ВУЧИЋ ПОРУЧИО НАТО ГЕНЕРАЛУ: Србија неће улазити у војне савезе

VUČIĆ PORUČIO NATO GENERALU: Srbija neće ulaziti u vojne saveze

13 novembra 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je brigadnog generala Čezarea Marinelija, šefa Vojne kancelarije NATO za vezu, saopštio je Vučićev kabinet.

„Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze. Kao nezavisna i suverena država, Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić i Marineli razmotrili su niz konkretnih aktivnosti i mogućnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju između Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO, kaže se u saopštenju Vučićevog kabineta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    NATO hijene vrse pritisak na nase lidere! U pitanju je pritisak, ucijenjivanje gubljenjem izbora, zivota porodice i psiholska prinuda. Vidjeli smo kako to Hojt otvoreno radi. To nije slobodna saradnja, to je prinuduvanje. To svako dijete u srpskom narodu mora da zna. Pozivam sve odgovorne da smanje kontakte sto vise, kao i vjezbe i da se to izbalansira mnogo bolje sa Rusijom sa kojom zaista imamo otvorenu i slobodnu saradnju bez ucijena i pritisaka. Ako neki pritisci dolaze iz Rusije to je prvenstveno zbog toga sto srpski vladari pretjeruju sa tim susretima i vjezbama sa tim hijenama. Sto je 100% opravdano jer 90% gradana Srbije to smatra pomaganjem nasoj neutralnosti odbacivanjem pritisaka od genocidnog agresivnog NATO. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *