ВУЧИЋ ПОРУЧИО СА ГАЗИВОДА: Најмоћније силе су против било каквог договора и биће јако тешко постићи споразум

ВУЧИЋ ПОРУЧИО СА ГАЗИВОДА: Најмоћније силе су против било каквог договора и биће јако тешко постићи споразум

8 септембра 2018

– Видим да сам главна звезда у Хрватској. Не брините нећу тамо да се кандидујем. Рекао сам јуче Федерики Могерини да идем на Косово и да ћу посетити Газиводе. Наставићемо да радимо тешко по питању албанског проблема.

Упитан да каже да ли је Србија уложила новац у изградњу водовода на северу Косова, предсеник је рекао:

– Водови. Бране. Канализације. То су моја омиљена питања. Да ли смо дали новац за водовод? Него шта ,него смо дали. Мислим да је то веома важно за север Косова. Имали смо много проблема, али сада је све удешено.О АНГЕЛИ МЕРКЕЛ И „ПОНИЖЕЊУ“ ХАШИМА ТАЧИЈА

Ангела Меркел је рекла да нема промене граница на Балкану.

– Она је највећи лидер у Европи. Ако она тако каже, тако мора бити – рекао је Вучић.

Да ли сам понизио Хашима Тачија?

– Нисам понизио Хашима Тачија. То није истина. није ми то била намера. Не волим да се понашам нецивилизовано. Нисам неко коме је Тачи ни друг, ни пријатељ. Наш посао је да решавамо проблеме. Ми дођемо овде једном у пет година, а овде деца остају да живе. Најмоћније силе су против било каквог договора и биће јако тешко постићи споразум, али је наш посао пре свега да чувамо мир и да е приближимо некој врсти мира у будућности. Морамо да живимо, да гледамо у будућност- изјавио је председник.

НОСИМ ПОЗДРАВЕ ИЗ СРБИЈЕ

– Видео сам да су дечаци били пресрећни што можемо да поразговарамо. Срећан сам што могу да их видим овде. Задовољан сам кад видим Вуловиће. Стеван је најсрећнији кад ме види овде – рекао је у шали председник. – Поносан сам. Носим поздраве сваког грађанина Србије упућен нашем народу на Косову и Метохији.

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО НОВИНАРИМА: МОРАМО ДА ЧУВАМО МИР

– Никада нисам видео оволико новинара – рекао је Вучић на почетку обраћања окупљенима. – Хвала грађанима који су ме сачекали. Хвала и радницима. Ова брана је много важна за Србе на Косову. Она је симбол нашег проблема који имамо већ 100 година са Албанцима. Без Газивода нема опстанка Срба на Косову. Преко овог језера можете да видите дубину свих наших неслагања са Албанцима.

До сада је, каже, у тај систем уложено 127 МИЛИОНА.

– Имамо план да обновимо Симпов погон за прераду воћа и поврћа, те да заокружимо узгој и прераду рибе, посебно смуђа – рекао је председник Вучић.

Он је подсетио на спор, који је и пред европском асоцијацијом за електромреже између ЕПС-а и КОС-а.

– Видели сте Еколошки центар. Тамо ћемо да отворимо одмаралиште за спортисте и ђаке. Уложили смо велики новац на опрему, чамце…

– Дошао сам да говорим шта нам је идеја, а то је да чувамо мир.

ВУЧИЋ НА БРАНИ ГАЗИВОДЕ: ДОВЕШЋЕМО СИМПО И ОТВОРИТИ ПОГН ЗА ПРЕРАДУ РИБЕ

Вучић стигао на брану Газиводе. Тамо ће се прво састати са радницима, а онда ће се обратити новинарима.

Председник је рекао окупљенима да планира да отвори неколико фабрика.

– Требало би да доведемо Симпо. Чули смо да овде у језеру има најбољи смуђ, па би било добро да отворимо погон за прераду рибе.

KOMENTARI5 коментара

 1. Zoran says:

  Malo da se prisetimo:___8. jul 2015 | 20:16____ VUČIĆ PORUČIO ANGELI MERKEL: Pravi ste prijatelj Srbije, uvek ste nam pomagali!

  • Zoran says:

   A evo danas sta prica: "Вучић у Зубином Потоку: Ако Меркелова каже да се противи разграничењу ми то не можемо да променимо - границе ће постати много мање важне ако будемо у ЕУ"_________Ako su granice manej vazne u EU sto uopste dele drzave i postavljaju granice a zele d aobe ze,mlje udju u EU?

 2. Ivan Grozni says:

  Sve je ovo uvertira za podelu i priznanje KiM od strane srpske vlasti. Dali je to za nas dobro, ili nije, presudite sami.

 3. Dane Radakovic says:

  vucicu jeli merkal predsednik srbiji ili, si ti vucicu ne brani se MIR, vec Drzava teroristi su usli u Srbiju 1944 g. teraj vole to van

 4. Kulak says:

  Srbija je suverena i međunarodno priznata država,članica Ujedinjenih nacija,a Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije.A Vučići dolaze i odlaze...........

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u