Vučić ponudio Mađarima ulazak u Vladu

Vučić ponudio Mađarima ulazak u Vladu

7 aprila 2014

Tan2014-4-7_114241811_2_620x0U sedištu naprednjaka završeni razgovori SNS i SVM o formiranju buduće vlade. Vučić Pastoru ponudio učešće u Vladi.

Lider naprednjaka izjavio je posle sastanka da je Srpska napredna stranka ponudila Savezu vojvođanskih Mađara da učestvuje u novoj Vladi Srbije. „Želimo tu koaliciju i da zajedno radimo“, rekao je Aleksandar Vučić i dodao da na današnjem sastanku nije bilo reči o pitanju većine u Skupštini Vojvodine.

„Nismo se bavili postavljanjem pitanja većine u Skupštini Vojvodine. Najveći teret pokrajinske vlasti je pitanje legitimiteta vlasti“, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je nakon sastanka rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i izrazio uverenje da će program te stranke moći da bude deo programa buduće vlade.

Pastor je rekao da je zadovoljan današnjim razgovorom i da poziv doživljava kao priznanje stranci i potvrdu toga da se isplati biti pošten. „Ništa novo od Vučića nismo čuli, čuli smo ono za šta smo ubeđeni da odgovara stvarnosti. Sigurno je da ova situacija u Srbiji nije nastala proteklih godinu dana. Sada je strmina prevelika, ruksak pretežak, počinju nam pucati ligamenti i ograničeni smo što se tiče manervskog prostora“, rekao je Pastor.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *