dođemo – rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom EK Žan Klodom Junkreom.

Kako je rekao, svaki dan čuje u Srbiji kako govore „za nas je najbolji zamrznuti konflikt i čekajte samo da prođe i desiće se nešto što će nama da pomogne“.

– Ako mi ne budemo razumeli, a pri tome dobro znate šta mislim o nezavisnosti Kosova, da mi moramo da napravimo kompromise, da moramo sa sobom u određenim stvarima u našim glavama da raskrstimo – i to govorim u trenutku kada ne bi trebalo da govorim, i kada ću da gubim političke poene… ako to ne budemo uradili udavićemo sebe u sopstvenoj prošlost – upozorio je predsednik Srbije.

Vučić je večeras, govoreći o pravno obavezujućem sporazumu sa Prištinom, rekao da je važno da se pronađe kompromis sa Albancima i istorijski reši taj odnos, da se uspostavi prijateljstvo dva naroda,

– To je za nas najteže pitanje i to je pitanje za Srbiju i sve naše građane, i za našu budućnost – rekao je Vučić.

– Mislim da je od uzasnog znacaja da mi i Albanci nađemo kompomis, da se to pitanje reši na drugačiji način, a ne ratovima, i da dva najmnogoljudnija naroda uspstave osovinu sever-jug.

Ističući da je iznad svega važan dogovor Beograda i Prištine, Vučić je pomenuo da se pregovori odvijaju uz podršku Brisela, ali, kako je primetio, u Briselu su samo posrednici, na „čemu smo naravno zahvalni“.

Podsetio je da su u 22 zemlje EU priznale nezavisnost Kosova i da one očekuju dokument koji bi vodio suštinski ka tome, ili bar da Priština bude deo UN i drugih međunarodnih organizacija. Pet zemalja to ne žele, kao što Priština želi, a Beograd to ne želi, rekao je Vučić.

On je istakao da bi sporazum trebalo da bude takav da i Beograd i Priština izgube ponešto, ili da budu veoma nezadovoljni i jedni i drugi, a to bi, kaže  znacilo da smo pobedili. Ne može jedna strana da dobije sve, a druga da izgubi sve, naglasio je on.

Dodao je da je nemoguće ubediti građane Srbije da prihvate da daju sve, a sa druge strane nista.

– Mi želimo kompromis pod okriljem EU, na najvišem nivou, a ako to ne moze živećemo u prošlosti kao decenijama unazad – kazao je predsednik.

– Voleo bih da to izbegnemo i da budućnost vidimo na drugi način. Nadam se da će Albanci razumeti koliko je vazan taj dogovor.

Vučić je istakao i da su nama važni dobri odnosi sa Albancima i da bi se to postiglo sporazumom, ali da se to u Prištini ne čuje, a važno je i za njih.

Rekao je da će sve uraditi da se dođe do rešenja, iako je to teško.

KOMENTARI21 komentara

 1. goran says:

  Lagao si za Kosovo, zasto bismo ti verovali za bilo sta drugo?

 2. Ivan Grozni says:

  Mozemo mi biti prijatelji sa Siptarima i bez priznanja KiM, sa srpske strane. KiM nije vlasnistvo AV da moze da ga nekome preda. On je duzan da stiti teritorijalni integritet Srbije i nikakav Ustav ili zahtev bilo koga ne moze da mu da za pravo da se odrekne jednog kamena SRBIJE.Ako ne moze da zastiti Srbiju neka se pomeri sa mesta Predsednika i pusti onoga ko moze.

 3. Miraš says:

  "On je istakao da bi sporazum trebalo da bude takav da i Beograd i Priština izgube ponešto, ili da budu veoma nezadovoljni i jedni i drugi, a to bi, kaže znacilo DA SMO POBEDILI. Ne može jedna strana da dobije sve, a druga da izgubi sve, naglasio je on." - Ko je taj MI koji će pobediti tj. biće pobednik ako po njemu treba da budu nezadovoljni sporazumom i Srbi i Albanci??? Nameće se zaključak da je to treća strana koja se celo vreme lukavo ne pominje. Nisu uzalud nastali izrazi: "Dok se dvoje svadjaju treći se koristi" ili "Povika na vuka (Srbe i Albance) a LISICA meso nosi" Kao da su to MI pripadnici belosvetske globalističke elite tj. vlasnici stranih kompanija koji računaju sa eksploatacijom rudnih i mineralnih blaga KIM. Da za nas jeste najbolji zamrznuti konflikt i čekanje da se nešto desi što će da nam pomogne jer nije reč samo o etničkom sukobu Srba i Albanaca. Ko je sve od raznih moćnika podržavao i dan danas podržava UĆK? Kaže da dva najmnogoljudnija naroda treba da uspostave prijateljske odnose i da naprave osovinu sever-jug, ali ne pominje da će obadva naroda biti samo robovi-žitelji u neokolonijama. Najbolje da kod tog južnog i prijateljskog nam naroda odemo još i na krunisanje kralja Leke. Naime, povodom izjave premijera Edija Rame o "zajedničkoj politici i jednom predsedniku Albanije i Kosova", oglasio se albanski princ Leka, poručivši da "samo kraljevska kruna može da obezbedi ujedinjenje dve države sa jednom nacijom. Da bi se to postiglo treba vratiti monarhiju".

 4. Ilija Krneta says:

  i klad damo svoju kucu siftarima zivece mo bolje zato VOLIM BEOGRAD srbiji treba menjati te crvene konje izdajnicke

 5. Miraš says:

  Pravi danas neiskrene i štetne kompromise sa Hrvatskom, pa sa Albanijom i odmetnutim Kosovom, a slično kao kad je napravljena prva Jugoslavija, pa druga... Zašto treba da živimo kobojagi pomireno i u dobrosusedskim odnosima sa dželatima i pljačkašima svog naroda. Kakvo dobro će nam doneti lažni mir i lažno spokojstvo? Samo će tražiti BIS, tj. JOŠ i još i još i još ustupaka pa do potpunog nestanka.

 6. test01 says:

  Koje djubre, zna zapad jako dobro kojeg psihopatu i lazovcinu su postavili da vlada Srbijom da bi im odradio posao! Zauzvrat mu je dozvoljeno da 'vlada' Srpskom rajom i da radi sto mu se pozeli, samo su skupili jos vise materijala da ga bolje kontrolisu, kao krpenu lutku.

 7. Nebeska Srbija says:

  Procitah prvi pasus i nemogu dalje..ako si bre ti primio pare da radis sta ti tvoji nalogodavci kazu ja nisam i ne prihvatam nikakav kompromis!Kosovo je srbska kuca a ne tvoja tapija!!Koliko ja znam mora samo da se umre i nista drugo!!!Nego ti dolaze jedan po jedan sa zapada pa ti zavrcu siju!!!A Rusi ne mogu da nam pomognu jer ne mogu da budu veci Srbi od nas samih,plus ih niko nije zvao!!!A nas predsednik nam ciljano ubaca u glavu da MORAMO DA POSTIGNEMO KOMPROMIS!!Ako to dozvolimo postacemo djubre od coveka bas kao i sto je!!

 8. LILIT says:

  Sada će i gospođa Merkelova da ti izvuče uši kao ovaj Žan!

 9. Vreme says:

  Ali, o NAJMUDRIJI, NAJPAMETNIJI, NAJUMNIJI, ti koga Srbija čeka 600 god, da rešiš pitanje Kosova, ti koga je sv. Lazar prorekao,koga bi ti živog vratio s Kosova, ali on o premudri vučko nije imao tvoju mudrost i povijena ledja, tvoju ljigavost i smelost za izdaju. Zato pomolimo se Bogu neka ti podari razuma i zdravlja i dugog života

  • Nebeska Srbija says:

   Bravo za komentar!!!!

 10. Drago says:

  Koliko puta taj čovek mjenja svoje stavove. Sada govori da ide kod Merkelice samo da sluša. Pa zar je zato biran da sluša što okupator Njemački govori. Zamagljuje riječima da Njemci zapošljavaju 40.000 radnika, a gdje je ostvareni profit u Srbiji ili Njemačkoj? Ne bi ni došli da ima država ne daje velike subvencije! Treba Srbija da prihvati njihovo otimanje Kosova zajedno sa Amerikom i Britanijom te da pljačkaju rudna bogatstva iz KiM-a.Da živimo u mitovima Kosova to su govorili baš oni koji su bombardovali i oteli Kosovo, a sada nam predsjednik Srbije govori isto.

 11. slobo says:

  lazovcina I licemjer .Mici se sa vlasti spodobo.

 12. SLOBODAN says:

  Do kada ovaj covek misli da nas pravi budalama.

  • Velika Metla says:

   Slobodan,od 5.oktobra pa do danas su svi srbski neprijatelji u saradnji s domaćim izdajnicima uradili! Sve šta su hteli im se ostvarilo,pored ovakvog naroda,pa zašto se i ovaj teletabis ne bi ovako ponašao,pa nas čak pravio i budalama? Pročitao je on kukavičluk koji vlada u narodu! Ako je neko drugačijeg mišljenja od mojeg neka mi dadne argumente!

 13. Batina says:

  Inace sta?

  • zlatko says:

   Pa ništa. Hahahaha. Udaviće se AV u sopstvenoj prošlosti. Mnogo važna stvar. Nek se udavi.

 14. Vuk says:

  Aj budi šmeker i iskuliraj sve njihove ucene i okreni se Rusiji i pravim Srpskim vrednostima. Organizuj radne akcije ne samo u BG na vodi već u svim gradovima. Poruši staro,konstruiši novo vrati omladinu iz inostranstva,uloži u nauku a ne u mafiju i pamtiće te Srbija ovako rizikuješ da jedan bulevar na NBG nosi tvoje ime.

 15. Rade says:

  Vučić je prešao sve granice i crvene linije i vreme je da napusti vlast i odgovara za ogromnu štetu koju je načinio Srbiji i srpskom narodu u celini.Izdajnik.

 16. bane says:

  Kao, nemamo vremena.... ili sve strane da budu podjednako nezadovoljne... Pa, vremena možda nema on, a što se zadovoljstva tiče, ovako zadovoljava samo šiptare.

 17. Mi says:

  Molite se Bogu, uz njegovu pomoć uradit će mo ono šta treba!!!

 18. vlada says:

  Kakav kompromis sa narodom koji pravi etničku državu,Albanci kad su većina onda se ponašaju ko hijene,ja ne znam jel narod srpski toliko glup da veruje ovom recikliranom radikalu,sa plemenom iz kamenog doba ne možeš praviti kompromis.Druga stvar,popišati samog sebe zbog propale EU i pogovorno slušati sve što nam narede na svoju štetu,to je čisto politička unija sa ciljem da porobi ekonomski i vojno male narode i države,da im uništi dostojanstvo i pretvori u zombi narode,nek kaže ovaj nazovi predsednik koji narod dobro živi u EU i šta se konkretno pita osim što dižu ruke ko prostitutke i nazovi "glasaju" samo na svoju štetu da bi zadovoljili bogate!!Nema kompromisa sa albancima,kad vrate oteto onda se može razgovarati,do tada proglasiti okupaciju i ništa ne pregovarati!Znam da ovaj reciklirani radikal to ne može jer ne želi srbima ništa dobro, postavljen je od pokvarenog trulog zapada da ns sistematski uništi i ponizi,zato narode pamet u ruke i skinite ovaj naprednjački šljam sa grbače na izborima!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *