ВУЧИЋ ПОРУЧИО СА ГАЗИВОДА: Најмоћније силе су против било каквог договора и биће јако тешко постићи споразум

VUČIĆ PORUČIO SA GAZIVODA: Najmoćnije sile su protiv bilo kakvog dogovora i biće jako teško postići sporazum

8 septembra 2018

– Vidim da sam glavna zvezda u Hrvatskoj. Ne brinite neću tamo da se kandidujem. Rekao sam juče Federiki Mogerini da idem na Kosovo i da ću posetiti Gazivode. Nastavićemo da radimo teško po pitanju albanskog problema.

Upitan da kaže da li je Srbija uložila novac u izgradnju vodovoda na severu Kosova, predsenik je rekao:

– Vodovi. Brane. Kanalizacije. To su moja omiljena pitanja. Da li smo dali novac za vodovod? Nego šta ,nego smo dali. Mislim da je to veoma važno za sever Kosova. Imali smo mnogo problema, ali sada je sve udešeno.O ANGELI MERKEL I „PONIŽENJU“ HAŠIMA TAČIJA

Angela Merkel je rekla da nema promene granica na Balkanu.

– Ona je najveći lider u Evropi. Ako ona tako kaže, tako mora biti – rekao je Vučić.

Da li sam ponizio Hašima Tačija?

– Nisam ponizio Hašima Tačija. To nije istina. nije mi to bila namera. Ne volim da se ponašam necivilizovano. Nisam neko kome je Tači ni drug, ni prijatelj. Naš posao je da rešavamo probleme. Mi dođemo ovde jednom u pet godina, a ovde deca ostaju da žive. Najmoćnije sile su protiv bilo kakvog dogovora i biće jako teško postići sporazum, ali je naš posao pre svega da čuvamo mir i da e približimo nekoj vrsti mira u budućnosti. Moramo da živimo, da gledamo u budućnost- izjavio je predsednik.

NOSIM POZDRAVE IZ SRBIJE

– Video sam da su dečaci bili presrećni što možemo da porazgovaramo. Srećan sam što mogu da ih vidim ovde. Zadovoljan sam kad vidim Vuloviće. Stevan je najsrećniji kad me vidi ovde – rekao je u šali predsednik. – Ponosan sam. Nosim pozdrave svakog građanina Srbije upućen našem narodu na Kosovu i Metohiji.

PREDSEDNIK SE OBRATIO NOVINARIMA: MORAMO DA ČUVAMO MIR

– Nikada nisam video ovoliko novinara – rekao je Vučić na početku obraćanja okupljenima. – Hvala građanima koji su me sačekali. Hvala i radnicima. Ova brana je mnogo važna za Srbe na Kosovu. Ona je simbol našeg problema koji imamo već 100 godina sa Albancima. Bez Gazivoda nema opstanka Srba na Kosovu. Preko ovog jezera možete da vidite dubinu svih naših neslaganja sa Albancima.

Do sada je, kaže, u taj sistem uloženo 127 MILIONA.

– Imamo plan da obnovimo Simpov pogon za preradu voća i povrća, te da zaokružimo uzgoj i preradu ribe, posebno smuđa – rekao je predsednik Vučić.

On je podsetio na spor, koji je i pred evropskom asocijacijom za elektromreže između EPS-a i KOS-a.

– Videli ste Ekološki centar. Tamo ćemo da otvorimo odmaralište za sportiste i đake. Uložili smo veliki novac na opremu, čamce…

– Došao sam da govorim šta nam je ideja, a to je da čuvamo mir.

VUČIĆ NA BRANI GAZIVODE: DOVEŠĆEMO SIMPO I OTVORITI POGN ZA PRERADU RIBE

Vučić stigao na branu Gazivode. Tamo će se prvo sastati sa radnicima, a onda će se obratiti novinarima.

Predsednik je rekao okupljenima da planira da otvori nekoliko fabrika.

– Trebalo bi da dovedemo Simpo. Čuli smo da ovde u jezeru ima najbolji smuđ, pa bi bilo dobro da otvorimo pogon za preradu ribe.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Malo da se prisetimo:___8. jul 2015 | 20:16____ VUČIĆ PORUČIO ANGELI MERKEL: Pravi ste prijatelj Srbije, uvek ste nam pomagali!

  • Zoran says:

   A evo danas sta prica: "Vučić u Zubinom Potoku: Ako Merkelova kaže da se protivi razgraničenju mi to ne možemo da promenimo - granice će postati mnogo manje važne ako budemo u EU"_________Ako su granice manej vazne u EU sto uopste dele drzave i postavljaju granice a zele d aobe ze,mlje udju u EU?

 2. Ivan Grozni says:

  Sve je ovo uvertira za podelu i priznanje KiM od strane srpske vlasti. Dali je to za nas dobro, ili nije, presudite sami.

 3. Dane Radakovic says:

  vucicu jeli merkal predsednik srbiji ili, si ti vucicu ne brani se MIR, vec Drzava teroristi su usli u Srbiju 1944 g. teraj vole to van

 4. Kulak says:

  Srbija je suverena i međunarodno priznata država,članica Ujedinjenih nacija,a Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije.A Vučići dolaze i odlaze...........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *