ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЂИНПИНГОМ: Где иде Си, ту стижу и…

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЂИНПИНГОМ: Где иде Си, ту стижу и…

18 септембра 2018

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Пекингу да постоји огроман потенцијал и огромна шанса за сарадњу са Кином и поновио колика је част за Србију да сваке године има званичан билатерални састанак са председником Кине. Вучић је јос једном указао на значај посете Сија Србији, наводећи да ће све кинеске компаније дати све од себе да председнику покажу резултате које имају у Србији.– За наше људе то значи више посла, пруге, веће плате, убрзани развој Србије. Баш сам срећан – рекао је Вучић.

– Поносан на Србију која је то успела и која скоковима иде унапред – истакао је Вучић после разговора са кинеским председником.

Он је најавио да ће сутра разговарати и са кинеским премијером Ли Кећангом, и да ће то бити четврти пут, а да ће у центру пажње бити теме економског форума који се одржава у Тјенђину.

Рекао је да је огромна част и нови сусрет са Лијем са којим има однос пун поверења.

Вучић је најавио да ће делегација Србије сутра у Тјенђину такође имати важне састанке, да је предвиђен обилазак сајма, а да ће министри имати прилике да успоставе бројне контакте и боље се упознају са савременим технологијама.

То ће бити и прилика да се кроз разговоре о дигитализацији, и технологији припреми наредна посета председника Сија Србији, закључио је Вучић.

Он је рекао и да ће се током форума састати са естонском председницом, летонским председником и председником Самое.

– Признали су Косово сви, па ћу мало са њима да разговарам на ту тему.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u