VUČIĆ PORUČIO DS: Hoćete izbore, dobićete ih

VUČIĆ PORUČIO DS: Hoćete izbore, dobićete ih

27 septembra 2013

Aleksandar VučićPrvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio da će građani Beograda uskoro imati priliku da na izborima kažu kakvu vlast žele, prenosi B92.

„Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo pobede, kako to slavoljubivo trvde, a videćemo šta će biti. Hoćete izbore, dobićete ih, hoćete da pobedite – pobedićete, ali možda. To sada ne zavisi od vas, već od građana“, poručio je Vučić političkim oponentima odgovarajući na pitanja novinara u Vršcu.

Vučić je rekao da SNS i na republičkom i na lokalnom nivou želi da učestvuje u vlasti samo ako za to ima legitimitet i podršku građana i da ne želi da, kao njihovi prethodnici, vladaju četiri godine, iako su legitimitet i podršku izgubili već u prvoj godini.

Upitan kakvi će biti modaliteti za promenu vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da uopšte ne zna šta reč modalitet znači, ali da zna da, ako više političkih stranaka tvrdi da su pobednici i da niko ne može da ih pobedi, to treba da se proveri na izborima.

„Važno je da se proveri legitimitet i da idemo na tu proveru“, rekao je Vučić osvrnuvši se pritom na ponašanje pojedinih stranaka, koje je okarakterisao krilaticom: „Držite me da ga ne udarim“.

On je rekao da mnogi „viču – dajte izbore“, a izbora se najviše plaše i dodao: „Nema problema, dajte izbore, ja sam saglasan sa tim“.

Upitan o vlasti o Vojvodini Vučić je rekao da je slušao konferenciju za novinare Bojana Pajtića i Dragana Đilasa, koji su rekli da je to najstabilnija vlast u Srbiji i dodao da im on veruje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *