ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: „Ја нисам Вили Брант, ја се не извињавам! Само ви подижете споменик нацистичком злочинцу“

VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: „Ja nisam Vili Brant, ja se ne izvinjavam! Samo vi podižete spomenik nacističkom zločincu“

12 novembra 2019

„Ja nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu.“

To je poručio predsednik Srbije delu hrvatske javnosti koja ga kritikuje zbog postavljanja ploče srpskom generalu u kasarni u Novom Sadu.Vučić je rekao da on nema čega da se stidi, te da će i odluku o odlasku u Zagreb kongres Evropske narodne partije (EPP), doneti sam i da to niko ne može da mu zabrani.

Odluku o tome je već doneo, a da li će otići ili će se „samozabraniti“, pošto samo on o tome odlučuje, sa javnošću će, kaže, podeliti za dan ili dva.

„Doneo sam odluku, a najkasnije sutra ili prekostura, u zavisnosti od mojih obaveza, dobićete moje pisano obraćanje i potvrdu dolaska ili odlaganje ili samozabranu dolaska, pošto niko drugi ne može da mi zabrani, to mogu samo sam da učinim. Saznaćete za dva dana“, rekao je Vučić novinarima u Parizu, gde se nalazi u trodnevnoj poseti.

Istakao je da on nema čega da se stidi, već, kako kaže, ponosi se svojim radom i načinom na koji štiti interese Srbije, a to što ga, navodi, deo hrvatskog društva ostrašćeno napada samo govori da dobro radi za interese građana Srbije i srpskog naroda.

Upitan zašto delu hrvatske javnosti smeta njegov odlazak u Zagreb, Vučić procenjuje da je to zbog podizanja spomen-ploče komandantu brigade JNA Mladenu Bratiću u kasarni u Novom Sadu, koji je poginuo u Vukovaru.

„Pri tome, ja o tome ništa nisam ni znao, a sve i da jesam, podižete spomen-ploču u jednoj sobi, kasarni, zato što je čovek poginuo u uniformi JNA, bio je komadant brigade. Samo to uradite, i ništa više, nije bio osuđen ni za šta, a vi podignete hajku na jednu zemlju i njenog predsednika, a da pri tome imate desetine spomenika Mili Budaku, nacističkom zločincu“, ukazao je Vučić.Kazao je da je Nezavisna država Hrvatska (NDH) bila druga autonomna nacistička država u Evropi, i da je, dok su sve ostale, navodi Vučić, bile fašističke, NDH bila nacistička tvorevina.

Vučić je naveo da je Hrvatska nacisti Mili Budaku podigla spomenike, dala mu ulice u 12 hrvatskih gradova, podsetivši da je to čovek koji je govorio da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokatoličiti.

„Ja sad treba da ćutim i da ne umem da vam ogovorim da biste me voleli, da biste rekli ‘evo ga srpski Vili Brant. Nisam Vili Brant, ja sam Aleksandar Vučić i znam ko je Mile Budak, i izvinite što sam vam rekao istinu“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Mister Hajd se vratio iz Ohrida. …..Doktor Džekil je baš dobro rekao ovim ustašama.

 2. dinki says:

  A što ode u Srebrenicu da se izvinjavaš,kome se mi Srbi moramo izvinjavat,kome opraštatat predsjedniče ko se izvinu našem narodu za milionske žrtve ko zatraži oproštaj za zločine u dva svjetska rata imali ikog da požali što nas gađaše uranijumskon municijom od naroda nad kojim su činjeni bezbrojni zločini pokušaše da naprave genocidne ludake,masovne silovatelje.

 3. Zoran says:

  Ti malo samo po Srebrenici, ne izvinjavas se ti.

  • dinki says:

   Umoran,odmori malo ujko.

   • Zoran says:

    Sta si ti pomesao botu? Pa jel isao u Srebrenicu da (se) klanja zrtvama? Jel hteli da ga biju? Sta ti nije jasno? On je cas Vili Brant, cas nije, cas je ovo, cas supronto. On je NIKO I NISTA.

 4. Ivan Grozni says:

  Covece Niti si Ti Brant niti su Srbi Nemci. Jedina slicnost sa nemackim rezimom tridesetih je diktatura i Falange. Tu smo slicni , Sve drugo je slucajnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *