VUČIĆ PORUČIO BAJDENU: Birajte između „Velike Albanije“ i normalne Srbije

VUČIĆ PORUČIO BAJDENU: Birajte između „Velike Albanije“ i normalne Srbije

17 oktobra 2014

vucic_Bajden Im73Incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija bio je jedna od centralnih tema telefonskog razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, piše današnji „Informer“.

Njihov razgovor u sredu trajao je više od pola sata, piše beogradski dnevnik, i dodaje da upućeni kažu da su dvojica državnika tokom razgovora bili veoma otvoreni, čak u nekim trenucima prilično neformalni.

„Odmah su razmenili mišljenja i utiske posle incidenta na stadionu ‘Partizana’. Vučić je ponovio svoj stav da je sve izrežirano kako bi se zgazio ponos Srbije, uprkos njegovim upozorenjima EU zvaničnicima“, piše „Informer“.

List dodaje da je Vučić, završivši izlaganje, američkom kolegi otvoreno rekao: „Gospodine Bajden, sada možete da birate između ‘velike Albanije’ i normalne Srbije“.

„Bajden mu je na to odmah odgovorio: SAD svakako ne podržavaju ‘veliku Albaniju’. Srbija ima našu punu podršku“, preneo je sagovornik „Informera“.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je u sredu da je Vučić razgovarao sa Bajdenom, koji je ponovio da SAD daju punu podršku evropskom putu Srbije, kao i da su dvojica sagovornika postigla saglasnost o značajnom unapređenju bilateralnih odnosa.

To je bio drugi razgovor dvojice zvaničnika u nedelju dana.

KOMENTARI6 komentara

 1. vlada says:

  Dok god CIA prenosi drogu za Evropu preko Kosova i Albanije, Amerika ce podrzavati Albaniju. Nadam se da Vucic nije toliko naivan da misli da je njima stalo do stabilne Srbije. Nije ni do Albanije. Njih zanima samo zarada.

 2. ARTILJERAC says:

  AKO JE DRAMOSER POVEROVAO OVOJ BUDALI ONDA JE ON JOŠ VEĆA BUDALA.

 3. s@Ša says:

  Yes kako da not ,a onda ga je Vučić izvukao kroz telefon i išamarao kao malo dijete na šta je Bajden kroz suze rekao:nemoj Super Aco ko boga te molim ,nisam skontao da si ti onaj iz Feketića evo više nećemo finansirati šiptare i otimati vašu teritoriju a koliko sutra ću predložiti da se stvori Velika Srbija!

 4. Marko says:

  Artiljerac, ako bi budala shvatio da je budala onda ne bi bio budala. Zar 20 god. intenzivnog gaženja i uništavanja naših prava i ponosa nije dovoljan dokaz da na zapadu prijatelja nemamo. Iz zapadnog sveta imamo značjne goste i maksimalnu podršku na paradi pedera a na paradu naše vojske neće izađe ni portir zapadne ambasade. POVRAĆA MI SE KAD VUČIĆ PRIČA O NAŠIM ZAPADNIM PRIJATELJIMA!

 5. FORum LIvii says:

  Ovo je prica za zamagljivanje pravog razloga za drugi poziv Bajdena za nedelju dana.Jos ako to objavi ,, poverljivi i provereni,, izvor Informer koji vazi za instituciju nacionale . Pravi razlog je dogadjaj koji je trebao da se odigra dan kasnije od ovog drugog razgovora. Stvari su mnogo ozbiljnije i imaju globalni karakter.Valjda su svi videli crvene usi Vucicu koje mu je Bajden izvukao.Do zadnjeg momenta je radio da spreci dolazak gosta iz Rusije. To Informeru nije palo na pamet.Mozda i jeste ali njegovi clanci sluze za zbunjivanje i uveseljavanje masa pa ga zato i ne shvatamo ozbiljno !!!

 6. Mare says:

  Pa Vi ste smradovi porusili Srbiju i pobili hiljade da bi ste oslobodili siptarski separatizam, a sada nepodrzavate siptarcine. MARS u P.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *