ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: „Ја нисам Вили Брант, ја се не извињавам! Само ви подижете споменик нацистичком злочинцу“

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: „Ја нисам Вили Брант, ја се не извињавам! Само ви подижете споменик нацистичком злочинцу“

12 новембра 2019

„Ја нисам Вили Брант, ја сам Александар Вучић и знам ко је Миле Будак, и извините што сам вам рекао истину.“

То је поручио председник Србије делу хрватске јавности која га критикује због постављања плоче српском генералу у касарни у Новом Саду.Вучић је рекао да он нема чега да се стиди, те да ће и одлуку о одласку у Загреб конгрес Европске народне партије (ЕПП), донети сам и да то нико не може да му забрани.

Одлуку о томе је већ донео, а да ли ће отићи или ће се „самозабранити“, пошто само он о томе одлучује, са јавношћу ће, каже, поделити за дан или два.

„Донео сам одлуку, а најкасније сутра или прекостура, у зависности од мојих обавеза, добићете моје писано обраћање и потврду доласка или одлагање или самозабрану доласка, пошто нико други не може да ми забрани, то могу само сам да учиним. Сазнаћете за два дана“, рекао је Вучић новинарима у Паризу, где се налази у тродневној посети.

Истакао је да он нема чега да се стиди, већ, како каже, поноси се својим радом и начином на који штити интересе Србије, а то што га, наводи, део хрватског друштва острашћено напада само говори да добро ради за интересе грађана Србије и српског народа.

Упитан зашто делу хрватске јавности смета његов одлазак у Загреб, Вучић процењује да је то због подизања спомен-плоче команданту бригаде ЈНА Младену Братићу у касарни у Новом Саду, који је погинуо у Вуковару.

„При томе, ја о томе ништа нисам ни знао, а све и да јесам, подижете спомен-плочу у једној соби, касарни, зато што је човек погинуо у униформи ЈНА, био је комадант бригаде. Само то урадите, и ништа више, није био осуђен ни за шта, а ви подигнете хајку на једну земљу и њеног председника, а да при томе имате десетине споменика Мили Будаку, нацистичком злочинцу“, указао је Вучић.Kазао је да је Независна држава Хрватска (НДХ) била друга аутономна нацистичка држава у Европи, и да је, док су све остале, наводи Вучић, биле фашистичке, НДХ била нацистичка творевина.

Вучић је навео да је Хрватска нацисти Мили Будаку подигла споменике, дала му улице у 12 хрватских градова, подсетивши да је то човек који је говорио да трећину Срба треба побити, трећину протерати, а трећину покатоличити.

„Ја сад треба да ћутим и да не умем да вам оговорим да бисте ме волели, да бисте рекли ‘ево га српски Вили Брант. Нисам Вили Брант, ја сам Александар Вучић и знам ко је Миле Будак, и извините што сам вам рекао истину“, закључио је Вучић.

KOMENTARI6 коментара

 1. Косовац says:

  Мистер Хајд се вратио из Охрида. …..Доктор Џекил је баш добро рекао овим усташама.

 2. dinki says:

  A što ode u Srebrenicu da se izvinjavaš,kome se mi Srbi moramo izvinjavat,kome opraštatat predsjedniče ko se izvinu našem narodu za milionske žrtve ko zatraži oproštaj za zločine u dva svjetska rata imali ikog da požali što nas gađaše uranijumskon municijom od naroda nad kojim su činjeni bezbrojni zločini pokušaše da naprave genocidne ludake,masovne silovatelje.

 3. Zoran says:

  Ti malo samo po Srebrenici, ne izvinjavas se ti.

   • Zoran says:

    Sta si ti pomesao botu? Pa jel isao u Srebrenicu da (se) klanja zrtvama? Jel hteli da ga biju? Sta ti nije jasno? On je cas Vili Brant, cas nije, cas je ovo, cas supronto. On je NIKO I NISTA.

 4. Ivan Grozni says:

  Covece Niti si Ti Brant niti su Srbi Nemci. Jedina slicnost sa nemackim rezimom tridesetih je diktatura i Falange. Tu smo slicni , Sve drugo je slucajnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u