ВУЧИЋ ПОРУЧИО НАТО ГЕНЕРАЛУ: Србија неће улазити у војне савезе

ВУЧИЋ ПОРУЧИО НАТО ГЕНЕРАЛУ: Србија неће улазити у војне савезе

13 новембра 2017

Председник Србије Александар Вучић примио је бригадног генерала Чезареа Маринелија, шефа Војне канцеларије НАТО за везу, саопштио је Вучићев кабинет.

„Србија је војно неутрална земља и неће улазити у било какве војне савезе. Као независна и суверена држава, Србија ће сарађивати са различитим савезима и државама, укључујући и одржавање добрих односа са Северноатлантском алијансом, са циљем очувања мира, безбедности и стабилности у региону“, рекао је председник Србије.

Вучић и Маринели размотрили су низ конкретних активности и могућности које треба да допринесу бољем разумевању између Србије и НАТО, као и даљој конкретизацији сарадње у различитим областима.

Током састанка је изражено очекивање да ће предстојећа посета српског председника седишту НАТО, током које ће разговарати са генералним секретаром Јенсом Столтенбергом и учествовати на Северноатлантском савету, потврдити напредак у политичком дијалогу и практичној сарадњи Србије и НАТО, каже се у саопштењу Вучићевог кабинета.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Trifun says:

    NATO hijene vrse pritisak na nase lidere! U pitanju je pritisak, ucijenjivanje gubljenjem izbora, zivota porodice i psiholska prinuda. Vidjeli smo kako to Hojt otvoreno radi. To nije slobodna saradnja, to je prinuduvanje. To svako dijete u srpskom narodu mora da zna. Pozivam sve odgovorne da smanje kontakte sto vise, kao i vjezbe i da se to izbalansira mnogo bolje sa Rusijom sa kojom zaista imamo otvorenu i slobodnu saradnju bez ucijena i pritisaka. Ako neki pritisci dolaze iz Rusije to je prvenstveno zbog toga sto srpski vladari pretjeruju sa tim susretima i vjezbama sa tim hijenama. Sto je 100% opravdano jer 90% gradana Srbije to smatra pomaganjem nasoj neutralnosti odbacivanjem pritisaka od genocidnog agresivnog NATO. Nema nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u