Vučić poslao pismo zahvalnosti Dimitriju Medvedevu za rusku pomoć

Vučić poslao pismo zahvalnosti Dimitriju Medvedevu za rusku pomoć

24 maja 2014

13kollaj_4df5fddfPremijer Srbije, Aleksandar Vučić poslao je pismo zahvalnosti svom ruskom kolegi, Dimitriju Medvedevu u kojem se zahvalio Rusiji za ukazanu pomoć Srbiji u borbi sa poplavama, saopštila je danas pres služba srpskog premijera.

“Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti požrtvovanu i blagovremenu pomoć Rusije i veoma cene ovaj gest kao dokaz iskrenog prijateljstva“,- navodi se u pismu. Vučić je posebnu zahvalnost uputio Medvedevu “lično se zahvaljujem za obezbeđivanje uslova da pomoć dospe u ruke onima kojima je najpotrebnija“. “Želim najsrdačnije da se zahvalim za pomoć koju je ruska vlada pružila Srbiji u najtežem trenutku za moju zemlju“, – istakao je premijer.

“Kiše koje su pale za nekoliko dana, u toku prošle nedelje, izazvale su poplave katastrofalnih razmera. Veći deo Centralne i Zapadne Srbije je pod vodom, mnogo ljudskih života je izgubljeno, naneta je ogromna materijalna šteta. Uništeni su ili oštećeni domovi mnogih građana, saobraćajni i železnički putevi, poljoprivredni usevi, pomrlo je mnogo stoke“, – navodi se u pismu.

“Uveren sam da bi broj žrtava i materijalna šteta bili mnogo veći da nije bilo pomoći hrabrih članova specijalnih jedinica Rusije, koji su ne štedeći svoj život spašavali građane i imovinu, pomagali u odbrani od vodene stihije i neprocenjivo doprineli naporima u zaštiti od neviđene prirodne katastrofe i sve to sveli na minimalnu štetu“, – izjavio je Vučić.

On je posebno istakao hrabrost jednog ruskog spasioca koji je “ne misleći na svoju bezbednost, skočio sa mosta u nabujalu reku“.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ARTILJERAC says:

    SETIO SI SE DA SU ONI PRVI POČELI DA ŠALJU POMOĆ KOJA JOŠ UVEK STIŽE, DA SU NJIHOVI SPASIOCI FIZIČKI I PSIHIČKI NA MNOGO VIŠEM NIVOU OD OSTALIH. HVALIŠ NACISTIČKU UNIJU SVAKIH SAT VREMENA. OKRENI SE RUSIJI DOK NE BUDE KASNO. NEĆU U NACISTIČKI KONCENTRACIONI LOGOR ZVANI JEU. ŽIVELA SRBIJA I RUSIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *